directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 17:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Primer i segon ple del Sant Jordi en el retorn de Sopa de Cabra als escenaris 10 anys després

Gerard Quintana admet que 'aquest és l'únic camí' després dels crits massius a favor de la independència del públic

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Sopa de Cabra ha tornat a pujar a un escenari, aquest divendres, deu anys després de la seva dissolució i un quart de segle després d'haver nascut. Ho ha fet en un Palau Sant Jordi ple, també en la sessió de dissabte, amb les entrades exhaurides des de fa mesos. Ha estat una nit històrica, carregada d'emocions a dalt i a baix de l'escenari, en què el grup ha repassat el repertori que el va convertir en un dels grans referents del rock català als anys 90. Gerard Quintana i la banda han actuat -amb escenografia molt treballada de Lluís Danés- durant tres hores tot repassant 30 èxits, amb temps per oferir uns minuts acústics. 17.000 fans d'ahir i d'avui han tornat a vibrar amb 'Sopa'. Gerard Quintana, que mai s'havia posicionat clarament en posicions independentistes sinó en el federalisme, va deixar anar des de l'escenari que 'aquest és l'únic camí' entre els crits massius d'independència entre el públic.

Comparteix
   


Etiquetes
A dos quarts de deu de la nit s'ha produït allò que molts esperaven des del mes de juny, quan es va conèixer la notícia: Sopa de Cabra ha tornat als escenaris. El mític grup gironí de rock català nascut l'any 1986 i que va viure la seva eclosió a la dècada dels noranta, ha trepitjat aquest divendres l'escenari del Palau Sant Jordi. Precisament el mateix que l'any 1991 va acollir el cèlebre concert col·lectiu de grups de rock català, amb la participació d'Els Pets, Sangtraït i Sau i Sopa de Cabra.
 
75.000 persones han adquirit una entrada per algun dels set concerts de retorn que, fins avui, el grup ha programat. D'aquests, 17.000 es trobaven aquesta nit al Palau Sant Jordi, en la primera de tres nits que prometen passar a la història. 
 
El concert d'avui ha arrencat, com no podia ser d'altra manera, amb l'habitual "Bona nit, malparits!" que Quintana solia regalar el públic a l'inici dels seus concerts. El boig de la ciutat ha obert, acte seguit, una nit pel record. 
 
'Si et va bé', 'Sota una estrella', 'El carrer dels torrats', 'No tinguis pressa','Els teus somnis', 'Si et quedes amb mi', 'Mai trobaràs', 'Camins', 'L'Empordà', 'Podré tornar enrere'... La llista de cançons emblemàtiques que el grup ha preparat i interpretat s'estén a 30. És per això que el concert ha durat gairebé tres hores. 180 minuts de Sopa de Cabra durant els quals hi hagut temps per un set acústic per interpretar 'Seguirem sommiant', dedicada al difunt guitarrista del grup Joan 'Ninyín' Cardona. 
 
De les moltes intervencions amb què Quintanta s'ha adreçat al públic, destaquen l'agraïment al suport rebut des de l'anunci dels concerts, així com el seu lament -parafrasejant Lluís Llach- sobre el fet que hi hagi lletres de cançons del grup que "malauradament" encara són vigents.
 
 Un retorn molt esperat
 
El retorn de Sopa de Cabra es va anunciar abans de l'estiu, esdevenint una de les notícies culturals de l'any. L'alegria es va desfermar entre els milers de seguidors del grup, tant dels coetanis de la banda com de molts joves que han conegut les seves cançons a posteriori.
 
El que havia de ser un únic concert de retorn al Palau Sant Jordi s'ha transformat en almenys set actuacions confirmades fins al moment. Dues més al mateix Sant Jordi (aquest dissabte i diumenge) i les altres a Girona, Tarragona i les Illes Balears. 
 
Primer es van exhaurir en menys d'un dia els entrades pel 'primer' Sant Jordi. Quan el grup va anunciar que repetiria en aquest escenari, el fenomen es va repetir, i les localitats s'exhaurien en poques hores. I així encara una tercera vegada, amb el darrer concert a Barcelona, diumenge 11 de setembre. 
 
En vista de l'èxit, Sopa de Cabra va anunciar aleshores que també actuaria a Girona, terra natal de molts dels seus integrants, i finalment s'hi van afegir nous destins com el de Tarragona o Palma de Mallorca. 
 
Discs i llibres per a l'ocasió 
 
Els tres concerts al palau Sant Jordi seran enregistrats en àudio per, posteriorment, fer-ne un disc. D'altra banda, no seria d'extranyar que s'edités ben aviat un dvd amb els millors moments dels concerts al Sant Jordi, a jutjar pel nombre de càmares que enregistraven l'actuació.
 
D'altra banda, la revista Enderrock ha dedicat aquest mes un monogràfic a Sopa de Cabra que inclou una reedició de la primera maqueta en casset. A més, fins el 4 de novembre la Casa de Cultura de Girona acull l'exposició fotogràfica 'No vull canviar la pell', que fa un repàs a la trajectòria del grup des dels seus inicis a través de les imatges del fotògraf Xavier Mercadé, cap de fotografia de l'Enderrock.
 
 
 
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
12 de setembre de 2011, 09.51 h

-primer i segon ple del Sant Jordi el dia de la tornada. No 'en'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Joan fletxa Barcelona
11 de setembre de 2011, 09.51 h

#1 Sóc independentista de tota la vida però també sóc objectiu. Perdona, no estic d'acord amb tu. Els Sopa no mosseguen la mà que els dóna de menjar. Ells sempre han estat un grup de rock i prou. A diferència dels Pets o d'altres grups ells mai van fer declaracions polítiques i hi tenien tot el dret. Crec que sempre van tenir el dret a fer música i prou i ser respectats per això. Ja m'imagino l'escena dels músics "Ostres, jo vinc a cantar i tocar i el públic m'està montant un acte ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
10 de setembre de 2011, 14.56 h

A alguns els hi comença a caure la bena dels ulls!!*!!
Porteu 20 anys de retard, tot i així sigueu molt benvinguts!

Visca la Llibertat!
Visca Catalunya quart estat d'Europa! Perdó, setè estat d'Europa per culpa dels polítics que no volen ni la llibertat ni Catalunya sigui estat!
CATALUNYA 7è. ESTAT DE LA UE. http://www.youtube.com/watch?v=Hz5Ufv8jccg&feature=youtu.be


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Matilde fletxa Mollerussa
10 de setembre de 2011, 13.50 h

Ja està bé que ell ho digui. Cal recordar que, a diferència dels Pets i Laxan Busto, tan Sopa de Cabra com Sau sempre es van sentir molt incòmodes amb la presència d'estelades i arengues sobiranistes als seus concerts. Fins i tot en van arribar a renegar i considrar-ho una estupidesa (vegeu declaracions del mateix Quintana els darrers anys). Mossegar la mà que et dóna de menjar sempre porta males conseqüències!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.