directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Llum verd del Congrés a la presa en consideració de la ILP Televisió Sense Fronteres

Tots els grups parlamentaris han votat a favor excepte PP, que s'han abstingut, mentre que UPyD i UPN ha votat en contra

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El Congrés dels Diputats ha donat aquest dimarts al vespre el seu vist-i-plau a la presa en consideració de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Televisió Sense Fronteres amb 193 vots a favor, 145 abstencions i els tres vots en contra dels diputats d'UPyD i UPN. La iniciativa supera així el primer tràmit parlamentari, la presa en consideració, i serà debatuda en la pròxima legislatura. La ILP Televisió Sense Fronteres ha arribat al Congrés amb 651.650 signatures després d'un llarg camí iniciat per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) amb l'objectiu de solucionar el conflicte de les emissions de TV3 en territori valencià.

Comparteix
   


Etiquetes
La ILP ha comptat amb els vots favorables del grup socialista, de Convergència i Unió, el PNV, Esquerra Republicana, Izquierda Unida-Iniciativa per Catalunya, Coalició Canaria, BNG i Nafarroa Bai. El grup popular ha anunciat durant el debat que s'abstindria en aquesta votació.
 
El diputat del PP Jorge Fernández Díaz ha observat que aquesta abstenció no ha de ser considerada com "a neutralitat ni indiferència' i ha condicionat el suport definitiu en una futura votació a un consens polític per aconseguir el tercer múltiplex per al País Valencià. Els dos representants d'UPN i la parlamentària d'UPyD, Rosa Díez, han votat en contra. 
 
Acció Cultural del País Valencià va lliurar el juny de 2010 un total de 651.650 signatures en favor de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Televisió Sense Fronteres després d'una llarga campanya per solucionar l'històric conflicte de les emissions de TV3 en territori valencià. 
 
Del total de signatures recollides, 321.150 provenienn del Principat; 253. 549 del País Valencià; 29.472 de les Illes Balears; 29.070 de Navarra; 16.141 del País Basc i 2.268 de la resta de l'Estat. 
 
La ILP Televisió Sense Fronteres demana desenvolupar la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries que en el seu article 12.2 estableix s' ha de garantir la recepció de ràdios i televisions en els territoris que comparteixen llengües, tot i que siguin administracions distintes. La carta va ser signada pel govern espanyol l'any 1992 i ratificada pel Congrés dels Diputats l'any 2000, amb majoria del govern d'Aznar.
 
En cas de ser aprovada aquesta ILP, les emissions de TV3, Canal9 i IB3 no podrien ser considerades il·legals en els territoris amb els quals comparteixen llengua.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Ll.B. fletxa Granollers
14 de setembre de 2011, 19.33 h

Sembla mentida que, amb llei o sense, adhuc es tracti de la mateixa llengua o de diferents llengües, hi hagi persones i partits que vulguin restringir un assumpte individual que no perjudica, ni afecta a ningú més, que a l'individuo que en fa ús. Es com si compro una parabòlica i em volen prohibir mirar la televisió de qualsevol país.
Per altre banda suposo que en el País Valencià i pot haber més interés per TV3 que per altres canals que si tenen freqüencia assignada. Per tant... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
14 de setembre de 2011, 13.22 h

Atenció!! Encara no està guanyat, quedarà per a la propera legislatura i, suposant que aleshores s'aprovi, encara sortiran amb que el Valencià i el Català no són la mateixa llengua. Ja sabeu com les gasten. Utilitzaran sense cap mena de vergonya criteris polítics i no els científics. I espereu-vos amb els intents secessionistes del PP balear!!

Molt bé # 1. Anava a dir el mateix!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Cesc fletxa València
14 de setembre de 2011, 12.12 h

Enhorabona! Esperem q no només es legal·litze, esprem q es materialitze la ILP i puguem tornar a veure els canals del Principat i haja connexió també amb les Illes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
atlasac fletxa Vila-real
14 de setembre de 2011, 11.34 h

EL QUE´T RONDARE MORENA......A hon estaven els Polítics catalans (cobrant la mensualitat oi?) NO NO, HO EM TINGUT QUE SOPORTAR 2 DIES EH? i....encara NO HA DIMITIT NI UN. NI UN POLITIC dels que vos, vos, vos haveu VOTAT i a lo millor encara els continuaràs VOTANT, i ells amb TOTA LA BARRA ET DEMANARAN QUE ELS VOTES ...poseu, poseu els adgetius qualificatius que uns i altres es mereixen, jo AVUI em sento magnanim!!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
14 de setembre de 2011, 09.46 h

Què han de decidir els castellans a Ca nostra, als Països Catalans decidim nosaltres els catalans.
Via fora. castellans a Castella,
Fem una ILP per foragitar els partits castellans: PP, PSOE, Cs i resta marxeu a Castella a cagar, quins tios més guarros, allà on sou fa pudor a merda i pixum.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pep fletxa Lleida
14 de setembre de 2011, 08.45 h

En aquest cas no es pot dir llum "verd", sinó "verda". No parlem de l'aparell que fa la llum sinó de la llum mateixa. Passa igual amb la caixa "forta", la faldilla "grisa", la patata "calenta" o la Costa "Blava". Hi ha molta gent que fa l'adjectiu en masculí perquè en castellà el masculí i el femení d'alguns adjectius és igual però en català no.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.