directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Felip Puig creu que ha arribat el canvi de cicle que farà evident la necessitat del dret a decidir

En l'acte oficial de celebració de la Diada a Lleida

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha dit a l'acte de celebració de la Diada que ha organitzat el Govern a Lleida, que els atacs constants a la defensa de l'autogovern de Catalunya demostren, després de 30 anys de democràcia, que ja s'han esgotat les vies de relació amb l'estat espanyol i que, per tant, ara comença un nou cicle del dret a decidir. 
Felip Puig,diada,Seu vella
El conseller d'Interior, Felip Puig, durant el seu discurs.

Comparteix
   


Etiquetes
Amb un to clarament independentista, però sense esmentar en cap moment la paraula independència, Felip Puig s'ha mostrat clarament partidari de la sobirania de Catalunya respecte la resta de l'Estat Espanyol. Segons el conseller d'Interior ‘cal evitar seguir caient en un bucle sense fi’ ara que ‘s'han passat trenta anys de democràcia en que s'ha provat tot, els riscos, els compromisos, s'ha aportat de tot a l'estat espanyol, i en canvi Espanya ha deixat clar que no contempla el camí del mig’.
 
Respecte la decisió de l'alcalde de Badalona d'anul·lar els actes de commemoració de l'Onze de setembre, el conseller d'Interior ha assegurat que ben poca cosa es pot fer a banda de lamentar-ho. Felip Puig dubta de la capacitat coercitiva davant aquesta situació ‘que més aviat és simbòlica’, ha dit, ‘encara que Garcia-Albiol hagi oblidat que la Llei de la festa nacional estableix l'11 de setembre com la Diada Nacional i per tant, una certa obligació de totes les institucions de celebrar-la’. 

Felip Puig creu que la sentència de l'Estatut, la de la immersió lingüística, i altres bloquejos a la capacitat de decisió de Catalunya ‘deixen clar que ja no volen el camí que s'ha seguit fins ara’. 

El conseller creu que ara és la primera vegada en democràcia que el país està en condicions de reflexionar i entendre que s'ha entrat a una nova etapa, incerta, però en la que ‘cal ser valents per buscar una victòria democràtica i pacífica’. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Pere Segura fletxa Barcelona
12 de setembre de 2011, 12.20 h

El dret a decidir QUÈ !!!. Quan ho direu clarament tú i els de CiU.
Els catalans no botiflres o compromesos realment amb la nació, i fins i la primera ponència del passat congrés del teu partit ja ho han decidit:
S'acabat l'Estat autonòmic i es fà l'opció de la independència. Amb l'oligariquia del vostre partit heu fet oblidar el vostre congrés, i heu desnaturalitzat paraules con "dret a decidir" i "sobirania". El dia que us sentim pronunciar "independencia" i "estat propi" sereu tar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
12 de setembre de 2011, 11.58 h

Aques senyor és curt de gambals o ho fa veure ???. Quants anys fa que la societat catalana està clamant per la independència. Sr. Puig, sou súbtilment i subliminalment hipòcrita. No té allò que s'ha de tenir com per dir el qùè s'ha de dir, clar i català. No disfresseu ara el mot d'independència per la frase o eslògan "dret a decidir". És que us fa por ser clars ???. Tenir por que el capital us foti el camp, deixi de subvencionar-vos i donar-vos el seu suport ????. Ho he dit en un ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
11 de setembre de 2011, 11.03 h

Fa temps que es evident la necessitat del dret a decidir... fa temps!!!
Aquesta vegada, Srs. del Govern, si us feu capdevanters, tingueu per segur que la majoría de Catalunya us fará costat. Però no aneu de pidolaires a madrit, sino que s'ha d'anar amb el cap ben alt devant Europa. Es l'hora de fer pinya tots els partits Catalans (n'hi han dins de Catalunya que no ho són) i anar com una sola veu. No deixem que una vegada més, l'afany de protagonisme ens ensorri i els nostres desitjos de ll... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
atlasac fletxa Vila-real
11 de setembre de 2011, 10.34 h

Efectivament, em de canviar de XIP, vosaltres sabeu els milions de vegades que ells han criticat als d´ETA que tots els que han pogut els han posat a la garjola? hi....qué classe de polítics tenim que han aceptat que els NOSTRES CRIMINALS que ens MATEN el català els tinguem de veí de pis? aquets ASSASSINS que ens assassinen amb el seu castellà els timguem de veïns? aquests GENOCIDES que volen ELIMINAR-NOS els tinguem de veïns de casa?
el que és pitjor és que ens han MANIPULAT tant el ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.