directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 16:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Entren per la força a Catalunya Ràdio per exigir que es parli d'Amadeu Casellas

Acusen l'emissora de 'silenciar' el cas

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Una quinzena d'activistes ha envaït aquest divendres al migdia les instal·lacions de l'emissora Catalunya Ràdio. Els joves han accedit al vestíbul saltant-se per la força el control de seguretat i han intentat accedir a l'estudi, on el periodista Pere Mas feia el seu programa en directe, per parlar del cas de l'anarquista Amadeu Casellas. L'ocupació s'ha allargat fins a dos quarts de tres, quan els assaltants han decidit abandonar els estudis sense aconseguir el seu objectiu. Casellas porta 23 anys empresonat, condemnat per atracar bancs, i des de fa 100 dies està en vaga de fam. La cadena no ha interromput la seva programació en cap moment.

Comparteix
   

Una quinzena d'activistes han entrat per la força a les intal·lacions de Catalunya Ràdio aquest dijous poc després de les dotze del migdia. Els joves han irromput en el vestíbul de la seu de la Diagonal amb crits d''Amadeu, llibertat!' i mostrant cartells que acusaven la cadena de 'silenciar' el cas de l'anarquista Amadeu Caselles, que porta 23 anys empresonat.

Una de les activistes, Mariona Cruelles, ha explicat que la mobilització vol visualitzar el cas d'aquest pres, condemnat per l'atracament de bancs, que des de fa 100 dies està en vaga de fam. 'Els robatoris de l'Amadeu els va fer per finançar moviments de lluita obrera', l'ha defensat la jove, que ha convidat 'totes les persones que simpatitzin amb la causa a una manifestació que aquest dissabte tindrà lloc a la Rambla del Raval'.

Tres unitats mòbils dels antiavalots

Fins als estudis de la cadena pública s'han desplaçat tres unitats mòbils d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra. El director de Catalunya Ràdio, Ramon Mateu, i alguns agents policials, han parlat amb els assaltants en diverses ocasions. Mateu s'ha negat a permetre l'entrada de cap d'ells a l'estudi, tal com han demanat reiteradament per explicar en antena el cas de l'Amadeu.

Els agents policials han explicat als joves que, en tractar-se d'un espai públic, procedirien a desallotjar-los per la força si seguien amb l'ocupació. Poc abans de dos quarts de tres, la quinzena d'activistes ha posat fi a la seva protesta abandonant el vestíbul sense provocar més incidències.

'Ja som massa grans per tot això'

L'ocupació ha dificultat la tasca dels periodistes que treballen a la cadena pública, que no ha interromput la seva programació en cap moment. Quan han accedit al vestíbul, contigu a l'estudi on Pere Mas estava conduint en directe el seu programa, s'ha escoltat la veu del conductor dient 'disculpin perquè estem vivint uns moments de desconcert'.

Mas ha fet baixar les cortines de les finestres, tan interiors com exteriors, i no ha interromput el seu programa en cap moment. Manel Fuentes ha tret el cap per les escales un parell de vegades per veure què passava al vestíbul i nombrosos periodistes han entrat i sortit de les instal·lacions amb cares de circumstàncies durant les dues hores d'ocupació.

El més espontani ha estat el periodista d'esports Pere Escobar, que s'ha trobat amb un company a l'entrada, i després d'escombrar amb la mirada el panorama de l'ocupació, ha comentant somrient: 'ens hem fet grans per tot això'.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
24 d'octubre de 2009, 11.09 h

En canvi "l'amic" Millet, amb prop de 20 milions d'euros a la butxaca que ha robat impunement de la gent i institucions, menja, dorm i defeca a ca seva, i al damunt se'n fot de tothom i de la justícia. Dubto que l'Amadeu Casellas, hagués arribat mai a robar ni una quarta part del què ha robat en "Bitllet".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.