directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 16:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

SI replica a Mas que la seva transició nacional és 'una fantasia' i diu que l'únic camí possible és la independència

Bertran acusa CiU, ERC i ICV de cedir a 'l'acomplexament i l'espanyolisme' per acceptar l'esmena del PSC en la declaració del Parlament sobre la immersió

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

El secretari general de Solidaritat, Uriel Bertran, ha replicat al president de la Generalitat, Artur Mas, i la proposta de 'transició nacional' que va fer en la Diada al·ludint al pacte fiscal. Per Bertran, Mas viu 'un món d'il·lusió i fantasia' en creure que amb mesures com el concert econòmic i mentre es pacta amb el PPC es pot fer una transició nacional. 'L'única transició nacional possible és la independència', ha sentenciat. Alhora, Bertran ha carregat contra CiU, ERC i ICV per haver acceptat una esmena del PSC que modifica la proposta de declaració del Parlament en favor de la immersió lingüística que SI va presentar. 'Hi ha un acomplexament del catalanisme davant l'espanyolisme', ha dit.

Comparteix
   


Etiquetes
El missatge que va llençar Artur Mas per la Diada parlant d'una 'transició nacional' que podria tenir en el pacte fiscal la seva primera mostra, ha fet reaccionar aquest dilluns a Solidaritat. Uriel Bertran ha carregat contra el president per considerar que viu 'en el món de la il·lusió i la fantasia, i això no li correspon a un president de la Generalitat'. I és que l'independentista creu que pensar que hi pot haver una transició nacional real 'quan el PP està demanant que s'acati la sentència contra la immersió lingüística' i alhora s'arriba a pactes amb els populars, és ingenu. 'Aquest PP ha d'entregar els 20.000 milions d'euros que suposarien la fi de l'espoli fiscal?', s'ha preguntat, tot responent ell mateix a la qüestió que això és gairebé un somni. 
 
Per Bertran, 'la transició nacional és la independència' i 'mentre no anem cap a aquest objectiu, el país s'està empobrint i no es pot permetre perdre més temps'. 'Aquesta fantasia del pacte fiscal només fa que perdre el temps. És continuar amb la voluntat d'amagar el cap sota terra davant els problemes', ha sentenciat.
 
D'altra banda, el líder de SI ha criticat que CiU, ERC i ICV-EUiA hagin acceptat una esmena del PSC a la proposta de declaració que Solidaritat va presentar perquè el Parlament es declarés a favor de la immersió lingüística. La modificació elimina del text el concepte 'única' atribuït al català com a llengua vehicular en l'escola, i això per Bertran suposa 'obrir la porta a l'acatament de la sentència i a la reintroducció del castellà en l'escola'. 
 
En aquest sentit, el secretari general de SI ha volgut constatar 'l'acomplexament del catalanisme davant del PSC i l'espanyolisme' que suposa, per ell, acceptar l'esmena dels socialistes. 'Tots han anat a corre-cuita a posar-se sota les faldilles del PSC sense tenir en compte el desacatament que demana el conjunt del catalanisme organitzat', ha explicat Bertran. I és que l'independentista creu que els socialistes han posat en marxa amb aquesta esmena 'la seva vella estratègia de forçar consensos artificials per obrir la porta a la penetració de l'espanyolisme o a coses com la introducció del castellà i l'acatament de la sentència del TSJC'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
carme fletxa barcelona
13 de setembre de 2011, 16.37 h

Tinc 70 anys i fa mols anys que treballo per la independencia del meu país. M'agraderia morir-me en un pais independent d'Espanya, però crec que hem de tocar de peus a terra. Per assolir-la encara ens queda treballar molt i molt. Els catalans que ja estem convensuts em de converça els que encara no n'estan i aixó es molta feina. Tambè ens queda el tema internacional, ens han de recolzar internacionalment. Si mireu una mica tots els paísos que actualment son independents a sigut el poble q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Roger fletxa Figueres
13 de setembre de 2011, 15.44 h

Ni transicions ni punyetes. Independència.

N'estem fins els collons d'aquest matrimoni que no ha funcionat mai. Caspanya fora.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Mai mes votaré CyU fletxa Castelldefels
13 de setembre de 2011, 10.41 h

Aquests de SI cada dia em recorden més els del "batalló patriota suïcida" que surten al final de la vida de Brian...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Karme fletxa Alt Penedès
12 de setembre de 2011, 22.26 h

Ep! a l'escrit d'abans hi ha un error. Volia dir "no fem cas a ningú" i no pas "das". Disculpes, es la passió d'escriure tot el que sento, que algun cop em fa equivocar alguna lletra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Karme fletxa Alt Penedès
12 de setembre de 2011, 22.22 h

Evidentment, l'únic camí possible es la Independència i com mes aviat millor. No perdem el temps, no fem das a ningú i nosaltres a la nostra i endavant, sense perdre el pas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.