directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 22:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Camacho afirma que l'acord de govern a Castelldefels demostra que les relacions amb CiU no perillen per la qüestió de la llengua

La presidenta dels populars dóna instruccions als seus regidors de votar en contra de mocions a favor de la immersió lingüística

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La presidenta del PPC, Alicia Sánchez Camacho, ha anunciat aquest dilluns que ha donat instruccions a tots els representants del seu partit als municipis per que votin en contra de qualsevol proposta que vagi dirigida 'a no respectar les decisions judicials'. Amb aquestes paraules, Camacho ha deixat clar que els regidors del PPC no donaran suport a mocions de rebuig a la resolució del TSJC contra la immersió lingüística com la que s'ha presentat a Badalona. La presidenta del PPC s'ha mostrat confiada en què les relacions amb el Govern i amb CiU no es veuran afectades per les discrepàncies en aquesta qüestió i prova d'això és, segons ha dit, l'acord al què han arribat per governar el Castelldefels.
 

Comparteix
   


Etiquetes
El PPC defensa, segons ha insistit la seva presidenta, un model d'escola trilingüe, on el castellà i el català siguin vehiculars i amb una tercera llengua estrangera. Un model que, segons ha dit, ja funciona a algunes escoles privades catalanes i ho fa amb èxit. A més, ha afegit Alicia Sánchez Camacho, el partit respecta les decisions judicials i l'Estat de Dret. Per tot això, ha dit, el PPC ha donat instruccions clares a tots els grups municipals del partit per tal que votin en contra de qualsevol proposta que vagi en la direcció de 'no respectar les decisions judicials'. 
 
Camacho s'ha mostrat confiada en què les discrepàncies amb CiU sobre el model lingüístic a l'escola catalana no posa en perill altres acords. En aquest sentit, ha declarat que no tem que el grup municipal convergent a Badalona presenti una moció de censura contra l'alcalde de la localitat, el popular Xavier García-Albiol, si el grup municipal del PPC vota en contra de la moció que l'oposició ha presentat i que mostra el rebuig de la resolució del TSJC sobre la immersió. Segons Camacho, l'alcalde de badalona continuarà fent l''extraordinària' feina que està fent tot anteposant els interessos dels ciutadans de la localitat davant d'altres qüestions més electoralistes i tacticistes.
 
L'acord amb CiU per governar Castelldefels és una mostra d'aquesta possibilitat d'entesa, segons la presidenta popular. Camacho ha defensat aquest pacte per la necessitat de donar estabilitat al consistori. Les prioritats seran, segons ha dit, reduir la despesa i el deute del municipi així com posar en marxa mesures que fomentin l'activitat econòmica i la creació d'ocupació i que converteixin Castelldefels en referent turístic.
 
Reforç de l'autoritat dels professors
 
La presidenta popular ha anunciat que el seu grup presentarà al Parlament una proposició de llei d'autoritat del professorat català com les que ja existeixen a altres comunitats autònomes. Camacho ha assegurat que és bo que es reconegui l'autoritat d'aquest col·lectiu per reforçar la seva dignitat i la seva professionalitat.
 
Segons Camacho, la qüestió de la llengua s'ha fet servir com a cortina de fum per amagar l'increment de les despeses en educació i el fracàs escolar a Catalunya. La presidenta del PPC ha acusat al Departament d'Educació de no tenir planificació i d'actuar amb improvisació. Camacho ha criticat els ajustos en educació com ara l'eliminació dels ajuts a les famílies i la reducció de les activitats extraescolars. Segons ha dit, Catalunya és la segons comunitat autònoma on les famílies tenen més car l'inici escolar i els catalans mereixen un Govern que redueixi les despeses escolars. 
 
Cap transició cap a la independència
 
Camacho ha demanat a totes les forces polítiques responsabilitat, serenitat i tranquil·litat i ha afirmat que, en un moment de dificultats econòmiques per a la població com és l'actual, no s'ha de desviar l'atenció cap a altres debats que deixin en segon terme la recuperació econòmica. A Catalunya, segons la presidenta popular, no hi ha cap transició cap a la independència, i la transició que necessita, en canvi, és la de recuperar el lideratge econòmic.
 
