directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Acció Cultural suspèn la nit literària de la 40a edició dels Premis Octubre

Els tradicionals congressos i els premis se celebraran però no així la cerimònia de lliurament de guardons, fins que l'entitat es recuperi econòmicament de les sancions per les emissions de TV3

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'editor i president d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Eliseu Climent, ha comunicat que enguany no se celebrarà la tradicional Nit dels Premis Octubre, cerimònia de lliurament dels guardons literaris amb una festa que reuneix el món intel·lectual, polític i social dels territoris de parla catalana. Així ho ha avançat aquest dimarts durant el transcurs de la roda de premsa de presentació d'aquesta 40a edició dels guardons. Climent ha remarcat però que es tracta d'una mesura 'provisional' de 'restriccions' fins que l'entitat es recuperi econòmicament de les despeses per les sancions del govern valencià a causa les emissions de TV3 i la campanya per dur a terme la ILP Televisió Sense Fronteres.
L'editor ha aclarit que és la tercera vegada que els Premis Octubre no celebren la tradicional Nit Literària en els seus 40 anys d'història. La primera, l'any 1982, a causa de la tràgica 'riuada' a Alzira (Ribera Alta) i la segona als anys 90 per problemes amb el govern d'Eduardo Zaplana. 
 
Climent ha apuntat que aquesta vegada la causa és 'la situació a la qual l'antic president de la Generalitat Valenciana ens ha dut' i ha assenyalat que la reacció de la ILP Televisió Sense Fronteres va obligar l'entitat 'a fer uns esforços superiors a la casa'. 
 
El president d'ACPV ha afegit que les multes per les emissions de TV3 al País Valencià encara resten per pagar i ha xifrat en uns 400.000 euros l'import al qual encara ha de fer front l'entitat, que hauria pagat un 50% del total. 
 
'El que l'antic president volia ho ha aconseguit però només en part i de manera temporal, continuarem igual i més l'any que ve però enguany hem de fer una petita restricció', ha dit Eliseu Climent en roda de premsa.
 
L'editor ha celebrat que la 40a edició dels Premis Octubre hagi augmentat en participació en gairebé totes les categories. Així, al Premi de Narrativa Andròmina s'han presentat 35 nove·lles per les 19 de l'any passat; al Premi d'Assaig Joan Fuster, concorren 13 original pels vuit de l'any anterior. L'única categoria que ha minvat en participació ha estat el Premi de Poesia Vicent Andrés Estellés que passa a tenir 36 composicions de les 40 que varen participar l'any 2010. 
 
Els guardonats es donaran a conèixer la setmana del 25 al 30 d'octubre com a cloenda de la setmana de congressos. 
 
Teories de la conspiració i Dones 3.0 
 
Sobre teories de la conspiració i de com el món de la cultura les ha tractat i analitzat versarà el congrés 'Spectra /4', coordinat per Emili Payà. Enguany, se centrarà principalment en dos aniversaris, el 10e aniversari de l'11-S i els 25 anys de l'accident de Txernòbil amb conferències, projecció de documentals i films. 
 
En aquest sentit, Emili Payà ha destacat la visita de Floris Kaayk per primera vegada a l'Estat espanyol amb una breu retrospectiva dels seus treballs i la projecció del curt 'Metalosis maligna' o Mark Pinkington, que presentarà un llibre sobre el fenomen Ovni. 
 
'Spectra/4' també comptarà amb la projecció de documentals com 'Radiofòbia' o 'Chernobilya' i la visita d'Alex Mendibil per exposar les seves experiències a la zona de l'accident 25 anys després. 
 
El tradicional congrés de mitjans de comunicació estarà dedicat enguany a com les noves tecnologies influeixen en la construcció de gènere. Sota el nom de 'Dones 3.0' s'abordarà 'la contribució de les dones a dissenyar el nostre món virtual', segons que ha apuntat la coordinadora Núria Cadenes. 
 
Cadenes ha afegit que l'objecte del congrés és analitzar aspectes com la conquesta de les dones en un espai tradicionalment masculí, el sexisme a Internet i als videojocs o la identitat virtual i la construcció de gènere. 
 
Destaca la presència de l'escriptora Isabel-Clara Simó i l'activitat amb el videojoc 'Exquisit', adreçat al públic femení però 'amagant-ne l'etiqueta, com si fos negatiu', ha aclarit Cadenes. La coordinador ha explicat que aquests videojocs destaquen per tenir 'menys competició i més complicitat'. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Jaume fletxa PPCC
20 de setembre de 2011, 20.34 h

#5 No si el que dius ja em sembla bé, però el que jo dic és una altra cosa i no hi té res a veure. Denunciar comentaris inadequats? Perfecte. Però quan un comentari s'esborra el que no hauria de ser és que el 2 passi a ser el 3, el 4 el 3..., perquè leshores hi ha un embolic de caldéu. I el que respon (amb tot el seu dret) sembla l'intepel·lat. Bé, no sé si m'explico...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Pep fletxa Vallès
20 de setembre de 2011, 18.50 h

#3 Si no vaig errat només s'eliminen els comentaris que son denunciats com a inadequats, identificant-se amb nom i cognom, correu electrònic i motiu.
Jo mateix em dedico a denunciar tots els comentaris que em semblen ofensius sobretot a Catalunya i als catalans i als xenofobs, racistes, masclistes, etc.
Els que no denuncio son els que m'insulten a mi personalment. M'agrada comprovar el nivell quan responen amb insults als arguments.
Els comentaris dels provocadors no s'han de respondre ni val... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi fletxa CATALUNYA
20 de setembre de 2011, 18.40 h

#3 Doncs si, i a part es podrien banejar les IP dels que infringeixen les normes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jaume fletxa PPCC
20 de setembre de 2011, 18.34 h

Està bé que Directe.cat faci un filtre dels comentaris insultants, provocadors i que són fets per trolls. Ara bé, hi hauria d'haver algun sistema per a que no hi hagi aquesta descoordinació quan hi ha una resposta a aquests missatges. Abans he respost a un comentari que era el número 1. Ara, que aquell comentri no hi és, el número 1 passa a ser la meva resposta!

Una suggerència: caldria deixar el número 1 amb un missatge dels administradors del tipus: "aquest missatge ha estat elimin... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi fletxa CATALUNYA
20 de setembre de 2011, 18.27 h

#1 Aquests inmigrants encara no es donen compte que suplantant personalitats no logren rès,apart de que com segueixen parlant el seu dialecte no els entenem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jaume fletxa PPCC
20 de setembre de 2011, 18.24 h

#1 Tu deus ser un d'aquells que quan algú assenyala la lluna... es queda mirant el dit. El que és greu, moralment denunciable i absolutament aberrant és el fet de multar una entitat que defensa el dret a veure una televisió que emet en la llengua del seu propi país: el català. I això, amb dos clars objectius: primer, combatre la cultura pròpia dels valencians (en aquest cas cultura lingüística) en benefici d'un pancastellanisme voraç; segon, fer desaparèixer una entitat que defensa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.