directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 10:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Vic obre el camí cap a la independència

CiU, ERC, ICV, SI i la CUP impulsen la creació d'una associació d'ens locals per treballar a favor de l'estat propi

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 16 vots )
carregant Carregant

El ple de l'Ajuntament de Vic ha aprovat aquest dilluns la creació d'una associació d'ens locals amb l'objectiu de defensar l'assoliment dels drets nacionals de Catalunya i promoure l'exercici del dret a decidir. La iniciativa ha estat aprovada per 14 vots a favor (CiU, ERC, ICV, SI i la CUP), l'abstenció del PSC i els vots en contra de PxC. Segons ha explicat l'alcalde del municipi, Josep Maria Vila d'Abadal, l'ajuntament impulsa aquest projecte perquè un cop constituïda la societat 'el consistori treballarà perquè el poble català pugui ser independent algun dia'. Vila d'Abadal ha avançat que altres municipis ja s'han interessant per la proposta i que les adhesions 's'aniran fent públiques aviat'.

Comparteix
   


Etiquetes
La proposta, impulsada per l'equip de govern de l'Ajuntament de Vic, pretén crear una associació d'ens locals que treballin per aconseguir la 'sobirania plena del país'. Segons ha explicat Vila d'Abadal, 'mai cap institució ha treballat directament per la independència' i es treballarà 'dins de la legalitat perquè el poble català pugui manifestar lliurement el seu futur'. 
 
Per la seva banda, Joan López, segon tinent d'alcalde (ERC), ha explicat que Vic pren la iniciativa en aquest aspecte 'de la mateixa manera que va prendre la iniciativa en la creació de la primera entitat municipalista, l'Associació Catalana de Municipis. Segons López Catalunya es troba en una segona transició que ha d'anar 'de la democràcia a la plena sobirania'. López ha explicat que fins a dia d'avui l'alcalde 'ha tingut moltes manifestacions d'adhesió que s'aniran fent públiques aquests dies' i, per tant, 'no és un caprici'. 
 
El PSC ha decidit abstenir-se en la seva votació perquè, segons ha explicat el seu regidor, Jacint Raurell, la prioritat de l'Ajuntament en aquests moments és 'la cohesió social i mantenir i lluitar pels aspectes socials i econòmics' i aqueta proposta 'no acaba de tenir aquest encaix'. A més, Raurell ha retret a CiU que aquesta iniciativa té un aspecte 'instrumental' i que 'no es trobava dins del programa de govern dels convergents'.
 
Els cinc regidors de PxC de l'Ajuntament de Vic han votat en contra de la proposta. El líder del partit, Josep Anglada, ha defensat que en un país democràtic 'no tothom vol la mateixa Catalunya' i ha afirmat que PxC 'està a favor de l'autogovern però no volem fer demagògia'. Anglada ha dit que 'respecta' la proposta però que serà un 'brindis al sol perquè no arribarà a cap port'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Cesc fletxa València
13 de setembre de 2011, 20.08 h

Endavant!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
13 de setembre de 2011, 13.31 h

Tant de bo!!! Tant de bo !! que aquesta iniciativa prosperi, vagi endavant i que s'gi afegeixin més municipis. Per altra banda, desitjo de tot cor i resaré per a que així sia, que en Durante y Lérida quan s'assabenti de que un dels seus encapçala un moviment com aquest, li vinguin unes cagarrines agudes i infeccioses, que el mantinguin a la tassa del W.C. per tot el temps que pugui restar-li de vida. Vaja, així i d'aquesta manera l'hauríem engegat a la merda, que és on ha d'estar un hip... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
13 de setembre de 2011, 11.36 h

¡¡No a la clase política¡¡ ¡¡Sí a los políticos con clase¡¡


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Siset fletxa Vic
13 de setembre de 2011, 10.57 h

Tant de bó això es pugués fer a més altes instàncies com és el Parlament, totes les forces catalinistes units per un mateix objectiu: La INDEPENDÈNCIA; i el de PXC defensant els espanyols, no deien que "primer els de casa?".


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5 Assumpta Tallaferro
13 de setembre de 2011, 09.56 h

Ho trobo molt bé, ENDAVANT, però estiguem alerta amb els que formen part de partits que durant set anys han traït a Catalunya, penseu que QUI FA UN COVA FA UN CISTELL!!! i la independència de Catalunya és massaa important perquè quatre que ara no saben on caure morts ens ho esguerrin.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
12 de setembre de 2011, 23.12 h

Això ja no té aturador : prepaeu-vos per el 20-N : el Fènix rebifa i Catalunya sortirà de les seves cendres !!*!!

Queda poquet per a la fi de l'Espoli Fiscal, i molt pquet per assolir l'ESTAT PROPI.

Mentres hi haigi PERSEVERANçA, hi haurà ESPERANçA //*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Karme fletxa Alt Penedès
12 de setembre de 2011, 22.18 h

VIC ENDAVANT!. Jo ja estic farta de paraules i d'iniciatives que no van en lloc. Aviam si som capaços tots plegats de fer la força suficient per promoure una declaració d'independència sense haver de demanar-la a ningú, ni tan sols esperar que els polítics es decideixin a fer-ho, mentrestant juguen amb els nostres sentiments de País que vol la seva llibertat. Que som una Nació, hòstia!. Fem alguna cosa, aviat, abans que sigui massa tard, perquè els gossos rabiosos ens van al darrera p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
12 de setembre de 2011, 19.50 h

SOBREN GESTICULACIONS I NECESSITEM POLÍTICA

Una veu de l’independentisme s’exclamava ahir als micròfons de Catalunya Informació: “Fa tres anys que anem amb la mateixa pancarta (‘Som una nació. Volem Estat propi’) i tot està igual”

Igual? Si estigués igual, rai. Sembla que estem notablement pitjor: fa tres anys encara referendàvem l’Estatut. I ara, a més, una reforma constitucional pretén que el govern central decideixi el sostre d’endeutament públic de Catalunya

... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pollastrealast fletxa Caponataland
12 de setembre de 2011, 17.04 h

Però PxC no diuen allò de "Primers els de casa"???? Primer els de casa o primer España???


Valora aquest comentari:   votar positiu 29   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.