directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La guerra entre els partits unionistes espanyols fa que Ciutadans no concorri als comicis del 20-N

Rivera creu que 'els grans beneficiats són els nacionalistes' (catalans) i retreu a UPyD que no vulgui construir 'una tercera via'

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Ciutadans no es presentarà a les properes eleccions generals del 20 de novembre. La direcció del partit presidit per Albert Rivera ha decidit retirar-se de la contesa electoral després que UPyD hagi rebutjat l'oferta de Ciutadans per concórrer en una coalició conjunta. Rivera ha lamentat profundament la decisió del partit de Rosa Díez i li ha retret que no vulgui construir una 'tercera via' a l'Estat espanyol. Ciutadans considera que per poder arribar a crear aquesta 'alternativa' el que cal 'és sumar', i després de la negativa de UPyD a confeccionar una llista conjunta, el partit de Rivera considera que no val la pena presentar-se en solitari i per separat als comicis a les Corts Espanyoles. 

Comparteix
   


Etiquetes
La decisió és ferma. Ciutadans ha rebut per carta la resposta negativa d'UPyD al seu oferiment per anar junts el 20N. Després d'això, el partit de Rivera ha confirmat a l'ACN que la direcció ha optat per no concórrer en solitari a les eleccions generals. 'Una tercera via com la que Ciutadans vol construir només es fa sumant', han dit fonts del partit. La retirada ja s'ha comunicat als òrgans interns i respon a la voluntat manifestada durant l'estiu per Rivera, que ja havia insinuat que Ciutadans podrien no concórrer el 20-N si no era conjuntament amb Rosa Díez.
 
Davant aquesta situació, el president de Ciutadans ha lamentat que UPyD no vulgui 'sumar esforços per construir una tercera via alternativa al bipartidisme i als nacionalistes'. Albert Rivera està convençut que 'tard o d'hora, a Espanya, serà necessària la construcció d'aquesta tercera via constitucionalista' i considera que aquesta 'només arribarà de la suma de forces, de la unió de valors i idees i d'un projecte comú amb el que molts espanyols es senten representats".
 
A més, el president de C's ha afirmat que 'per Ciutadans el color d'un cartell electoral, el cognom que encapçali una llista o les qüestions de partit són absolutament secundàries' perquè 'l'important era sumar unes idees comunes i la voluntat política de defensar-les conjuntament' . D'aquesta manera, la formació manté que prefereix 'sumar que restar, multiplicar que dividir' ja que 'la situació política i econòmica al nostre país necessita i mereix generositat, humilitat i voluntat d'unió'. 
 
Per últim, Rivera ha retret a UPyD que 'segurament en aquests moments, molts ciutadans no comprenen la negativa a una suma, a una unió, a la construcció d'aquesta tercera via'. 'Està clar que C's ha fet tot el que estava a les seves mans per a que la tercera via estigués el 20N a les urnes', ha dit, tot afegint que 'respecta' la decisió del partit de Díez però advertint-li que 'els grans beneficiats de que el 20N no tinguem en les urnes una tercera via són els nacionalistes que es tornaran a convertir en els àrbitres de la política nacional'.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Jaume Cusó fletxa Barcelona
16 de setembre de 2011, 20.44 h

No hi ha espai per a dos partits de la mateixa unionistes a Catalunya, i fa temps que UPYD li està robant aquest espai i els militants a UPYD, fins i tot, els fundadors de C's han decidit abandonar la nau lerrouxista per militar a la nau ultranacionalista de Rosa Díez. La broma de C's ja ha durat molt, han demostrat que tenen menys discurs polític que una pedra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Cesc fletxa València
16 de setembre de 2011, 17.46 h

Quan un partit d'extrema dreta no es presenta és perq el partit gran de la dreta (en aquest cas el PP) li ha pagat perq no es presente. Aix´funciona la democràcia i així s'ha fet amb moltes Falanges i d'altres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
JosepB fletxa Sabadell
16 de setembre de 2011, 12.55 h

A aquest nazionalista espanyol que es el Rivera només el mou l'odi al catalanisme. Ja, ja botifler! ara t'has quedat tant nuet com la primera vegada que et vas presentar a les eleccions. Ni els teus correligionaris d'allà en volen saver rés de vosaltres. Això afavoreix la majoria absoluta del PP i poser sigui bó per tal de que els catalans ens acabem de desvetllar ja d'una vegada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Aspaña morta fletxa Figueres
16 de setembre de 2011, 10.05 h

El partit aquest de merda que l'il·legalitzin d'una vegada per carallod suprem, i els que el voten, d'una puntada de peu cap a la península africana d'Europa, altrament anomenada caspaña.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Gerard fletxa Munic
16 de setembre de 2011, 09.24 h

#1 Quina raó que téns, Francesc! No els volen ni a casa seva: aquí els veiem com a espanyoleros, allà, com a catalanets. Un peu a cada lloc i el que penja remullat per les aigües de l'Ebre.

No sortirà una mala piranya i els arrancarà allò que no els cal...


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pantinet fletxa Les Escaldes
16 de setembre de 2011, 08.55 h

Com es que l'hi dediquem atenció a un FASTIGÓS UNIONISTA? Passem d'ell, es passa el dia a Intereconomía i al nou VEO7 i com sempre foten a Catalunya per terra. I com diria Fernando Fernan Gomez: VAYASE A LA MIERDA Que no s'enfadi, l'hi dic en castellà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Estrada fletxa La Senia
16 de setembre de 2011, 08.20 h

Ara si que estan fumuts, clar no tenen qui els financii la campanya electoral.
Els botiflers de ciutadans: partit a extiguir!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Josep P fletxa Calella (El Maresme)
15 de setembre de 2011, 17.56 h

Rivera,
ara sí que t'han deixat en pilotes !
HA..HA..HA...

Josep //*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
15 de setembre de 2011, 15.46 h

Què va... és que pels ajpañols, rivera és un català més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Reagrupat fletxa Ciutat petita i delicada
15 de setembre de 2011, 14.06 h

No és guerra, és per concentrar vots al PP


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.