directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El preu de l'habitatge usat comença a baixar a Barcelona

La bombolla immobiliària es desinfla, i ja se'n comencen a notar els efectes

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els preus de l'habitatge usat van caure un 1,3% a Barcelona en el segon trimestre del 2007, segons un estudi d'idealista.com, en què s'assegura que la desacceleració dels preus en els principals mercats immobiliaris "és cada vegada més pronunciada". A més, València va experimentar una pujada de l'1,2%, també pròxima a l'estancament.
pis vivenda habitatge
Imatge recollida durant una manifestació pel dret a l'habitatge digne

Comparteix
   


Etiquetes
En el cas de Barcelona, l'informe del portal immobiliari idealista.com situa el preu mitjà en 4.285 euros per metre quadrat, després d'experimentar el primer descens des d'almenys el 2001. L'informe assenyala sobre aquesta qüestió que "la capital consolida així el final dels grans creixements en el preu de l'habitatge i tendeix a registrar variacions de preu en convergència amb la inflació, o fins i tot per sota".

Així, tots els districtes barcelonins van baixar de preu, si bé les principals caigudes es van produir a Les Corts (-3,2%) i Gràcia (-0,3%). El districte de Sarrià-Sant Gervasi, malgrat que experimenta un descens del 0,2% en els preus, es va mantenir com el més car de la ciutat comtal.

Pel que fa als municipis, més de dos terços van registrar descensos en els seus preus durant el segon trimestre de l'any. Així, Viladecans va viure un "fort descens" del 8,1%, que es va sumar a les baixades de Sant Boi de Llobregat (-5,3%) i de Sant Cugat del Valles (-5,1%).

Per la seva banda, la ciutat de València va consolidar en el segon trimestre la tendència alcista amb la qual va començar l'any, i va registrar al terme del segon trimestre un preu mitjà per metre quadrat de 2.861 euros. Amb tot, només la meitat dels districtes analitzats van pujar de preu, registrant-se els principals increments en aquells que van experimentar les més grans caigudes en els primers mesos de l'any, amb el Pla del Real (+7,7%) al capdavant.

L'altra meitat dels districtes valencians van baixar de preu, localitzant-se els més grans d'ells a Algirós i L'olivereta, tots dos amb caigudes del 2,9%.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
aleix fletxa barcelona
3 de juliol de 2007, 07.38 h

Un 1,3%? no sigueu ridículs, això no es pot considerar significatiu com per fer-nes esment en un diari digital. a veure si filem més prim


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.