directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'OCB reclama que els nins i nines de les Illes també puguin veure el Canal Súper 3

Demanen que els governs català i balear arribin a un acord que ho faci possible · Ressalten que els infants 'tenen poca oferta cultural adreçada a ells en la nostra llengua'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'Obra Cultural Balear (OCB) i l'associació Voltor, impulsora històrica de la recepció de les cadenes en català a les Illes, vol que els nins i nines balears també puguin veure el nou canal de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual (CCMA), el Canal Súper 3. El nou canal, que s'emet per TDT a Catalunya des de diumenge, ofereix una programació destinada específicament al públic infantil, amb sèries, pel·lícules d'animació i programes de producció pròpia. Consideren que 'cal garantir la recepció d'aquest canal a les Balears i al conjunt de territoris de llengua catalana' per tal que 'els infants que reben una educació en català, i que tenen poca oferta cultural adreçada a ells en la nostra llengua, puguin accedir a aquesta programació'.
festa dels súpers, súper 3, ccma
Comparteix
   

L'OCB i Voltor ressalten que a les Illes Balears hi ha hagut des dels seus inicis un gran nombre de seguidors de la programació infantil de Televisió de Catalunya, 'de nines i nins que s'han educat amb el Club Súper 3 i que en són socis'.

És per això que les dues entitats demanen al Govern de les Illes Balears i a la Generalitat de Catalunya 'que arribin a un acord que asseguri la recepció normal del Canal Súper 3 a les nostres illes'. Demanen que s'apliqui l’article 30.2 de la Llei de la Llengua, que afirma: 'En qualsevol cas, el Govern de la Comunitat Autònoma farà les gestions necessàries per a facilitar als ciutadans de les Illes Balears la recepció de les emissions de televisió en llengua catalana dependents d’altres comunitats autònomes.'

Les dues entitats també reiteren la seva exigència de posada en funcionament de manera immediata per part del Govern de les Illes Balears, del múltiplex concedit pel ministeri d'Indústria espanyol per garantir la recepció dels canals de televisió en català de Catalunya i el País Valencià, tal i com ja van reclamar a la consellera Pilar Costa a la reunió que van mantenir dijous passat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
22 d'octubre de 2009, 15.22 h

Em pareix perfecte. Però jo proposo al Govern Balear que s'aliï amb la Generalitat, i amb qui calgue, per crear una empresa conjunta. O al menys un conveni per a finançar iniciatives com aquesta, on hi participen amb tota mena de recursos (econòmics, humans, industrials) les dues institucions i qui en vulgue participar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.