directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El 23% dels militants d'Esquerra ja havia votat a la una del migdia

1.700 persones s'han adreçat a algun dels 60 col·legis electorals repartits pels Països Catalans

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El 23% dels militants d'ERC ha votat abans de la una del migdia per escollir el president, la secretaria general i el cap de llista per a les properes eleccions generals, segons ha comunicat el portaveu del partit, Ignasi Lorente. En nombres globals, 1.700 persones de les 7.700 que tenen dret a vot, ja han participat en algun dels 60 col·legis electorals repartits pels Països Catalans. Les xifres són inferiors a les d'ara fa quatre anys, quan a les 13h havia votat el 35% de la militància. Aleshores, els col·legis van obrir a les 9 del matí -enlloc de les 10 com enguany- i els militants havien de decidir entre quatre candidatures per dirigir el partit.

Comparteix
   


Etiquetes

Aquest 2011 la situació és molt diferent i l'equip format per Oriol Junqueras, com a candidat a president, i Marta Rovira, com a candidata a secretaria general, no tenen rival a les urnes. La incògnita és saber el nom del candidat que encapçalarà la llista dels republicans a Madrid el proper 20 de novembre. L'actual secretari general i diputat a Madrid, Joan Ridao, rivalitza amb l'historiador i promotor de la consulta independentista 'Barcelona Decideix', Alfred Bosch. 

Tant Ridao com Bosch s'han deixat veure aquest dissabte en diferents ubicacions. Des de Terrassa -on ha votat Joan Ridao-, l'actual secretari general del partit ha manifestat que si no surt escollit continuarà treballant per al partit. De la seva banda Alfred Bosch no ha votat ja que no és militant del partit, però ha acompanyat al futur president, Oriol Junqueras, fins a la seu d'Esquerra a Martorell. Allà, Bosch, ha agraït a Ridao la campanya 'elegant' que ha fet durant les darreres setmanes i ha afirmat que 'passi el que passi, el dia acabarà molt bé per al partit'.

Oriol Junqueras, que serà escollit aquest dissabte nou president d'ERC, ha votat a un quart d'onze del matí a Martorell i ha destacat que un cop acabin les eleccions, el partit entrarà en 'una nova etapa' per aconseguir els objectius de la 'llibertat nacional i la justícia social'. L'actual president del partit, Joan Puigcercós, ha exercit el seu dret de vot al barri de Sants de Barcelona i ha assegurat que es posarà 'a les ordres' de la nova direcció d'ERC perquè pugui assolir 'els èxits amb rapidesa'.

Fins a les 13h, els col·legis electorals amb més participació han estat els d'Olot (49%), el de Banyoles (47%) i el del barri del Clot de Barcelona (40%). L'hora límit per als militants d'ERC són les 19h, quan tancaran els col·legis i es procedirà al recompte dels vots.

 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
JORDI fletxa CATALUNYA
18 de setembre de 2011, 11.44 h

#17 la cienaga castellana segueix parlant el seu dialecte,be suposo que l'entendran els seus amics inmigrants...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Ivan fletxa Avinyó
17 de setembre de 2011, 20.52 h

Avís: l'autèntic Ivan d'Avinyó, l'amic de l'ecs-votant de l'Estartit, no ha escrit el comentari #14, ho ha fet el suplantador subnormal fill de la gran puta que no té collons de donar el seu nom. Si no hi ha manera d'aturar el que està passant amb les suplantacions, malauradament m'hauré de retirar temporalment.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
JORDI fletxa CATALUNYA
17 de setembre de 2011, 19.56 h

#12 Exacte tu aquí no hi pintes rès.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
17 de setembre de 2011, 19.45 h

Votat ciudadados responsablemente, tener en cuenta que no os servirá de nada, las minorias no cortan ni pintan.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.