directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 17:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El transvasament de l'Ebre és alegal

El govern espanyol traslladarà a la Diputació de Castelló que la Llei no contempla un transvasament d'aquest riu

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El govern espanyol contestarà, en temps i forma, a la petició d'aigua de l'Ebre que va fer la Diputació de Castelló i que, una sentència del Tribunal Suprem, obliga a donar-hi resposta. Així ho ha assegurat el secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, en una conferència a Tortosa i així ha donat resposta a la petició de la Plataforma en Defensa de l'Ebre. Puxeu ha avançat que el Ministeri de Medi Ambient traslladarà a la Diputació que no pot atendre la petició de fer un transvasament de l'Ebre perquè 'no està contemplat ni previst a la Llei'. El dirigent socialista ha assegurat que els transvasaments s'han de fixar al Pla Hidrològic Nacional (PHN) i que una modificació d'aquest s'ha de fer a través d'una disposició de Llei 'no contemplada ni prevista'.
no transvasament ebre phn
Comparteix
   


Etiquetes
'En un moment que no hi ha Corts, rarament puc portar una Llei a discutir', ha ironitzat Puxeu, tenint en compte que dilluns un Consell de Ministres extraordinari aprovarà la dissolució de les Corts espanyoles. 
 
El secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua ha deixat clar que no té cap problema per dir que 'el riu Ebre no dóna per a més' i que a la província de Castelló no hi ha hagut problemes d'abastament. En aquest sentit, ha detallat que durant aquesta legislatura s'han fet obres com la recrescuda de la pressa de l'Arenós, dessaladors o pous a la zona del Maestrat o dels Ports, que han millorat la qualitat i abastament d'aigua a la província. 
 
Puxeu ha deixat clar que la resposta que oficialitzarà el Ministeri en poques setmanes -tenia dos mesos per contestar-ho i encara està dins del termini- 'no és cap greuge ni per Castelló ni d'enlloc'. 'No està contemplat, ni previst, ni hi ha cap reserva feta al PHN', ha sentenciat. El secretari d'Estat també ha deixat clar que Europa no finançaria un transvasament de l'Ebre ni tampoc ho farà la inversió privada. 'S'han aconseguit 850 hectòmetres cúbics d'aigua dessalada. Això és molt més dels que alguns volien fer amb l'aigua de l'Ebre', ha etzibat.
 
'Si la legislatura hagués acabat al març, haguéssim fet l'esforç de tancar el Pla de Conca'
 
En el marc d'una conferència de balanç de les actuacions fetes a les Terres de l'Ebre en infraestructures hidràuliques, Puxeu ha parlat també sobre el retard del govern espanyol en la presentació dels plans de conca. El secretari d'Estat ha assegurat que les relacions amb Brussel·les són bones i 'Europa sap que s'han fet els deures però que Espanya té disset Comunitats Autònomes, cadascuna amb interessos particulars, i s'han viscut dues legislatures complicades i viscerals'.
 
Puxeu ha assegurat que els treballs tècnics dels plans de conca de l'Ebre estan fets, que la demanda d'aigua fins al 2015 ha caigut, i que la capacitat de gestió de l'oferta també ha baixat. 'Hem fet un plantejament responsable i participatiu, i si la legislatura hagués arribat fins al març, haguéssim fet l'esforç de fer l'exposició pública i tancar el procés', ha manifestat.
 
Sobre la petició del territori, partits polítics i, fins i tot, el Parlament de fixar el cabal ecològic pel riu, Puxeu ha manifestat que considera un error donar una xifra tancada, i ha destacat que la xarxa d'indicadors ambientals que s'està implementant al Delta de l'Ebre permetran conèixer en tot moment com està el riu 'tant en quantitat com en qualitat'. 'Hem de considerar les dades actuals, la demanda fins el 2015, assegurar l'aigua als regants, anar en compte amb els nous regadius, i tenir clar que volem un Delta viu on hi ha d'arribar aigua i, actualment, els asseguro que el riu no dóna per a més', ha manifestat. En aquest sentit, ha qualificat 'd'irracionals' algunes demandes. 'Només tenim un riu no tres', ha conclòs.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
NOVAABC fletxa IGUALADA
25 de setembre de 2011, 15.54 h

en un pueblo de la catalunya central un metro cubico de agua me cuesta 6-7 €, que se la cobren a ese precio mas el coste de amortizacion de la obra faraonica y se acabaron los problemas: NO QUEDRAN NI UNA GOTA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Adam fletxa Deltebre
25 de setembre de 2011, 09.02 h

En Puxeu i els sociates són un hipòcrites. La demanda de castelĺó és menys del que pot circular al canal xerta-sènia, un canal on l'aigua és massa cara per als pagesos, i clar per amortitzar l'obra. a més s'han fet cententar de mini-obres que si estaven al pHN, així com l'augment de regadius a l'Aragó (ja que hi governava també lo PSOE)

https://lh3.googleusercontent.com/-9iwCi4MiPl4/TnmTbVpQ5DI/AAAAAAAACfo/DaLY0rIv9uk/s512/acte%252520informatiu%2525201-10-11-2.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jaume Cusó fletxa Barcelona
25 de setembre de 2011, 07.34 h

#1 El problema és que podem fer el trasvassament des de l'Aragó i els efectes per l'Ebre, especialment per la zona del delta seria el mateix, fins i tot sent independents el trasvassament d'aigua de l'Ebre suposa un risc.

Penseu que molt probablement d'aquí a dos mesos governarà a Espanya el PP i que molt probablement reactivaran el trasvassament d'aigua de l'Ebre. Es faci el trasvassament des de Catalunya o des de l'Aragó l'efecte de la reducció del cabal és el mateix.

#2 Totalment d'... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
24 de setembre de 2011, 19.23 h

Jo penso que s´han de contamplar totes les opcions i ara que no hi ha sequera ens hem de preparar per a quan hi hagi sequera.
Crec que la millor manera es l´estalvi d´aigua i la reparacio de totes les fuites a la xarxa i a l´optimitzacio dels recursos pero crec que s´han de contemplar totes les opcions: desaladores, trasvassaments, etc. Pero tot aixo s´ha de parlar en calma i si cal construir un canal que porti aigua de França es fa i punt.
La INDEPENDENCIA es la sol.lucio.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
24 de setembre de 2011, 17.40 h

Si l'Ebre no te llei (alegal) per transvessar aigua a altres comunitats, algun dia es ferà una llei per poder-la treura i diritgir-la a altres comunitats.
Si no estic equivocat, quan Catalunya sigui independent, el dret internacional garantirà que no es desviï l'aigua ans d'entrar a la nostra nació http://biblio.juridicas.unam.mx/libros/1/356/57.pdf
La INDEPENDÈNCIA és la solució


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.