directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 18:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

L'Audiència Nacional condemna a 10 anys de presó l'exportaveu de Batasuna Arnaldo Otegi

Otegi respon, en conèixer la sentència, amb un tuit desde la presó de Logroño: 'Que ningú abandoni aquest camí perquè guanyarem'

Comentaris 26  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 15 vots )
carregant Carregant

L'Audiència Nacional ha sentenciat a deu anys de presó l'exportaveu de Batasuna Arnaldo Oteg. La sentència del tribunal espanyol també preveu la mateixa pena per a l'exdirigent del sindicat LAB, Rafael Díaz Usabiaga, i d'altres penes de presó per a tres militants abertzales més. El tribunal especial espanyol els acusa d'actuar com a integrants d'ETA en tractar de reconstruir la formació il·legalitzada Batasuna, a través del projecte Bateragune. Així, la sentència també imposa penes de vuit anys de presó per a Sonia Jacinto, Miren Zabaleta (filla del líder d'Aralar, Patxi Zabaleta) i Arkaitz Rodríguez. Txelui Moreno, Mañel Serra i Amaia Esnal, per la seva part, han estat absolts. 
Amb la sentència que condemna els cinc dirigents abertzales, l'Audiència Nacional ha assumit totalment les tesis de la fiscalia i ha ignorat el procés iniciat al País Basc, impulsat per la pròpia esquerra abertzale, per a atènyer a escenari de pau i de reivindicació política a través de vies exclusivament democràtiques.

La sentència ha estat notificada aquest matí de manera oficial, tot i que ahir ja va ser filtrada per la Cadena Ser. Sosté que el 2008, ETA va encarregar als dirigents abertzales formar 'un organisme o comissió de coordinació i direcció que dugués a efecte la planificació i gestió de la nova línia estratègica d'acumulació de forces polítiques sobiranistes, a favor de la culminació del procés independentista'. D'aquesta manera, segons el tribunal especial espanyol, els cinc abertzales 'es constituïren en subjectes directament receptors de les ordres impartides per ETA'. Otegi i els altres militants independentistes van ser detinguts l'octubre de 2009.

L'empresonament dels cinc dirigents independentistes ha estat rebut al País Basc com un fort cop al procés polític iniciat per l'esquerra abertzale. Així, el presidente del PNB de Gipuskoa , Joseba Egibar, ha declarat en una entrevista a Radio Euskadi que és un  'despropòsit i un escàndol' la condena contra Otegi i els altres dirigents de l'esquerra abertzale. Pel portaveu d'EA i diputat de Bildu a Nafarroa la condemna 'és una molt mala notícia per a Euskal Herria i pels que apostem per la pau y la normalització política del país'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#26
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
18 de setembre de 2011, 13.10 h

#25 Has reblat el clau , companya. I si , els que ja tenim una edat recordem perfectament el consell de guerra contra el J.Mª. Clavería , l'atentat al PAPUS (20 de setembre del 1977) , la censura a les publicacions en català i les 'no afectas al regímen' , com Destino encara que fossin escrites amb castellà...
Ara la cosa es portar als tribunals espaÑOLES tota i cada uns de les iniciatives sortides des de Catalunya i que siguin per millorar el nostra país.
I es que com deia aquell tango... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Isabel fletxa Santa Eulàlia
18 de setembre de 2011, 12.39 h

Fa molts anys 25 aproximadament, i había un panel a l'autopista que anaba a Lleó que deia CASTILLA I LEÓN i al costat un altre fet a mà que deia LEÓN SIN CASTILLA UNA MARAVILLA, amb aixó ja está dit tot.
Ni entre els d'Espanya es soporten.
No es pot dir el que penses, per que si ho fas i es contrari al seu tarannà, ets un terrorista, tot i que sigui britat el que dius.
Os recordeu que va passar amb el periodista català JOSEP MARIA HUERTAS CLAVERIA?? l'hi van fer consell de guerra per... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
enric fletxa Barcelona
18 de setembre de 2011, 10.44 h

Espanya, un cop més, s'ha proposat esclafar d'una vegada per totes les nacions de l'estat que no siguin Castella. Actuen sense miraments tant a Catalunya com a Euzkadi. Quan es queden sense arguments utilitzen la judicatura sense posar-se vermells.Com que les lleis que imperen són les seves, les que ells fan i desfan a la seva mida, actuen impunement amb aparença democràtica. Euzkadi i Catalunya han d'actuar per elevació; no poden continuar jugant el joc pervers d'Espanya. Amb les lleis es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
18 de setembre de 2011, 02.10 h

#7 I respecte als comentaris del feixista ignorant de més avall, fa uns quants anys l'estat espanyol li va fer pagar a l'Arnaldo Otegi una fiança de 400000 euros. La seva família va haver de vendre un pis per pagar ala fiança- i poc després el varen ficar a la presó igualment per una altra sentència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
18 de setembre de 2011, 02.05 h

#8 Arnaldo Otegi és el Michael Collins basc. La seva lluita mereix tot el meu respecte. Em trec el barret.
Com diu l?arnalod Otegi , l'estat espanyol necessita desesperadament la violència, perquè no té arguments polítcs mentre que els iabertzales ara sí que en tenen. La caverna hispànica segueix empresonant per motius polítics i negant el dret a decidir. Ara però tremolen perquè per la via pacífica Euskal herria abandona la MERDA DE PAÍS que els oprimeix!


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
17 de setembre de 2011, 20.29 h

Tothom sap que ara hi ha el doble de presos polítics que quan el Franco. Sí, el doble.
I molts són gent que no ha fet res. Només pensava, no han fet pas cap acte violent ni res d'això.
Que hi hagi el doble de presos polítics demostra que els espanyols que manen ara són igual de
dolents que la Falange però el doble de eficients.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
17 de setembre de 2011, 20.21 h

-que ningú NO deixi aquest camí


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Isabel fletxa Santa Eulàlia
17 de setembre de 2011, 15.07 h

#17 - Tens tota la raó del mon, peró quan veig amb aquets especímens que insulten a tort i a dret, cobarts com sempre, amb seudónims, incapassos de donar la cara ni d'argomentar la raó dels seus insults, m'enrecordo quan jo era petita als anys 60 que qualsevol que vingues d'on fos tenía dret a dirte "perra catalana" i tú a callar, per que derrera venía alló, "tú no sabes con quien estás hablando"
Donç ara sí "sabemos con quien estamos hablando" amb gossos rabiosos que veuen com, s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
LL.B. fletxa Granollers
17 de setembre de 2011, 11.21 h

#8 Saps insultar molt bé, però no t'he vist cap argument fora de l'acusació que fas a Otegui. Jo només sé el que he sentit, i no hem consta el que tu dius. En tot cas, segons l'article que comentem, l'acusen i l'empresonen per voler fer un partit polític, que vulgi aconseguir els seus objectius per via democràtica, i no per tot el que tu exposes.
Per altre banda d'alla on siguis o a on hagis viscut o les etiquetes que et posis, no tenen cap relevància com a raonament. Si que ens info... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
JORDI fletxa CATALUNYA
17 de setembre de 2011, 11.12 h

#16 No et rebaixis al seu nivell parlant el seu dialecte,si vol dir quelcom que parli en la llèngua de Catalunya,el Català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.