directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 20:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puig farà el possible per lliurar a l'Audiència Nacional espanyola els autors de la crema de banderes espanyoles durant la Diada

El conseller comprèn el requeriment de l'Audiència Nacional per identificar els autors de la crema perquè forma part del sistema democràtic

Comentaris 26  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha confirmat haver rebut el requeriment del fiscal de l'Audiència Nacional per investigar els autors de la crema de banderes espanyoles durant la Diada i ha assenyalat que faran tot el possible per facilitar-los la informació de què disposen, tot dient que 'entra dins el funcionament normal d'una democràcia'. Puig ha condemnat qualsevol acte que vagi en contra dels símbols i institucions però ha volgut treure ferro als fets i ha demanat prudència tant 'als que provoquen' com als que 'reaccionen davant de la provocació' per evitar 'espirals de violència simbòlica'. Ho ha dit durant una visita a Roses per l'adhesió del municipi a la Xarxa Rescat i al SIPCAT.

Comparteix
   


Etiquetes
Els fets van tenir lloc la tarda de diumenge, durant la tradicional manifestació independentista de l'Onze de setembre. Tres encaputxats van cremar una bandera espanyola al Fossar de les Moreres, mentre que uns altres quatre van cremar una bandera espanyola, una francesa i una foto del Rei al passeig del Born.
 
El titular d'Interior ha lamentat que en manifestacions que se suposen són de 'reafirmació nacional' hi hagi aquest tipus de fenòmens, protagonitzats per persones que s'amaguen i que no ho fan amb la cara descoberta, 'com hauria de ser en una democràcia'. En aquest sentit, ha condemnat aquest tipus d'actes, tot dient que 'no es pot permetre calumniar o fer mal als símbols i institucions d'un país' i ha assenyalat que la societat catalana ha de ser també 'curosa' amb els símbols dels altres països perquè també 'ens dol' quan 'agredeixen verbalment' els bombers catalans que participen a uns Jocs Olímpics com els que hi va haver fa pocs dies a Nova York. 
 
Tot i això, ha volgut treure ferro a la crema de banderes de la Diada amb les següents paraules: 'Cremar banderes espanyoles de tant en quan aquí Catalunya s'ha fet més d'una vegada; trencar i cremar fotografies també, fins i tot de meves pels carrers, i per això no s'ha detingut a ningú'. I ha fet una crida a la 'prudència' als 'provocadors' i també als que 'reaccionen davant de la provocació' per evitar continuar o entrar en un 'espiral de violència simbòlica i de reacció institucional'.
 
Màxima col·laboració
 
Davant el requeriment de l'Audiència Nacional, ha assegurat que faran tots els possibles per facilitar tota la informació de què disposen per tal que el fiscal pugui actuar, determinar si hi ha hagut delicte i, si és possible, detenir als culpables. Això entra en el 'funcionament normal d'una democràcia', ha assenyalat, i ha recordat que Interior també va obrir diligències informatives sobre aquells fets en el seu moment. 
 
Roses s'adhereix a la Xarxa Rescat i al SIPCAT
 
El conseller d'Interior ha presidit la signatura d'adhesió de Roses a la Xarxa RESCAT, la xarxa de radiocomunicacions dels cossos operatius del Departament d'Interior i d'altres agents públics relacionats amb la gestió de les emergències de Catalunya. Així, inclou Mossos d'Esquadra, Bombers de la Generalitat, Bombers de Barcelona, Guàrdia Urbana de Barcelona, Serveis d'Emergències Mèdiques, Agents Rurals, l'Agència Catalana de l'Aigua, la Direcció General de Protecció Civil, policies locals, i tots els ajuntaments sense policia local.
 
Actualment hi ha 41 municipis integrats a aquesta xarxa i 59 municipis ja han signat el conveni o l'han aprovat per ple, mentre que cinquanta estan en tràmits d'aprovar el conveni. Roses ha estat la primera de l'Alt Empordà en fer oficial aquesta adhesió. 
 
Per altra banda, també s'ha adherit a la SIPCAT, un sistema de gestió integral per a les policies de Catalunya que permet interconnectar-se amb els sistemes d'informació dels Mossos i amb el centre de gestió de trucades 112, i que Interior ofereix de forma gratuïta. El conseller ha assenyalat la importància d'avançar cap a una millor coordinació de les forces de seguretat i de 'capacitat de resposta' davant de les emergències tot dient que 'el risc 0 no existeix' i per tant cal estar ben preparats. 
 
