directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 06:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Antònia Font guanya el Premi Puig-Porret al millor artista dels Països Catalans dels últims dotze mesos

El Petit de Cal Eril i Manel són els finalistes del certamen considerat l'avantsala del Mercat de la Música Viva de Vic

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El grup mallorquí Antònia Font s'ha erigit com a guanyador de la 14a edició del Premi Puig-Porret atorgat per la crítica musical catalana especialitzada i que distingeix el millor artista dels Països Catalans dels últims dotze mesos. Els Antònia Font s'han imposat amb el treball 'Lamparetes' i prenen el relleu al compositor barceloní i trompetista de jazz Raynald Colom, guanyador de l'edició 2010. El premi, valorat en 10.000 euros, s'ha lliurat aquest dimecres al Teatre l'Orfeó de Vic durant l'acte inaugural de la 23a edició del Mercat de la Música Viva de Vic. El Petit de Cal Eril i Manel han estat els dos finalistes del certamen.

Comparteix
   


Etiquetes
Els Antònia Font, El Petit de Cal Eril i Manel s'han donat cita aquest dimecres a Vic per rebre la distinció musical més ben valorada econòmicament del panorama català. El Premi Puig-Porret, que ha lliurat la presidenta de la Institució Puig-Porret, Anna Maria Carbonell, va acompanyat d'un xec valorat en 10.000 euros que s'han endut els mallorquins Antònia Font per ser considerats els millor grup del panorama català dels últims dotze mesos.
 
Segons la crítica, l'últim treball dels Antònia Font, 'Lamparetes' (Robot Innocent, 2011), és un disc allunyat de convencionalismes i fórmules, 'és tracta d'una oda a les coses quotidianes que trascendeixen l'universal'. 
 
El primer finalista del premi, El Petit de Cal Eril, han sorpès la crítica amb el seu últim treball, 'Vol i Dol', que és més madur musicalment del què han fet fins al moment. Aquest grup de folk psicodèlic, durant els seus directes, acompanya el públic en un viatge 'entranyable' i 'ple d'emocions que captiven'. 
 
Els Manel han estat distingits com a segon finalista del 14è Premi Puig-Porret després que tornessin a la càrrega amb el lloat '10 milles per veure una bona armadura' (Warner / Discmedi, 2011) amb què han omplert sales, teatres i espais a l'aire lliure de tot el país. 
 
L'edició del Premi Puig-Porret d'enguany ha vist replantejat el seu procediment d'elecció respecte anys anteriors. El premi als Antònia Font s'ha atorgat en base a la votació directa de la premsa catalana sense la participació de cap jurat com era tradicional en darreres edicions.
 
Els predecessors d'Antònia Font
 
Antònia Font pren el relleu del jazzista barceloní Raynald Colom, que va guanyar el Premi Puig-Porret en l'edició 2010. Amb anterioritat, ja havien rebut la distinció Pascal Comelade (1998), Quimi Portet (1999), Els Pets (2000), Jaume Sisa (2001), Antònia Font (2002), Adrià Puntí (2003), Miquel Gil (2004), Refree (2005), Miguel Poveda (2006), La Troba Kung Fú (2007) i Roger Mas (2008)
 
El Premi és atorgat per la Institució Puig-Porret, una fundació privada amb seu a Vic que, dirigida per un patronat, té com a finalitat atendre i protegir els antics treballadors de l'empresa El Tint i col·laborar en tasques ciutadanes d'assistència social, beneficència i de promoció de la cultura. Tal i com recullen les bases de la convocatòria, 'el Premi té per finalitat l'exaltació de la música, dels seus creadors i dels seus intèrprets'.
 
L'acte en què es lliura el Premi Puig-Porret al millor artista català dels últims dotze mesos, suposa el tret de sortida de la 23a edició del Mercat de Música Viva de Vic que fins diumenge omplirà de concerts la capital d'Osona. Aquest certamen, enguany, ha reforçat la seva vocació més professional amb la marca MVLAB. 




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.