directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 16:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Tresserras es compromet a combatre les emissores de ràdio il·legals

La nova llei espanyola permetrà actuar de manera 'immediata i fulminant'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha reconegut que actualment les eines disponibles per lluitar contra la 'pirateria a les ones' no són eficaces, i que això està facilitant 'l'efervescència d'aquest tipus de pràctiques', perquè és molt evident que no es poden combatre amb eficàcia. Amb tot, Tresserras ha assegurat que 'mai com ara' s'havia actuat tant sistemàticament sobre aquest fenomen, que aquesta setmana ha viscut el darrer cas amb les emissions pirates d'esRadio, la nova cadena de Losantos, a la ciutat de Barcelona. En aquesta línia, Tresserras ha anunciat que està en procés de tràmit la Llei espanyola de l'audiovisual, que un cop aprovada haurà de permetre 'una acció immediata i fulminant' sobre les emissores sense llicència.

Comparteix
   

El conseller de Cultura ha fet aquestes declaracions en l'acte de presentació de l'Informe sobre la Ràdio a Catalunya 2008, l'eina que permet elaborar anualment una radiografia fidedigne de l'estat de salut del sector radiofònic.

Precisament, Josep Maria Martí, director de l'Observatori de la Ràdio de Catalunya, organisme encarregat d'elaborar l'informe, ha assegurat que les emissions de ràdios sense freqüència, junt amb la crisi econòmica, és un dels problemes greus que afronta el sector. De fet ha qualificat de 'frau a l'audiència' la seva proliferació els darrers temps.

En aquest sentit, Joan Manuel Tresserras, ha assegurat que en aquests moments hi ha en marxa una setantena d'expedients, fet que demostra que 'mai com ara' s'havia actuat tant sistemàticament i amb tanta diligència sobre aquests fenomens'. Malgrat la voluntat política, el cert però és que les lleis no afavoreixen el control d'aquestes pràctiques il·legals, un fet que coneixen els que infringeixen la llei i que té difícil solució sense un marc normatiu adequat.

Per Tresserras, l'esperança està posada en la tramitació de la Llei espanyola de l'audiovisual, una llei que habilitarà les administracions per poder actuar 'ocupant aquelles franges de l'espectre radiofònic que no han estat planificades i concedides legalment', fet que permetrà una acció 'immediata i fulminant' sobre el conjunt del que s'anomena 'la pirateria de les ones'.

Conclusions de l'Informe sobre la Ràdio a Catalunya

L'informe detecta que l'envelliment de l'audiència radiofònica és una de les assignatures pendents del sector. De fet, conclou que si segueix la tendència actual, en pocs anys menys del 50% de la població resident a Catalunya escoltarà la ràdio. Les ràdios temàtiques són les que estan afrontant millor la devallada de les audiències si les comparem amb les generalistes; alhora, aquelles emissores amb projectes en procés de consolidació semblen respondre millor a la nova situació que aquelles amb estructures ja consolidades.

Com en molts altres sectors, la crisi econòmica ha afectat severament les ràdios tant públiques com privades. Les raons cal trobar-les en el descens de la inversió publicitària i en la menor inversió de les administracions en les ràdios públiques. Amb tot, el conseller de Cultura, ha assegurat que la ràdio és el mitjà de comunicació que 'millor està resistint l'impacte devastador de la crisi'. Segons Tresserras, això és així, perquè 'la ràdio és més lleugera' amb una estructura de costos diferent. Sigui com sigui, pel que fa a la inversió publicitària, l'any 2008 va ser de 71,1 milions, un 5,6% inferior respecte a l'any 2007.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Quim fletxa PPCC.
23 d'octubre de 2009, 09.15 h

l´ultrafeixista losantos espera amb candeletes que li tanquin l´emissora il.legal per vendre i proclamar que a Catalunya li tallem la llibertat i que no el deixem expressar-se amb llibertat. Que vagi a cagar a la via quan passi el tren.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.