directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Pujol defensa la immersió lingüística com 'un benefici per a tothom'

L'expresident creu que cal 'ajudar' el català perquè no arribi a una 'situació difícil'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha defensat la immersió lingüística com 'un benefici per a tothom' i 'amb respecte' per les dues llengües oficials a Catalunya, el català i el castellà. En una entrevista a 'El Matí' de Catalunya Ràdio, Pujol ha aprofitat per recordar que el català rep una 'tremenda pressió', i ha citat el cas dels mitjans de comunicació, i necessita 'ajuda' per no acabar en una 'situació molt difícil'. L'expresident ha valorat molt positivament que persones que ara tenen entre 35 i 27 anys 'han funcionat amb la immersió i saben parlar castellà'.
jordi pujol, expresident, cdc, ciu
Comparteix
   


Etiquetes
Pujol, que era president de la Generalitat quan es va implantar la immersió lingüística, ha lloat el sistema i ha assegurat que 'no afecta la qualitat de l'escola ni crea conflictes socials'. També ha criticat el Tribunal Constitucional per la seva interlocutòria i ha criticat que estigui influït políticament, cosa que és motiu de 'poc respecte', ha afegit. 
 
L'expresident ha afirmat que, malgrat la crisi, cal defensar ara també Catalunya i els seus interessos com a nació. En aquest sentit, ha celebrat les paraules del president de la Generalitat, Artur Mas, sobre la necessitat de parlar ara del camí que ha de fer Catalunya i de la seva reivindicació d'una 'transició nacional', i ha asseverat que 'això de les autonomies no va'.
 
Preguntat per la possibilitat que CiU pacti amb el PP a Madrid si Mariano Rajoy guanya les eleccions generals, Pujol creu que 'es pot pactar amb tothom sempre que et donin bones condicions', però ha afegit que no es pot arribar a acords amb un partit que faci propaganda anticatalana o que ataqui la llengua.
 
Sobre l'últim pacte de CiU amb el PP per aprovar els pressupostos catalans d'aquest any, Pujol ha dit que no es pot 'permetre que s'ataqui la llengua però tampoc que Catalunya faci fallida', perquè, al seu parer, el país podria acabar' amb l'aigua al coll i perdre l'autonomia'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
15 de setembre de 2011, 10.58 h

Encara ho ha fotut el camp aquest "honorable" ???. Em sembla molt bé el què diu, perquè només faltaria que hi estigués en contra, però el què passa és que, dit per la seva boca, sona a mentida com tota la seva política i els hereus que ens ha deixat. En certa manera em fa recordar francu, qui malauradament per tots està ben viu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.