directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 05:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tardà s'acomiada del Congrés demanant la llibertat d'Arnaldo d'Otegi i amb un 'visca' als Països Catalans

Afirma des de la tribuna d'oradors que després de dues legislatures està convençut que l'entesa amb Espanya 'no és possible'

Comentaris 33  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 16 vots )
carregant Carregant

El diputat d'ERC Joan Tardà, que anirà de número dos a les llistes del seu partit al 20-N, ha aprofitat aquest dijous l'últim debat de la legislatura per demanar des de la tribuna d'oradors l'alliberament de l'exportaveu de Batasuna Arnaldo Otegi, condemnat a deu anys de presó per l'Audiència Nacional. Tardà, que també ha fet un crit en favor dels 'Països Catalans lliures' i ha afirmat que marxa del Congrés 'amb una cert malestar' per haver comprovat des de l'any 2004 que l'entesa 'no és possible'. 'Si vostès volen posar portes al camp i evitar que les nacions de l'Estat puguem exercir el dret a l'autodeterminació no se sortiran amb la seva. És un exercici estèril', ha sentenciat.
 
Tardà, que ha destacat en aquestes dues legislatures per la vehemència amb què defensa els postulats de l'independentisme progressista des de la tribuna d'oradors, ha volgut aprofitar aquesta última intervenció per demanar 'disculpes' perquè 'a vegades en el fragor de la batalla dialèctica i parlamentària un pot haver molestat personalment alguna persona'. 
 
'Vostès saben que en tot cas no hi ha hagut en cap moment aquesta voluntat, i reconec que he après molt respecte a la tolerància i capacitat d'entesa amb tots vostès', ha dit.
 
Malgrat això, ha afirmat que marxa convençut que l'entesa entre Catalunya i Espanya 'no és possible', ha reivindicat la 'fraternitat de tots els pobles de la nostra Ibèria' i ha fet una crida 'a la pau i a la concòrdia i a superar totes les rèmores del passat totalitari i franquista'.
 
En aquest marc ha reclamat la llibertat d'Otegi, una persona 'que s'ha compromès amb la pau'. La seva sortida de la presó, ha dit, 'seria un gran exercici en favor de la pau, la reconciliació i la superació de tots els errors comesos en la nostra història'.
 
'Així doncs Otegi Askatu, aupa Arnaldo i visca la fraternitat de tots els pobles de la Ibèria, visca els Països Catalans lliures', ha sentenciat davant la cambra.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#35
mario fletxa bcn
25 de setembre de 2011, 10.30 h

#33 Però sense mentides ni ecolàlies cpmpany


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
CAT fletxa CAT
23 de setembre de 2011, 19.38 h

#4 M'imagino que coneixes molts bascos, que vas amb frequencia per alla i en coneixes i parles amb molta gent que et diu el que sent de debo, fins i tot m'imagino que vas sovint a comprar a botigues de souvenirs per Bilbo...alla, en lloc de barret mexicans, braus i lolailas tenen estelades.
No entenc el motiu pel que algunes persones sempre han de tirar pedres al del costat. Pero la veritat es que amb tantes pedres es fa dificil continuar el cami per a tothom.
Vaig al Euskal Herria sovint, en ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
CAT fletxa CAT
23 de setembre de 2011, 19.18 h

#28 Entre tant tinguem aquestes tonteries entre nosaltres no lograrem mes que fer el ridicul.
Tarda ha dit el que havia de dir, i es mereix tot el respecte i el recolzament de tots aquells que som independentistes.
Quan en Tena en diu veritats caldria que rebes el mateix tracte.
O deixem la tonteria de pati d'escola, de que si ERC es la millor, la mes, o el que tu vulguis, o no farem res.
Totes les formacions independentistes son necesaries, son vitals i estan plenes d'indpendentistes que volen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
JOSEP MARIA fletxa Barcelona
23 de setembre de 2011, 16.48 h

Estic d'acord amb tu. Però estic segur que les teves paraules les van escoltar molt pocs parlamentaris, ja que com de costum, a les seves senyories espanyols els entren les necessitats d'anar al bany o al bar quan creuen que els van a dir el que no els interessa escoltar. I hem de mantenir a aquests barruts?
Independència ja.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
David fletxa El pla de l'Estany
23 de setembre de 2011, 16.18 h

#20 Es nota molt que ets castellanoparlant i castellanoescrivent, m'agrada moltíssim veure com et "rebaixes" emprant el català. Si tanta justícia vols podries clamar al cel també pels crims del franquisme. Peró ja sabem com sou els d'ideologia feixista: uns demagogs i manipuladors mentiders. Au bon vent se t'endugui


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Joan fletxa Palamós.
23 de setembre de 2011, 11.52 h

#16 - Estic d'acord Miquel però perquè no han continuat parlant el català quan els hi han prohibit ? Els fotran fora ? Doncs bé, a marxar tots els catalans i a veure qui són els que es quedan, que quedin retratats d'una vegada. S'ha de disposar d'una estratègia que acabi per sempre amb aquestes humiliacions i a partir d'aquí un planajamet ferm d'insubmissió fiscal i de tota mena, sempre amb sistemes democràtics, si no és així no acabarem mai amb aquesta trista història.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Joan fletxa Arbúcies
23 de setembre de 2011, 11.28 h

#21 Jesús a part d'espanyolista ranci, ignotant o mentider. Em decanto més per la primera... Només així s'explica les ganes dels nacionalistes espanyols d'esclafar les cultures i pobles que estan oprimides en el seu estat. Estat que pretén ser una única nació i l'únic que ha aconseguit és ser una presó de pobles!

Visca Catalunya lliure!!! Visca en Sr. Tardà!


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
mario fletxa bcn
23 de setembre de 2011, 10.01 h

Molt bé Tardà, diguem les coses pel seu nom, si el que has dit ho hagués dit el tena tothom l'hagués aplaudit, però a ERC que és el partit més independentista del món mundial , per això ÉS, tothom hi pot dir la seva sense posar-se vermell (quina vergonya! ) Ridao va ser l'únic polític ( itero) que després del 10-J, va proposar la Independència sense violència al Congrés dels diputats. Així doncs aquests analfabets de torn que acceptin o callin per sempre.
Espero que en aquesta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Frederic fletxa Bellatera
23 de setembre de 2011, 10.01 h

No sé si ho ha comentat algú abans però per a mi, el més destacable del comiat del Sr Tardà és el soroll de fons dels diputats. Mentre ell es buida en franquesa i sinceritat els altres diputats ni se l'escolten i quan crida "Visca els Països Catalans" ni tant sols reaccionen. És efectivament, un diàleg de sords.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Pep fletxa Vallès
23 de setembre de 2011, 09.44 h

#21 Aquest cada dia s'entrena veient Intereconomia, escoltant la COPE i Esradio i llegint l'ABC l'inMundo o la Gaceta. D'altra banda, com correspon a un coeficient intel·lectual inferior a 50.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.