directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 02:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridao veu com a 'signe de debilitat' el procés d'obertura d'ERC a personalitats independents

Qualifica la proposta de coalició de Solidaritat de 'regressió infantil a l'independentisme'

Comentaris 32  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

El secretari general d'ERC i precandidat a les eleccions generals, Joan Ridao, ha afirmat en una entrevista a l'ACN, que escollir necessàriament un candidat extern al partit per afrontar unes eleccions o un repte difícil és 'un signe de debilitat'. Ridao respecta 'moltíssim' la decisió d'incorporar independents, però defensa 'l'autoestima' dels militants de cada partit 'i també dels d'Esquerra'. El precandidat republicà competirà amb Alfred Bosch per liderar la llista al Congrés dels Diputats el proper 17 de setembre. Aquell mateix dia Ridao deixarà de ser secretari general del partit per donar pas a la nova direcció, encapçalada per Oriol Junqueras i amb Marta Rovira de secretària general. Tot i que Alfred Bosch -que actualment no té carnet del partit- és el candidat escollit pel futur president i ha estat avalat per més del 20% de la militància i per més del 40% del Consell Nacional, Ridao no creu que parteixi amb 'desavantatge' en les primàries.
joan ridao, esquerra, erc, congres
Comparteix
   

L'actual secretari general del partit va aconseguir els avals mínims per presentar-se tant del Consell Nacional com de l'Executiva però no entre la militància i confia que la campanya es desenvolupi "sense cops de colze". L'actual diputat del partit a Madrid farà "una campanya en positiu" en la qual es dedicarà a explicar el projecte de continuïtat que proposa. "Hauria preferit que el nou president hagués fet confiança als diputats que hem estat treballant els darrers 4 anys a Madrid", ha afirmat en referència a  Joan Tardà, Francesc Canet i ell mateix. "Defenso la feina ben feta. ERC ha recuperat visibilitat a Madrid", ha observat.
 
Del seu rival a les primàries s'ha limitat a dir que no coneix "massa" les seves propostes i que no s'ha plantejat anar de número 2 a la seva candidatura, oferiment que li va plantejar Oriol Junqueras. "Si no guanyo les primàries seré un militant de base més del partit. No m'he plantejat anar de número 2 a la seva candidatura", ha assegurat. 
 
El perfil més independentista d'Alfred Bosch contrasta amb la voluntat de Ridao de fer compatible "l'objectiu independentista" amb una Esquerra que es preocupi "del dia a dia de la gent" i de la participació a les institucions catalanes, però també de l'Estat. "Fa 20 anys ERC era la única que agitava la bandera independentista. Avui hi ha moltes funcions que les fan altres associacions", ha afirmat. 
 
Ofensiva PSOE-PP contra Catalunya
 
La propera legislatura serà "difícil" per a Catalunya. "L'atac contra la llengua forma part d'un ofensiva més gran del PSOE i del PP per eliminar l'autogovern de les Comunitats Autònomes. Assistim a un escenari que deixa molt clar que l'únic subjecte polític per als partits espanyols és Espanya", ha lamentat el secretari general republicà. A més, el precandidat republicà critica que CiU mantingui la col·laboració "estreta" amb el PP. "És el PP el que va recollir 4 milions de signatures contra l'Estatut i el que va presentar el recurs constitucional", ha recordat.
 
Segons Ridao, el partit aspira a mantenir els resultats del 2008. "Crec que és factible aconseguir 2 diputats per Barcelona i 1 per Girona", ha indicat en referència a les darreres enquestes del CIS. El context polític, amb un Partit Popular com a probable vencedor de les properes eleccions amb una àmplia majoria segons les enquestes, obre "més opcions" per a ERC, "L'escenari polític que s'està obrint al voltant de l'ofensiva contra la llengua i del desballestament de l'estat autonòmic li dona a ERC més oportunitats que no tenia fa uns mesos", ha apuntat el precandidat d'Esquerra.
 
Rebutja la coalició amb Solidaritat al Congrés
 
"No em correspon a mi excloure ni apostar per determinades candidatures", ha reconegut Ridao, que deixa en mans del partit la configuració d'una possible coalició electoral. En tot cas, el secretari general d'ERC considera que alguns dels aspectes de l'oferiment que Solidaritat ha fet arribar a Esquerra per anar junts el 20-N "plantegen una política de gairebé regressió infantil de l'independentisme". Segons Ridao, la proposta de "deixar els escons buits" a Madrid no és bona, ja que l'experiència ha demostrat "la importància que té ser presents a les institucions".
 
