directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 22:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rubalcaba admet que vuit anys de govern del PSOE i l'Estatut no han millorat les relacions entre Catalunya i Espanya

Demana 'un exercici de respecte mutu' per 'restablir el respecte i la convivència'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El candidat del PSOE a les eleccions generals, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha admès aquest dimarts que les relacions entre Catalunya i Espanya no han millorat en aquests vuit anys de govern socialista en què tan el govern espanyol com el català i el PSC 'han comès alguns errors' que s'han sumat a la tensió per l'Estatut i sobretot a la campanya de 'catalanofòbia' del PP. 'Durant més d'un any s'han dit coses tremendes que allà se senten, i això és desastrós per a la convivència', ha dit en referència al discurs de la formació de Mariano Rajoy. En aquest sentit ha recordat que el català és un patrimoni del país i ha demanat un 'exercici de respecte mutu' entre l'Estat i Catalunya per restablir l'encaix.
 
rubalcaba ministre interior
Comparteix
   


Etiquetes
Rubalcaba ha fet aquestes manifestacions en el transcurs d'un esmorzar informatiu a Madrid on han assistit bona part dels ministres del govern de Zapatero i on ha desgranat les línies mestres del programa amb què concorre a les eleccions generals. En la seva intervenció inicial no ha fet cap referència a la polèmica de la llengua o a les relacions amb la Generalitat, però sí que n'ha parlat al torn de preguntes, quan ha admès que els vuit anys de govern del PSOE no han servit per millorar unes relacions entre Catalunya i l'Estat que al 2004 ja 'no estaven al millor moment' i hi havia 'reticències per una i altra banda'.
 
Segons Rubalcaba, en aquest període el PSOE ha provat de trobar un encaix entre Catalunya i l'Estat però 'cal ser honestos' i admetre que 'vuit anys després això no s'ha aconseguit i el debat estatutari ha enconat encara més les coses'. En aquest sentit, ha afirmat que el govern espanyol, la Generalitat i el PSC 'han comès algun error', malgrat que 'l'origen de la tensió que hem viscut és el discurs del PP: la catalanofòbia que va cavalcar durant més d'un any'. 
 
I és que segons el candidat del PSOE, la 'campanya persistent del PP contra l'Estatut i la catalanofòbia està a l'origen de bona part del que passa'. 'Si algú es pensa que recórrer els carrers i les places d'Espanya posant taules per demanar un referèndum per carregar-se l'Estatut és irrellevant s'equivoca', ha dit en referència al discurs del PP, perquè 'això juga en els dos sentits'. 'A Catalunya també se senten i s'escolten aquestes coses que es diuen' i 'això és desastrós per a la nostra convivència', ha recordat. 
 
Pel que fa a la possibilitat que CiU i PP assoleixin acords després de les eleccions el candidat del PSOE ha ironitzat sobre la capacitat 'esquizofrènica' dels populars de 'dir una cosa a Sevilla i l'endemà anar al Magestic'.
 
Malgrat tot, ha demanat que es facin esforços per 'tancar' la 'separació que existeix' entre Catalunya i Espanya mitjançant un 'exercici de respecte mutu de la resta de l'Estat cap a Catalunya i la seva llengua i de Catalunya a la resta de l'Estat'. 'Em proposo restablir aquest respecte i convivència que ens reconeix diferents i formant part del mateix país que és Espanya', ha dit abans de dir que sent un 'profund respecte' pel català que és 'la llengua que parlen una paret dels espanyols'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
14 de setembre de 2011, 01.19 h

Sembla que tenen por de que fem alguna cosa per independitzar-nos. O potser només és una sensació meva.
Però ara vol reconduir l'odi que ens tenen per una bona entesa. No fos cas que ens emprenyessim i volguessim de totes totes l'independència.
A qui volen enganyar?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jaume fletxa Puta (España)
13 de setembre de 2011, 13.17 h

Només hi haurà respecte quan d' una banda estigui la República Catalana i d' una altra el Reino de España... quan siguem 2 iguals i no quan ens voleu veure ensorrats dins el vostre Estat merdós


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Andreu fletxa Vilanova
13 de setembre de 2011, 12.23 h

Com si no haguessin presentat recursos el seu defensor del pueblo del PSOE i diverses autonomies del PSOE.
Com si no fossin ells qui han tombat l'Estatut.
Com si no fossin ells qui pacten amb el PP.

Pobre home, es deu pensar que ens deixarem encolomar com amb el Zapatero...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
13 de setembre de 2011, 12.06 h

aspaña no canviara mai
mireu aixo
http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2011/09/sis_segles_d_odi_contra_catalunya_73643.php

VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.