directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 13:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Jordi Pujol insta a defensar la llengua a l'escola davant 'l'intent de l'Estat d'esbandir els catalans'

L'expresident de la Generalitat ha celebrat la reacció de tots els partits polítics excepte el Partit Popular, i també l'actuació del Govern, els sindicats i els mestres i professors en el debat sobre la immersió lingüística

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha apostat per defensar la llengua catalana a l'escola per resistir davant els atacs de l'estat espanyol que, segons ell, volen 'esbandir el català'. Segons Pujol, l'atac contra la immersió lingüística en català a l'escola és una mostra més de la voluntat d'Espanya de lluitar contra el què ell ha definit com 'l'anomalia de Catalunya' dins l'Estat, per això ha lloat la reacció dels partits i institucions catalanes excepte el Parit Popular. L'expresident ha participat aquest diumenge a l'homenatge que ha fet el poble de Puigverd d'Agramunt a la mestra republicana Dolors Piera, que es va haver d'exiliar al Perú després de la Guerra Civil.
jordi pujol, expresident
Comparteix
   


Etiquetes
Jordi Pujol ha visitat Puigverd d'Agramunt per primera vegada, fet que demostra, segons ell que no ha visitat tots els pobles de Catalunya. L'expresident ha destacat el paper de Dolors Piera en la construcció nacional, tot i trobar-se en anys difícils. Pujol ha donat especial rellevància al paper de l'ensenyament, i sobretot al de la llengua dins del sistema educatiu. 'Dolors Piera era una mestra jove de l'època que va haver d'exiliar-se després de mostrar la seva preocupació per l'escola catalana que és una preocupació gran que segueix vigent, perquè té molt a veure amb el ser o no ser de Catalunya', ha dit Jordi Pujol. 
 
Per això Pujol ha destacat com a fet positiu davant les sentències contra la immersió lingüística 'la reacció que hi ha hagut per part dels partits polítics, menys el Partit Popular' i també 'per part de la conselleria d'Ensenyament, els sindicats, els mestres i els pares'. 
 
Segons l'expresident 's'ha de saber resistir, ja que ara a Catalunya no només es planteja el problema de l'economia, sinó el de les actuacions de l'estat contra el què ells consideren una anomalia dins d'Espanya, de gent que vol parlar en català, ser el què és, i tot i així, per col·laborar amb l'estat'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#28
Pantinet fletxa Les Escaldes
19 de setembre de 2011, 23.29 h

#26 Si LARGE se tu fossi un bastardo, sei mio figlio, il frutto del cagado ventre di tua madre. Kaloikatres, Que en vols més XARNEGOT?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Pep fletxa Vallès
19 de setembre de 2011, 17.17 h

#23 Si us plau, no respongueu als provocadors. Feu servir l'eina de Comentari inadequat. Com més els respongueu mes n'apareixeran.
Utilitzeu el "Comentari inadequat" i al motiu hi poseu "ofensiu". Els administradors s'encarregaran d'eliminar-los i al final s'en cansaran.
NO ALIMENTEU ALS TROLLS


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
19 de setembre de 2011, 17.08 h

#22 el 12 d´octubre es el teu dia: EL DIA DEL SUBNORMAL I LA SUB-RAÇA
INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Pep fletxa Vallès
19 de setembre de 2011, 16.01 h

Si us plau, espongueu als provocadors. Feu servir l'eina de Comentari inadequat. Com més els respongueu mes n'apareixeran.
Utilitzeu el "Comentari inadequat" i al motiu hi poseu "ofensiu". Els administradors s'encarregaran d'eliminar-los i al final s'en cansaran.
NO ALIMENTEU ALS TROLLS


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Pantinet fletxa Les Escaldes
19 de setembre de 2011, 15.12 h

#18 OASIS CATALAN Anem a pams SIMI: A casa sols parlo el "castellanufo" amb els dos Rotwailers que viglen la rodalia del Xalet, dues xihuahues de dins a la llar i la serventa que es de Valladolid i molt traballadora. Per cert guanya molt més que tu, "PATARRÉ" (PEDORRO per si no m'entens) Pren nota: El casteelàes perels animals de companyia i el servei. Com es que no m'has contestat amb alemany el que et vaig escriure........ o vols amb anglés, italià o rus? El francés també el domino, pe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Jordi fletxa CATALUNYA
19 de setembre de 2011, 14.41 h

#18 La cienaga castellana s'equivoca:l'escòria d'espanya són ell i els seus companys de corral:els inmigrants mono-língües castellano-catetos,inadaptats,incults,subsidiaris i acomplexats


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.