directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 17:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

8 pel·lícules de producció catalana, seleccionades a la 55a edició del BFI London Film Festival

La secció oficial Experimenta reuneix tres de les propostes més singulars del cine català, amb José Luis Guerin, Albert Serra i Mercedes Álvarez

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La 55a edició del BFI London Film Festival, que es farà del 12 al 27 d’octubre, inclourà 8 títols de producció catalana en la seva programació. Gairebé a totes les seccions del festival es presenten produccions catalanes recents, totes amb un cert recorregut en certàmens internacionals. Cal destacar en especial la presència catalana a la secció Experimenta, dedicada als llargmetratges amb una perspectiva independent i arriscada, en què hi participen els realitzadors José Luis Guerin, Albert Serra i Mercedes Álvarez.

Comparteix
   


Etiquetes
Guerin presenta Correspondencia Jonas Mekas-José Luis Guerin, un recull de nou cartes intercanviades amb el cineasta lituà establert a Nova York, en les quals s’exposa a través de petits episodis l’univers d’ambdós. També es presenta l’obra d’Albert Serra estrenada al Festival Internacional de Cinema de Locarno The Lord Worked Wonders on Me, situada també en la línia de la correspondència, però amb el realitzador de Buenos Aires Lisandro Alonso. Així mateix, Mercedes Álvarez, l’autora de El cielo gira, presenta la seva segon obra, Mercados de Futuro, que fins ara només s’ha pogut veure als festivals Visions du Réel i Buenos Aires Festival Internacional de Cine.
 
La secció Cinema Europa presenta també dos altres títols catalans que ja han participat en altres festivals. Es tracta de Las Olas, dirigida per Alberto Morais, guanyadora de dos dels principals guardons al Festival de Moscou (millor pel·lícula i millor actor), i Amador, present en la passada edició del Festival de Berlín.
 
La secció principal del BFI London, Films on the Square, inclou Carnage, de Roman Polanski, estrenada recentment amb gran èxit de crítica a la Mostra de Venècia. Per la seva banda, a la secció World Cinema es projectarà Medianeras – Buenos Aires in Times of Virtual Love, dirigida per Gustavo Taretto. Finalment, a la secció French Revolutions, s’ha programat The Monk, de Dominik Moll, després del seu pas per la secció Zabaltegi Especiales del Festival de San Sebastián.
 




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.