directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La fiscalia recorrerà la llibertat provisional de Millet i Montull

Entenen que hi ha risc de fuga

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La fiscal superior de Catalunya, Teresa Compte, ha assegurat aquest dimecres que recorreran la decisió del titular del Jutjat d'Instrucció número 30 de Barcelona de deixar en llibertat provisional a l'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, i la seva mà dreta, Jordi Montull, perquè l'acusació pública entén que encara poden fugir. La fiscalia va demanar presó sense fiança per a tots dos després que declaressin en qualitat d'imputats. Teresa Compte, en defensa de l'actuació de l'acusació pública, ha explicat que si no es va sol·licitar abans va ser perquè no tenien proves suficients, si bé van demanar altres mesures com la retirada del passaport o la suspensió dels seus càrrecs.
fèlix millet, palau de la música
Comparteix
   

En una roda de premsa convocada d'urgència, la fiscal superior ha afirmat que no té cap dubte de la 'honorabilitat i la independència' del magistrat Juli Solaz, però entén que la resolució no és l'adequada i, per tant, presentaran un recurs d'apel·lació que haurà de resoldre un tribunal de l'Audiència de Barcelona.

L'acusació pública considera que hi ha risc de fuga perquè atesa la gravetat dels delicte i de les penes que podrien recaure –la falsedat documental i l'apropiació indeguda estan castigades amb penes de fins a sis i vuit anys de presó, respectivament, i multes de fins a 8.640 euros cadascun-, els dos imputats podrien decidir abandonar l'Estat.

El que fou el fiscal del cas, Emilio Sánchez Ulled, ha recordat que aquest tipus de mesures cautelars han de ser 'legalment fonamentades però, sobretot, proporcionades'. Per això, durant la instrucció han demanat la suspensió dels querellats dels seus càrrecs per evitar que continuessin delinquint, el bloqueig dels seus béns i el dipòsit d'una fiança per fer front a la responsabilitat civil i la prohibició de sortir de l'Estat, entre d'altres.

El nou director general de la Fundació i l'Associació Consorci del Palau de la Música els va informar de que hi havia indicis que apuntaven al pagament de factura a empreses fantasmes i de nombrosos xecs al portador amb fons de l'entitat. A més, també es va descobrir que un individu va emportar-se documentació del despatx de Montull, fet que demostrava el risc existent de destrucció de proves.

Va ser aleshores quan els fiscals Francesc Banyeres i Pedro Ariche –que s'han fet càrrec del cas perquè Ulled està immers en el judici del 'cas Hisenda'- van tornar a demanar la imputació formal de Millet, Montull i la filla d'aquest últim i la celebració de la vista de mesures cautelars per sol·licitar el seu ingrés a presó.

D'altra banda, la fiscalia no descarta ampliar la querella, tant pel que fa al nombre de delictes que atribueixen a Millet, els Montull i els extresorers de la Fundació i l'Associació, Pau Duran i Enric Álvarez, com pel que fa al nombre de querellats. Tot i això, no ho faran cada vegada que aparegui un element nou, ha apuntat Banyeres.

Compte ha assegurat que la 'gran preocupació' de la fiscalia és evitar els mecanismes 'excessivament dilatoris' per a que el judici no es celebri en un moment en què no tingui cap sentit. Tot i això, ha recordat que la instrucció la marca el jutge i, per tant, és aquest qui marca el ritme i els procediments.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.