directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 16:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

A partir d'octubre, més Mossos d'Esquadra a Ponent

Balaguer s'adhereix a la Xarxa Rescat i al Programari Sipcat

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha fixat el dia 1 d'octubre com la data en què els efectius del cos de Mossos d'Esquadra de la regió policial de Ponent es veuran augmentats. Puig però, no ha pogut concretar en quina quantitat es produirà aquest augment perquè encara estan treballant en definir el procés de distribució dels 750 agents que es van llicenciar el passat mes de juny. El conseller ha signat aquest divendres al matí a Balaguer amb l'alcalde Josep Maria Roigé el conveni pel qual la capital de la Noguera s'adhereix a la Xarxa Rescat i al Programari Sipcat, per millorar les garanties de seguretat dels ciutadans.

Comparteix
   


Etiquetes
'Si tot va bé, a partir de l'1 d'octubre hi haurà més efectius dels Mossos d'Esquadra'. Això és el que li ha respost el conseller Felip Puig, a l'alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, després que aquest li hagi suggerit un increment de la plantilla d'agents a la capital de la Noguera. Puig però, ha dit que hi haurà més efectius a tot el sistema de policia català, ja que s'incorporaran a la feina els 750 agents que es van llicenciar el passat mes de juny i que durant tot aquest estiu han estat fent pràctiques en diferents regions. Encara falta acaba de definir com es distribuiran, i per això, el conseller no ha matisat el nombre exacte d'agents que vindran a Lleida.

En aquest sentit, Puig ha volgut recordar que també estan compromesos a què en els propers tres o quatre anys s'incorporin com a mínim 2.000 efectius més al cos policial. De fet aquest mes de setembre arrenca la 25ena promoció de Mossos d'Esquadra a l'Escola de Policia de Catalunya amb més de 600 estudiants. Puig ha afegit que un cop complert l'acord amb la junta de seguretat de 2007 per arribar a un nombre d'agents de 18.300 Mossos d'Esquadra abans del 2015, 'haurem de continuar negociant amb el govern espanyol, si és que encara aquest és el marc de col·laboració amb l'Estat', per continuar incorporant més policies, atenent que hi ha més població que al 2007.

Puig ha fet aquest anunci després de signar els convenis que han permès que Balaguer s'adhereixi a la Xarxa Rescat i al Programari Sipcat. El primer és la xarxa de radiocomunicacions dels cossos operatius del Departament d'Interior i d'altres agents públics relacionats amb la gestió de les emergències de Catalunya. A diferència dels operadors de telefonia mòbil, la xarxa pretén arribar a tots els indrets on siguin necessàries les comunicacions, tant a nuclis de població com a tot el territori rural, i aporta un grau de fiabilitat major per garantir la disponibilitat del servei en tot moment i especialment en situacions d'emergència.

Pel que fa al segon, el Departament d'Interior, en el marc del projecte PISE (Plataforma integrada de seguretat i emergències) ha impulsat un pla global de les emergències per a Catalunya que no sols involucra la Generalitat, sinó també les administracions locals. El programari Sipcat parteix d'una aplicació informàtica de seu local ja desenvolupada que ha servit de base per a la construcció del sistema, amb tots els requeriments funcionals i tècnics necessaris per assolir l'objectiu i l'èxit de les accions d'implantació del projecte a les policies locals.

Tant el conseller d'Interior com l'alcalde de Balaguer, han valorat positivament la signatura d'aquests convenis per la millora de les garanties en les condicions perquè la policia pugui fer la seva feina ben feta. Balaguer, es converteix després de Lleida, en la segona ciutat de les comarques de Ponent que s'adhereix a aquests programes.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Robert fletxa Castelldefels
12 de setembre de 2011, 01.23 h

#1 Si els aspirants a mossos i policies locals a l'hora de les proves presenten un certificat de Català "B", ja no han de fer cap prova.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Robert fletxa Castelldefels
12 de setembre de 2011, 01.20 h

#1 He conegut mossos i policies locals joves i que no procedeixen de cossos policials espanyols, que han estat escolaritzats a Catalunya i que no son capaços de mantenir una conversa en Català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Karme fletxa Alt Penedès
10 de setembre de 2011, 11.03 h

La pregunta es: tots han superat les probes de Català?. El saben parlar?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.