directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 12:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Escola Valenciana denuncia un 'bloqueig' a l'ensenyament en valencià

L'entitat alerta que enguany per primera vegada en la història ha disminuït el percentatge de matriculació a causa de la denegació d'obertura noves línies

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Escola Valenciana ha denunciat a través d'un comunicat que l'ensenyament en valencià pateix un 'bloqueig' per part de la conselleria que ha fet que enguany per primera vegada en la història disminueixi el nombre d'estudiants en valencià. En opinió de l'entitat, el 28% d'alumnes contrasta amb el manteniment de la demanda i respon 'a una estratègia impulsada els últims anys basada en l'eliminació i denegació d'obertura de noves línies, la supressió de la figura d'assessor de valencià, l'eliminació de les reunions informatives als pares i mares i la suspensió de la campanya de difusió'. Escola Valenciana denuncia que només un 41% dels centres ofereixen la possibilitat d'estudiar en valencià.

Comparteix
   


Etiquetes
'Mentre es parla públicament de plurilingüisme per darrere s'ofeguen els programes que millors resultats donen en coneixement de llengües, que són els que tenen el valencià com a llengua vehicular', afirma l'entitat a través d'un comunicat. 
 
Escola Valenciana assegura que la conselleria d'Educació 'imposa l'ensenyament vehicular en castellà en quasi el 60% de centres valencians'. L'entitat ha fet públic aquest divendre que el curs 2011-12 és el primer des de l'aprovació de la Llei d'ús i ensenyament del valencià de l'any 1983 en què el tant per cent de la matrícula d'ensenyament en valencià no ha crescut, passant del 29 al 28%. L'ensenyament en valencià havia crescut en els darrers 28 anys entre el 3 i el 15% anual.
 
La xifra d'alumnes matriculats (infantil, primària, secundària) és de 784.191 alumnes, dels quals 222.907 estudien en valencià, un 28% del total. El curs passat la xifra d'alumnes matriculats en valencià era d'un 29%, 222.236 de 764.972 en total. Tot i que ha augmentat la xifra total d'alumnes en valencià el percentatge és menor per primera vegada.
 
Segons l'estudi que Escola Valenciana va realitzar el curs 2009-10, en 270 centres educatius de poblacions de més de 40.000 habitants, allà on es pot triar valencià o castellà més del 50% de famílies trien l'opció de valencià. Però el fet és que només el 41,8% de centres, 1.081, oferten ensenyament en valencià. 
 
'Exigim que es deixen de boicotejar els processos d'obertura de noves línies en valencià i que es recupere el procés informatiu dirigit als pares. No es cobreix la demanda de matriculació en valencià i l'administració ha de donar resposta enlloc de perpetuar la discriminació', reclama Escola Valenciana. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Cesc fletxa València
24 de setembre de 2011, 19.00 h

Un problema q ningú no diu és q Escola Valenciana ha fet campanyes tan toves q ni els propis pares són conscients del q és dur els seus fills a la línia en valencià. Ací, igual q a Palestina, hi han una cultura opressora i una altra oprimida. Si els pares no són conscients d'això, malament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Pantinet fletxa Les Escaldes
24 de setembre de 2011, 14.47 h

#8 GILIPOLLAS!!!!!!!!!!! LAs EscaldAs? I això que cony ès?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Jordi fletxa CATALUNYA
24 de setembre de 2011, 14.34 h

#8 Suposo que els teus companys de corral ho hauran entès perquè els Catalans que hi ha aquí ni faba...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jordi fletxa CATALUNYA
24 de setembre de 2011, 14.32 h

#7 Amic Pantinet,no et posis al nivell de l'inmigrant romano,no equiparis la llèngua mil.lenaria dels indis al seu miserable dialecte,no oblidis que el racista és ell,no nosaltres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jordi fletxa CATALUNYA
24 de setembre de 2011, 12.12 h

#4 Bufa,altra vegada l'inmigrant romano xerrant el seu dialecte inmcomprensible,suposo que els seus companys de corral l'entendran,perque els Catalans ni faba...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
atlasac fletxa Vila-real
24 de setembre de 2011, 10.52 h

ESTAS d´ACORD?
Amb el que passa al món? donçs premia als Partits Polítics votant-los,....que NO t´agrada gens ni mica, agafa el PODER i VOTA, INDEPENDENCIA...un món diferent és possible, tú tens, deus de tenir la paraula, si no saps el que tens que fer, ja apendràs, per això la teva papereta de vot a de ser INDEPENDENTISTA, i....NO tinguis POR de cap classe, sols de TÚ, de no estar a l´altura de les circunstàncies...i encara que no ho cregues, hi ha MOLTA gent capacitada per a PORT... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Assumpció fletxa Barcelona
24 de setembre de 2011, 09.29 h

Aixó els passa per votar al PP, no s'adonen que són una màfia i els enganyen per tot arreu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.