En comptes d'una coalició independentista al Congrés, Ridao opina que seria més rendible traslladar-la al Senat. "Seria bo un grup independentista al Senat", ha indicat. Un grup en el qual tindrien cabuda diferents forces polítiques independentistes i que suposaria el trencament de l'actual acord d'entesa entre ERC, PSC i ICV-EUiA.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#33
Violant fletxa St.Cugat del Vallès
12 de setembre de 2011, 20.48 h

Totalment d'acord amb el comentari de "català". Sembla que els anys en què ERC va participar en el govern i on va ser linxat per terra i aire, hi ha que encara no en te prou. El seu pas pel govern ha donat els seus fruits i el temps acabarà possant cadascú al seu lloc. Quina pena que la llibertat d'expressió per algunes persones signifiqui desqualificacions sense solta ni volta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
mario fletxa bcn
12 de setembre de 2011, 17.57 h

Em sembla que la paraula independència s'està prostituint per moments al ser emprada discriminadament. Volem un Estat Propi, així l'independentisme, serà un altra cosa, serà més seriós tot plegat.
No emmascarem les coses amb comentaris fora de lloc , que només demostren un infantilisme generalitzat.
S'ha de passar de fets que ja han estat proposat i diluïts mil vegades, que no per dir-se en el moment actual tenen menys valor que el que van tenir abans de tot plegat . Abans quasi no es ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Noe fletxa Tarragona
12 de setembre de 2011, 11.04 h

Sr. Ridao, ho sento però ja fa tems que alguns independentistes no veiem cap independentisme en la manera de fer d'ERC, però és clar, una poltrona a Madrid deu ser laòstia! el que és infantil és voler vendre sopars de duro als catalans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Eliane fletxa BCN
11 de setembre de 2011, 23.37 h

Per restituir-se i poder mirar-se al mirall sense veure-hi un porc, que vengui 5 de les seves sis cases i doni la pasta a la causa de la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Català fletxa Barcelona
11 de setembre de 2011, 12.40 h

CyU ha posat la seva màquina de trolls a nivell màxim. Com veieu aqui baix hi ha un atac orquestrat als comentaris contra el Ridao ( que collons parlen de finques ni hòsties? Ningú és més lladre a catalunya que la mateixa CyU i a sobre s´inventen corrupteles a ERC ) , perque saben que seria el candidat més preparat i més vàlid. Al mateix temps, un altre cop SI presenta una oferta-trampa plena de condicions inassumibles perque ERC la rebutgi i poder dir que "no volen unitat". Tot això... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28 Assumpta Tallaferro
11 de setembre de 2011, 11.34 h

És que a ERC ja no us queda ningú vàlid i heu de recorrer a fora del partit per acabar de passar els últims dies de vida que te el partit d'ERC.
ERC quan més aviat desaparegui del mapa polític de Catalunya millor a benefici de tot Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
11 de setembre de 2011, 11.03 h

Avui a les 17:00 hores tots a Plaça Urquinaona.
MANIFESTACIO PER LA INDEPENDENCIA
You must understand Catalonia is not spain.
Les manifestacions no serveixen de gaire pero son molt reconfortants i mes ara que a cada manifestacio hi ha mes gent que a l´anterior.
Ja veurem dema el ball de xifres i com tracta TV3 aquesta informacio.
VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Pere Segura fletxa Barcelona
11 de setembre de 2011, 10.02 h

En Ridao, al darrera de les seves declaracions i maneres, demostra la feblesa característica dels que, passant per Madriz, els hi agafa una extranya indefinició, madriditis de "ni chicha ni limoná", que els porta al que han aconseguit a Catalunya amb les darreres maneres de procedir d'ERC en la pasada legislatura i tripartidisme. Que no se li escap que ell com a secretari general n'és un dels principals responsables.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Bartomeu fletxa Sabadell
11 de setembre de 2011, 09.48 h

Imagina't si serà feble i poqueta cosa el teu oponent que per no tenir no en te ni administrador de finques perquè no te un patrimoni immobiliari com el teu.
Quina confiança ens pot donar un pobre pelat aixi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
JORDI fletxa GRANOLLERS
11 de setembre de 2011, 09.40 h

Entre aquest que diu que soc infantil per voler la independencia i l'altre que em menysprea dient que el poble de Catalunya no es madur ni està preparat per la independencia, potser es pensen que em faran renunciar als meus sentiments. Dons sapigueu que cada dia vull mes la independencia JA tot i que gent com vosaltres pro espanyolista ens estigueu matxacant en favor dels nostres colonitzadors que van guanyar-nos la guerra del 1714.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.