Un pas més cap al sistema de seguretat propi
 
El conseller s'ha referit també a la necessitat d'avançar cap a un 'sistema de seguretat propi', tal com va definir el Parlament de Catalunya l'any 2003 i que inclou uns 30.000 professionals -entre els 17.000 mossos d'esquadra i entre 12.000 i 13.000 agents de la policia local-. 'Aquesta legislatura pot ser un temps important per definir la seva estructura jurídica', ha declarat, i ha advertit que caldran 'esforços' per fer-ho realitat. En aquest sentit, ha apuntat alguns dels aspectes que caldrà millorar en un futur, com és evitar duplicitats, cobrir mancances i millorar la seva coordinació, per avançar en el que ha anomenat la 'gran policia de Catalunya'. 
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#26
16 de setembre de 2011, 10.07 h

#23 Molt interessant i alliçonador el seu comentari. Ho dic de veritat. Això no obstant, malgrat el què Vostè ens diu, no podem defugir la realitat dels fets, de les circumspancies i del dia a dia. El què estem vivint ara i avui a Catalunya, és com un infart de cor. En casos d'infart, un minut pot ser vital per a salvar o no la vida d'aquell qui el pateix. Llavors, Catalunya en aquests moments, està patint l'infart múltiple (no sé si existeix a la realitat o no, però suposo que qui ca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Violant fletxa St.Cugat del Vallès
15 de setembre de 2011, 22.43 h

També farà el posssible per esbrinar quins policies i bombers espanyols van tratar de "fills de puta" als mossos d'esquadra i bombers catalans a Nova York'? Quina vara de medir utitlitza? A qui defensa?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
gironí fletxa Girona
15 de setembre de 2011, 22.30 h

#23 ja n'hi ha prou de paciència, d'esperar i callar que ja ho solucionarem.
A pendre pel cul espanya i tota la seva mala llet contra les nostres arrels.
En lluita II*II ara i sempre


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Magda fletxa Sant boi
15 de setembre de 2011, 19.38 h

No esperm gran cosa de sr. Puig. Com a ciutadà de catalunya vaig conèixer a aquest sr. i puc dir que és una persona molt freda. En tant a la reacció de crema de banderas, no hauriem de donar-li massa importància, ja que el símbols ens han portat sempre a les guerres, i masacres humanes.
1 seny
2 prudència
3 paciéncia
Quan més reacciona un cervell més visceral és, per tant l'equilibri propi comença quan un és observador del seu propi èsser. Les qüéstions de les banderes que diu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
15 de setembre de 2011, 17.24 h

Per cremar un drap tanta tonteria?, quan cremen la senyera o l'estelada, aquests que es queixen perquè els cremen el seu drap "rojigualdo" encara els fa gràcia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
JORDI fletxa CATALUNYA
15 de setembre de 2011, 13.36 h

#14 Algú pot traduir els missatges en dialecte turc?o ja directament no els publiquem?


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
JEN fletxa CATALUNYA LLIURE!!!!
15 de setembre de 2011, 13.29 h

NI AIGUA!!!!
NOMÉS
INDEPENDÈNCIA, JA!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
15 de setembre de 2011, 12.21 h

En cas de que s'entregui a la injustícia ep.panyola una sola persona que ha sigut sensata i ha cremat una estanquera, será l'encesa de la flama que fara que milers de persones ho fem. Així que... si volen problemes, els tindran. Ja n'hi ha prou de deixar que s'ens pixin a la boca i a sobres haver de llepar la punta!!!!.
Visca Catalunya lliure.!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
15 de setembre de 2011, 12.19 h

CiU fent el joc a les forces repressores del país veí, com sempre fent la puta i la ramoneta, u portan a la sang.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
15 de setembre de 2011, 10.52 h

#12 Exactament, aquesta gentussa de CiU i tots els del govern i moltíssims dels que els han votat, no són més que col·laboracionistes d'ecs-pana. Al Marechal Petain, van estar a punt d'afusellar-lo per això (finalment el van empresonar per vida), per col·laborar amb els nazis, nazis com són els del govern present i futur d'ecs-pana, i els aprenents de nazi i llepaculs massoquistes del "govern dels millors", amb en Durante y Lérida al capdavant. Quan siguem independents, a aquesta gentu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.