directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 18:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU, PSC, ICV i ERC acorden un text per instar la Generalitat a mantenir la immersió lingüística i defensar els professors

La declaració que aprovarà la Junta de Portaveus afirma que la immersió suposa 'un model d'èxit i de cohesió social reconegut internacionalment' i que compta 'amb un amplíssim consens polític i social'

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

CiU, PSC, ICV-EUiA i ERC han acordat un text que aprovarà la Junta de Portaveus en defensa de la immersió lingüística. La declaració insta el Govern a mantenir el català com la llengua vehicular de l'ensenyament i a defensar els docents i centres educatius en l'exercici dels seus drets i el compliment de les lleis. El Parlament, segons el mateix text, acorda mantenir la immersió, "un model d'èxit i de cohesió social reconegut internacionalment i amb un amplíssim consens polític i social". Finalment, també demana al Govern que recorri davant dels tribunals competents les decisions judicials que puguin malmetre el model lingüístic de les escoles catalanes, recollit en la LEC. La declaració està signada pels portaveus de CiU, PSC, ICV-EUiA, ERC, i serà aprovada per la Junta de Portaveus. Falta l'aval del portaveu de SI, Alfons López Tena, que ha rebut el text aquest mateix divendres i encara l'ha d'estudiar i sotmetre a consideració de l'executiva. En tot cas, no podrà ser una declaració institucional del Parlament perquè no compta amb el suport de tots els diputats.
Segons el text consensuat, al que ha tingut accés l'ACN, el Parlament "acorda mantenir la immersió lingüística en el sistema educatiu del país, un model d'èxit i de cohesió social, reconegut internacionalment i amb un amplíssim consens polític i social".

La cambra catalana, a més, insta el Govern a mantenir la llengua catalana com la llengua vehicular de l'ensenyament, i a defensar els docents i centres en l'exercici dels seus drets i el compliment de les lleis.

Finalment, l'últim punt de la declaració insta el Govern a recórrer qualsevol decisió judicial que pugui malmetre el model lingüístic de les escoles catalanes, recollit en la Llei d'Educació de Catalunya (LEC).



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
gica fletxa Europa
10 de setembre de 2011, 14.06 h

Si us plau, catalans. No respongueu cap comentari que no sigui escrit en català. Si els de directe.cat permeten comentaris en llengües estrangeres, ja s'ho faran. De moment, ignorem els estrangers que viuen a Catalunya. Com si no hi fossin. O potser s'han pensat que, quan serem independents, hi tindran cabuda les llengües estrangeres, al nostre País? Que vagin preparant les maletes aquells que gosen expressar-se públicament en llengües estrangeres. A Catalunya, en català I PROU! (A casa ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
alfons fletxa santes creus
10 de setembre de 2011, 13.00 h

#1 Fas molta pena Roser!!!!.... Com es diu en la llengua de "Cervantes", (llengua que jo respecto molt, la meva mare era de Lleó): "El insulto es el argumento del necio"... i res filla meva, que Deu et t'augmenti la vista...... en la que tens no vas gens be!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
10 de setembre de 2011, 13.00 h

#10 Ningú no t'ha dit que no puguis parlar la llengua del país subdesenvolupat del costat, ni que hagis de renunciar als teus orígens islàmics de l'Al-Andalus.
Catalunya és una nació oberta que sempre ha acollit immigrants: primer d'Espanya (com tu) i llavors d'altres continents. No obstant això, la llengua on confluïm tots és el català.
Per cert, no sabia que fossis una nostàlgica dels governs nacionalistes de Jordi Pujol (1980-2003). Tens raó, quan Catalunya ha tingut un preside... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
epep fletxa Prou de botiflers
10 de setembre de 2011, 12.50 h

llegiu la noticia clar i catala http://www.naciodigital.cat/noticia/35014/adjectiu/unica/amenaca/unitat/parlament


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Mireia fletxa Figueres
10 de setembre de 2011, 12.30 h

NO HI HA NI HI HA HAGUT IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA (EXCEPTE LA CASTELLANA) EN L'EDUCACIÓ OBLIGATÒRIA A LA IMMENSA MAJORIA DE LES ESCOLES DE CATALUNYA. DONEU-VOS UNA VOLTA PER QUALSEVOL ESCOLA O INSTITUT I SI PODEU GRAVEU SECRETAMENT LES CONVERSES ENTRE PROFESSORS I ALUMNES:


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Karme fletxa Alt Penedès
10 de setembre de 2011, 11.45 h

Visca Catalunya Independent i lliure de traïdors!. Demà 11 de Setembre, Catalans, esmole'm ben bé les eines!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
JORDI fletxa CATALUNYA
10 de setembre de 2011, 11.34 h

#6 Tu si que no pots decidir rès sense els guions dels teus cuidadors castellano-catetos,tu si que no ets rès sense refregar-te contra la bandera castellano-cateta,i la sobirania del teu conjunt de castellano-catetos passa cada dia pel meu cul.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
JORDI fletxa CATALUNYA
10 de setembre de 2011, 11.30 h

#10 Per mi pots cridar fins que se't reventi la caròtida però aquest país que brames és només una invenció dels cateto-castellanistes i les seves mascotes,com tú rosario,i el fet de que el Gran Filldeputa Felip V de Castella i la seva Cort de Porcs castellano-catetos no aconseguíssin enfonsar la consciència nacional de Catalunya hauria de fer pensar a un pobre especimen com tu de la innuilitat de les seves invencions:esgarips de porc no pugen al cel.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Miquel d'Amsterdam fletxa Barcelona - Amsterdam
10 de setembre de 2011, 11.13 h

Holanda va salvar-se del nacionalisme espanyol després d'una dura lluita de 80 anys.
Catalunya no se'n va sortir, i així anem.
Una cosa és ésser obert a altres llengües i altres gents. Una altra cosa és permetre que cultures forasteres prenguin el control de les teves finances i facin una ombra permanent a la pròpia llengua i cultura com està passant a Catalunya.
Per això necessitem més que mai que Catalunya, esdevingui un estat independent.
És irrellevant si Catalunya és o no u... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.