directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Milers de persones marxen pel centre de Barcelona en la manifestació més multitudinària dels darrers anys

Les proclames més escoltades són a favor de la independència i de l'escola en català

Comentaris 31  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Milers de persones participen aquest diumenge a la tarda en la tradicional manifestació amb motiu de l'Onze de Setembre. La concentració, que ha arrencat amb tres quarts d'hora de retard sobre l'horari previst -les cinc de la tarda-, aplega entitats, plataformes i partits independentistes, a banda de nombrosos ciutadans a títol individual, la majoria famílies i adolescents. En aquesta Diada especialment reivindicativa s'escolten proclames a favor d'un estat propi i també en defensa de l'escola en català davant els 'atacs' del TSJC. Una estelada de vuit metres de llargada per tres d'amplada encapçala la manifestació, que ha sortit de la plaça d'Urquinaona i acabarà al passeig de Lluís Companys.

Comparteix
   


Etiquetes
La manifestació ha estat encapçalada per una estelada de vuit metres de llargada i al rere una pancarta sota l'eslògan 'Pels drets socials i nacionals. Independència i socialisme. Països Catalans' signades per les CUP, Endavant, Maulets, SEPC, Coordinadora obrera sindical i la sectorial antirepressiva, Alerta Solidària. Rere d'aquest col·lectiu, s'han situat els diferents col·lectius d'entitats independentistes i grups anarquistes, cadascun amb la seva pancarta.

L'estelada del davant de la manifestació estava portada per un grup de noies de la colla bastonera Picadits de Vilassar de Mar, que pocs minuts abans de començar la manifestació han fet una exhibició de ball de bastons.

Al final de la manifestació estava Solidaritat amb una gran estelada i el diputat Uriel Beltran, Alfons López Tena i el portaveu de l'esquerra abertzale, Txelui Moreno a més de la plana major del PSAN amb Josep Guia i Núria Cadenas al capdavant. Després de Solidaritat anava Reagrupament que ha instal·lat un petit escenari a la mateixa Plaça Urquinaona. Esquerra Republicana de Catalunya, amb Joan Puigcercós, s'ha situat a la Ronda de Sant Pere, entre Pau Clarís i Passeig de Gràcia, on han fet el muntatge del 'Gran dictat'. Entre el públic destacava la diputada Anna Simó i l'exconseller Josep Huguet i el futur president, Oriol Junqueras.

Les famílies passejaven amb cotxets des d'on penjava una senyera estelada i els joves i adolescents portaven l'estelada com una capa i amb les cares pintades amb les quatre barres.

Durant la marxa els eslògans que més s'han cridat han estat 'independència', 'Ni Espanya ni França, Països Catalans', 'Boti, boti, boti, espanyol qui no boti' i crits a favor de la immersió.

Els manifestants han recorregut tota la Ronda de Sant Pere, fent una aturada davant el monument de Rafael Casanova, on han tret les càmeres fotogràfiques per agafar diferents instantànies de les ofrenes deixades durant el mati per les institucions, els partits polítics, les entitats socials i econòmiques del teixit representatiu de Catalunya.

Els manifestants s'han dissolt a l'arribar a l'altura del Passeig Lluís Companys, on s'han dirigit cap a diferents indrets, la majoria d'ells en direcció al Parc de la Ciutadella, sense que registressin incidents remarcables. L'esquerra independentista amb la CUP al capdavant ha acabat la seva marxa al Fossar de les Moreres i ha finalitzat amb els habituals parlaments i crema de banderes espanyoles.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#33
15 de setembre de 2011, 09.52 h

#32 Ni gracias ni nada Jordi, en tus queaceres diarios observa al entorno, la mayoria habla castellano, estos tozudos lo que están consiguiendo es pobreza para los industriales que venden por todo el pais, más paro, los escolares cuanto más idiomas sepan mejor en un mundo como el de hoy, el catalán solo les servirá a los que entren de funcionarios y similares.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Jordi fletxa Barcelona
15 de setembre de 2011, 08.23 h

#31 gracias, por fin un poco de apoyo! No me parece tan complicado entender que sí son compatibles.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Jordi fletxa Barcelona
15 de setembre de 2011, 00.00 h

#29 Jo respecto el català i el vull a l' escola, però tant com el castellà. I qui digi que no sóc català per defensar aquesta posició, menteix. I no, no sóc cap xarnego.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Marc fletxa Barcelona
13 de setembre de 2011, 17.07 h

Una persona que diu que és catalana ha d'estar a favor del català. I no cal ser cap expert en sociolingüística per veure que l'escola a Catalunya ha de ser en català si volem continuar mantenint aquesta riquesa, que ens dóna personalitat. Perquè insistir en voler ser "bilingües" a Catalunya, quan a la resta de l'Estat ningú no és bilingüe (aneu a veure les escoles de Madrid en quina llengua són) és perjudicial pel català.

Aquests que barregeu llengua amb la política potser no ha... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Jordi fletxa Barcelona
12 de setembre de 2011, 20.50 h

Señores, si no son capaces de mantener una comunicación respetuosa, les ruego que se abstengan de comentar. Lo digo especialmente por Jaume, que con tanto desprecio no solo hace gala de su inmadurez e intransigencia, sino que me da la razón. Yo soy catalán como el que más, pero ese hecho no impide que yo quiera aprender en catalán y español por igual, ya que son lenguas cooficiales. Mientras no se independice Cataluña, así debe ser.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
mario fletxa bcn
12 de setembre de 2011, 15.54 h

Bé companys , visca la República del meu país, Catalunya, el que no hi vulgui viure que se'n vagi i ben lluny, els "massoques" ja sabem com són, el dolor els fa forts, els deu anar bé que els robin, els insultin i menystinguin i vexin, però el pitjor és que ho facin uns tontos del cul amb olor a naftalina rància, sense categoria ni nivell.
S'ha de donar al Cèsar el que és del Cèsar i a Déu el que és de Déu, més ben dit, cap a españa hi falta gent!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Jaume fletxa Puta (España)
12 de setembre de 2011, 15.31 h

Llegint la imbecil·litat escrita per aquest home que parla de percentatges, d' atacs al castellà... i llegint igualment el nivell dels altres nazis espanyols que corren per aquesta pàgina queda molt clar que aquesta gentola està acollonida, si de veritat es creguessin que som 4 i que no anem enlloc no perdrien el seu temps en pàgines independentistes. Jo no ho perdo al Mundo, a la Razón ni a Intereconomía pq em dona el mateix el que bramen aquests espanyols, se que és questió de temps ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Jaume fletxa Puta (España)
12 de setembre de 2011, 15.26 h

La veritat que si en els seus escrit no es veu el gran nivell de l' espanyol aquest d' en Jorge de Barcelona


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.