A propòsit del possible rescat de l'impost de successions, Camacho ha declarat que els socialistes espanyols i catalans viuen 'en una contradicció permanent'. La presidenta del PPC s'ha mostrat contrària a recuperar aquesta taxa perquè penalitza l'estalvi, especialment de la classe mitjana. El seu partit, ha afegit, no estarà a favor de cap mesura que no serveixi per incentivar l'economia i l'ocupació. Camacho ha demanat al Govern català que es pronunciï sobre aquesta qüestió. 
 
Candidat per Barcelona, en un mes
 
El cap de llista per Barcelona del PP es coneixerà a finals de setembre o principis d'octubre, segons Alicia Sànchez Camacho, que ha explicat que el partit presentarà conjuntament tots els candidats. El que sí que ha volgut avançar Camacho és que hi haurà una part important de renovació en les persones que aniran a la llista.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
14 de setembre de 2011, 10.06 h

#13 Lamento dir-vos que el vostre comentari és un xic confós. No s'acaba d'entendre bé quan dieu que: "el problema no el tenen aquells que els han votat, sinó que el tenim tots: I jo li pregunto, votar a qui ??, a corrupCiU o als peperos ???. Sigui com sigui, per a mi, tant a les eleccions del novembre passat com a les municipals, aquells que hagin votat corrupCiU, s'han ben lluït i poden sentir-se cofois d'haver fet una feina "ben feta". No en van tenir prou d'encolomar a Catalunya el par... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
14 de setembre de 2011, 00.12 h

#11, no ens equivoquem, el problema no el té qui els hagi votat, el problema el tenim tots, els disverats que estan fent, els patirem tots.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
14 de setembre de 2011, 00.09 h

Digues que si, Aranu. Que abans hauries d'apendre a escriure el teu nom. Però vas per bon camí. Ara ja no signes amb una trista X.
I tant que no perillen les real·lacions, com que son els mateixos, però amb diferent nom.
Panda de botiflers!!!
INDEPENDÈNCIA!!!!!!! ||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
13 de setembre de 2011, 17.10 h

CiU està fent el que mes li agrada, fer de puta i de ramoneta, el problema el tenen qui els vota.

Pregunta: son masoquistes?, els i va la marcha?, son catalns, espanyols, marcians, que son?, botiflers pot ser?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
13 de setembre de 2011, 13.25 h

#8 L'acompanyo en el condol, però encara li resten a Vostè moltes més coses per veure d'aquest partit que ha esmentat. Per si no ho sabia, és un partit mancat d'ètica, de moral i de virtuds, això sí, amb dots de gran eloqüència per entabanar. Vaja, en una sola frase: Són el sucedani del PP, però a la catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
JEN fletxa CATALUNYA LLIURE!!!!
13 de setembre de 2011, 12.39 h

Però pq us esclameu!!!! Que no sabeu que tenim uns polítics que es venen a la primera?


Ni pactes ni punyetes.


INDEPENDÈNCIA, JA!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Mai mes votaré CyU fletxa Castelldefels
13 de setembre de 2011, 10.40 h

Decebut, enganyat i enfadat per aquest tripartit de dretes... No era això el que vau prometre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Pantinet fletxa Les Escaldes
13 de setembre de 2011, 08.45 h

#4 Calla imbècil, no veus que no entenem l'idioma turk, No et llegim, expreset millor amb gestos seria lo més adecuat per un SIMI com tu. Tens dues cames i dos braços, però pertanys a una sub-raça propera a la desaparició.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
JORDI fletxa CATALUNYA
12 de setembre de 2011, 23.27 h

#4 Primer arnau,ara aranu,que serà el següent?mustafa kemal atatürk?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Karme fletxa Alt Penedès
12 de setembre de 2011, 22.06 h

#3 Penso el mateix. Les persones que gaudeixen del patiment d'un pobre animal, fins matar-lo, no tenen dret a la vida. Si la raó de la seva vida es torturar un animal, ja es veu amb claredat quina es la qualitat de la seva moral com a persona, o sigui, nul·la.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.