directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Multitudinària marxa de torxes a Girona

L'activista Xavier Corominas ha llegit el manifest reivindicatiu on s'ha subratllat la importància que té la immersió lingüística

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Més de 1.300 persones han participat aquest dissabte a la nit en la 5a marxa de torxes a Girona, en la vigília de la Diada de l'Onze de Setembre. Amb torxes a les mans, els participants han recorregut els carrers del Barri Vell de la Ciutat des de la Catedral fins a la plaça del Vi. En aquest punt l'activista Xavier Corominas ha llegit el manifest reivindicatiu on s'ha fet esment de la importància que té la immersió lingüística. Després de la lectura, s'ha fet una crema simbòlica d'un exemplar del Decret de Nova Planta. El cant dels Segadors ha posat punt i final a un acte que segons l'organització ha estat molt satisfactori. L'acte l'ha precedit un concert del cantautor solsoní Roger Mas. L'acte ha començat al voltant de dos quarts d'onze de la nit d'aquest dissabte amb una actuació del cantautor solsoní Roger Mas. Damunt d'un escenari situat just al davant de les escales de la Catedral de Girona, plenes de gom a gom, Mas ha interpretat les cançons més representatives dels seus àlbums.

Comparteix
   


Etiquetes
Un cop acabat el concert, uns 1.300 participants han encès les seves torxes i han recorregut els carrers del Barri Vell. Dues banderes independentistes han onejat al capdavant de la marxa. El grup musical la Fal·lera Gironina ha estat l'encarregat d'amenitzar el recorregut amb el so de les gralles i els timbals. Els participants s'han agrupat a la plaça del Vi on les torxes s'han anat apagant, tot i que la flama d'algunes s'ha mantingut encesa.
 
L'activista gironí Xavier Corominas ha llegit el manifest reinvidicatiu de l'entitat organitzadora, Òmnium Cultural. Una de les qüestions que ha pres més força enguany ha estat la immersió lingüística. En el manifest s'ha fet esment de la importància d'aquesta immersió i s'ha reinvidicat l'escola en català. Després de la lectura, s'ha fet una crema simbòlica d'un exemplar del Decret de Nova Planta. Per posar punt i final a la vetllada, els participants i organitzadors han entotat Els Segadors. Amb aquest acte, la ciutat de Girona ha donat la benvinguda a la Diada de l'Onze de Setembre. 
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Joan S. fletxa Girona
12 de setembre de 2011, 10.38 h

L'activista no es diu Xavier, és en "Mines" (Lluís Coromines).

Salut,


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.