directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 05:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

Els treballadors de RTVE volen la dimissió dels consellers que han fet tirar endavant la proposta d'accés a les notícies

Malgrat les rectificacions, demanen que pleguin els que han votat a favor de la mesura i els que s'han abstingut

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Els treballadors de RTVE han acordat en assemblea traslladar al consell d'informatius la seva voluntat de demanar la dimissió dels membres del Consell d'Administració que han permès tirar endavant la proposta d'accés als continguts de les notícies, tant els que hi han votat a favor com els que s'han abstingut. Aquesta és la decisió consensuada malgrat que el consell de RTVE ha anunciat que anul·larà aquest acord. Els membres designats pel PP i CiU han reconsiderat la seva decisió davant la polèmica generada. La mesura permetria que els consellers veiessin el contingut de les notícies abans d'emetre-les, un atac a la llibertat d'expressió i una porta oberta a la censura, segons els treballadors.
televisión española espanyola televisió rtve tve
Comparteix
   


Etiquetes
Els treballadors de TVE s'han reunit en assemblea a les dues del migdia d'aquest dijous per consensuar la seva posició respecte la polèmica que va saltar ahir dijous després del consell de RTVE, quan es va fer públic que s'havia aprovat un acord perquè els 12 consellers de l'ens públic, que estan designats pels partits i els dos sindicats majoritaris, poguessin accedir al sistema informàtic que els periodistes utilitzen per fer les notícies, anomenat INews, obrint la porta a un control previ. 
 
Poques hores després i davant la polèmica generada, que ha provocat un rebuig generalitzat dels periodistes, amb una allau de missatges a la xarxa, els consellers designats pel PP han enviat un comunicat anunciant que en el consell extraordinari de divendres demanaran l'anul·lació de l'acord. El membre designat per CiU també s'ho ha repensat, segons ha explicat a l'ACN.
 
Tot i la rectificació, els treballadors volen que dimiteixin tots els consellers que van votar-hi a favor o es van abstenir.
 
Rosario López, Manuel Esteve, Andrés Martín, Jesús Andreu firmen un text en què asseguren que l'accés a aquesta eina d'elaboració de les notícies la consideraven útil per la seva feina i que en cap cas volien interferir en el treball dels professionals. Tot i això, davant del 'malestar i l''oposició' generat, els membres han reconsiderat la seva decisió. 
 
Per la seva part, el conseller designat per CiU, Josep Manuel Silva, ha deixat clar que ell votarà en contra de l'acord després d'haver comprovat quina és la interpretació que se n'ha fet. 'No vull tenir aquesta eina si algú interpreta que això és interferir en la feina dels professionals, tot i que no era la intenció de ningú', ha remarcat.
 
De fet, ha assegurat que durant la reunió va quedar claríssim que l'objectiu d'aquest acord era poder veure els continguts dels informatius però 'en cap cas interferir en el procés d'elaboració de la informació'. És més, ha indicat que ell va expressar els seus dubtes i fins i tot va demanar que comparegués el director de TVE o algú altre que expliqués exactament el funcionament del programa informàtic.
 
També ha volgut deixar clar que tot i que els consellers del PSOE s'abstinguessin, es van mostrat 'totalment d'acord' amb la proposta que van fer els representants del PP. Ha recordat, però, que els consellers socialistes es van abstenir 'sabent que servia per aprovar' la mesura.
 
Segons ell, van ser populars i socialistes que el van convèncer per votar-hi a favor, argumentant que aquesta clau per accedir al programa la té tothom i que no serveix per intervenir en els continguts. Ha afegit, d'altra banda, que tant el conseller socialista Miguel Ángel Sacaluga com la representant designada pel PP Rosario López formen part de la plantilla de TVE, i per tant 'sabien de què estaven parlant'.
 
El consell d'administració de RTVE està format per 12 membres que designen els partits amb representació al Congrés dels Diputats i els dos sindicats majoritaris, CCOO i UGT. 
 
Presidit per Luis Fernández, gràcies a l'acord de populars amb PSOE, la resta de consellers són Jesús Andreu, Rosario López, Manuel Esteve, Andrés Martín, a proposta del PP; Mari Cruz Llamazares, Miguel Ángel Sacaluga, designats pel PSOE; Teresa Aranguren, designada per IU; Francesc Bellmunt, a petició d'ERC; Héctor Maravall
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
rinxols fletxa barcelona
23 de setembre de 2011, 10.34 h

El món va malament perquè els polítics actuals són molt dolents, però els d'aquesta part anomenada pell de brau són el pitjor. Creuen tant poc en la democràcia i encara meny en la llibertat d'expressió que volen control.lar les noticies. S'han retrat tots, tant els que van votar a favor, com els que es van abstenir.VERGONYA


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.