directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 02:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

El Govern valencià vol ara un ensenyament trilingüe però no soluciona els 120.000 xiquets que no tenen escola en valencià

Amb l'argument de la interlocutòria del TSJC asseguren que hauran d'atendre qui vulgui classes només en castellà

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Tot i que Escola Valenciana xifra en més de 120.000 els xiquets que han demanat ser escolaritzats en valencià i la manca de places públiques ho ha impossibilitat, ara el conseller valencià d'Educació, José Císcar, ha defensat aquest dimecres el polèmic projecte de model únic trilingüe en valencià, castellà i anglès comparant-lo amb la immersió lingüística en català. En una compareixença a les Corts Valencianes, Císcar ha instat al consens respecte del model i ha assegurat que si als 129 municipis valencians on s'imparteixen únicament línies en valencià algú presentés una reclamació, la situació seria semblant a la interlocutòria del TSJC que qüestiona la immersió lingüística.

Comparteix
   


Etiquetes
'Estem assistint a una polèmica per una interlocutòria judicial que arrenca per una altra que diu que el castellà ha de ser vehicular també a Catalunya, en els percentatges que es determinen i això és fruit d'una interpretació del Tribunal Constitucional', ha dit José Císcar. 
 
El conseller ha assegurat  que al País Valencià hi ha 129 municipis en línies d'ensenyament en valencià i ha assegurat que si algú presentés alguna queixes els tribunals resoldrien en contra d'aquestes línies. Císcar ha instat els diputats a ser el 'suficientment intel·ligents com per fer una millora abans que ens ho imposen per una interlocutòria'.
 
El nou responsable d'Educació, en compareixença a les Corts Valencianes per explicar les prioritats de la seva acció de govern, ha defensat el nou model assenyalant que cerca fer que les dos llengües oficials al País Valencià siguin vehiculars, tenint en compte la Llei d'ús i ensenyament del valencià. 
 
Císcar ha tornat a comparar-se amb la immersió lingüística quan ha assegurat que el nou projecte valencià 'fuig d'ideologismes tendenciosos, de plantejaments monolingües, és a dir, el model català, aliens i distants dels principis constitucionals'. 
 
El diputat de Compromís, Josep María Pañella, ha criticat aquest posicionament del conseller assegurant que la interlocutòria li ha servit per justificar el nou model. Pañella ha dit que el seu grup creu 'en la llibertat de tots, no només en la d'alguns' i ha defensat els col·legis valencians que no han pogut rebre l'autorització per dur a terme tot l'ensenyament en llengua pròpia perquè el Consell no els hi ha permès, malgrat tenir el consens de pares i professors. 
 
La portaveu d'Esquerra Unida del País Valencià, Marga Sanz, de la seva banda, ha assegurat que el seu grup està obert a negociar ,en aquesta primera fase d'escoltar propostes sobre el model en la qual es troba la conselleria, però que només assumirà 'un model plurilingüe que potencie el valencià, no assumirem que el valencià tinga el mateix tractament que altres que tenen més capacitats, perquè sinó desapareixerà'. 
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
23 de setembre de 2011, 10.23 h

4# Però què dius desgraciat? L'únic que està desinformat i té ganes d'embolicar-ho tot ets tú. Les dades diuen que 120.000 escolars que han demanat escola en valencià no la tindran, i et recordo, tròç de ruc, que el valencià tambè és la llengua oficial dels territoris castellano parlants (i a eixe territori no hi ha 120.000 habitants), del País Valencià, i que la llibertat a la que et refereixes en aquest país, només la trobaràs a canal 9, o en algun altre mitjà de merda que d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
atlasac fletxa Vila-real
22 de setembre de 2011, 11.44 h

Jo atlasac quan vaig vore que tant ACCIO CULTURAL i el BLOC es "castellanitzaven" vaig fotre "al camp" fins el GUIA estava a favor dels castellans..o sia en contra meva .....NO els agradava les meves OPINIONS ----que fotés el camp, i això vaig fer (Mea Culpa....tot i saber el que passaria...) LA TOTAL SUBMISSIO A CASTELLA (que esperaven que els ho premiiéssin??


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
22 de setembre de 2011, 11.34 h

MONOLINGUISTES AMB FALTES, DEU SER COM LA ANALFABETA DE MADRID QUE NO SAP NI ESCRIURE NI LA SEVA UNICA LLENGUA QUE PARLA!!!

QUINA VERGONYA AQUESTS ESPNYOLS!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Gustau fletxa València
22 de setembre de 2011, 09.00 h

Això no és un govern valencià, és un vicegovern castellà. Quina vergonya de personatges.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.