directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

El pas del Col·lectiu de Presos Bascos en favor de la pau no és suficient pel govern espanyol

El PP ho considera 'marejar la perdiu' i demana 'la dissolució definitiva i incondicional' de la banda terrorista

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu del govern espanyol, José Blanco, ha qualificat aquest dissabte l'anunci dels presos d'ETA de sumar-se a l'Acord de Gernika com 'un pas important i inèdit' però 'no definitiu'. 'El govern entén que estem davant d'un fet inèdit, la primera vegada que s'ha produït per part dels presos d'ETA, però no és el pas definitiu, el que desitja el govern i tota la societat, el que anunciï la desaparició de la banda terrorista', ha puntualitzat Blanco en un acte d'Adif a l'estació madrilenya d'Atocha. Per la seva banda, el candidat del PSOE a les eleccions generals, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha fet una valoració positiva del comunicat i ha afirmat que es tracta 'd'un pas més cap al final d'ETA'.
José Blanco, PSOE, Foment
Comparteix
   


Etiquetes
'Avui podem dir que estem més a prop del final que ahir', ha puntualitzat Rubalcaba, que no s'ha volgut mostrar ni molt menys eufòric. 'Avui he llegit que sectors de l'esquerra abertzale diuen que ja s'ha acabat tot; i en d'altres diaris llegeixo que no ha passat res. Doncs no és cert que s'ha acabat, però tampoc ho és que no hagi passat res. Ha passat una cosa inèdit i important', ha assenyalat el candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol. 
 
Ares: 'una bona notícia'
 
Continuant amb les reaccions, el conseller d'Interior del govern basc, Rodolfo Ares, ha afirmat que l'anunci del col·lectiu de presos d'ETA de sumar-se a l'Acord de Gernika és 'una bona notícia' i 'un pas important cap al final d'ETA', encara que falta el 'definitiu', que seria la dissolució de la banda armada. 'És una bona notícia cap al final del terrorisme, cap al final d'ETA, però tots hem de seguir treballant per demanar a la banda que deixi definitivament totes les activitats terroristes perquè és una decisió que la immensa majoria de la societat està esperant des de fa molt de temps', ha comentat Ares des de Bilbao.
 
'És evident que l'acció ferma i decidida de l'Estat de dret i la política de tolerància zero és la que ens ha portat aquí i ha obligat ETA a moure's. I també tots els col·lectius del seu entorn que formen part d'ETA o que li han donat suport i cobertura', ha afegit el conseller d'Interior del govern basc, segons recull el portal de notícies de la radiotelevisió pública basca EitB.
 
Urkullu: 'el final d'ETA és més irreversible'
 
El president del PNB, Iñigo Urkullu, ha estat més contundent i ha assegurat que 'avui el final d'ETA és més irreversible'. Paral·lelament, Urkullu ha fet una crida al govern central perquè 'arrisqui' ja que 's'obren de forma definitiva les portes a un escenari sense violència'. 'La realitat del col·lectiu de presos, per molt que exigíssim a ETA l'anuncia de la seva fi definitiva o reclaméssim a l'esquerra abertzale que demanés el mateix, taponava qualsevol pas: l'adhesió íntegra d'aquest col·lectiu a la declaració de Gernika obre aquesta possibilitat', ha afirmat Urkullu. 
 
'Euskadi no té cap deute amb ETA i l'esquerra abertzale. Són ETA i l'esquerra abertzale qui tenen un deute amb aquest país, i avui el col·lectiu de presos ha assumit aquesta realitat', ha finalitzat el president del PNB. 
 
PP basc: 'marejar la perdiu'
 
Des de les files del PP no s'ha volgut comentar amb profunditat el comunicat i només el portaveu del PP basc, Leopoldo Barrera, ha exigit als presos d'ETA que 'demanin la dissolució definitiva i incondicional de la banda, que col·laborin amb la justícia i reconeguin el dany provocat', ja que tot el demés es tracta només de 'marejar la perdiu'. Igualment, Barrera ha qualificat l'Acord de Gernika de 'simulació política'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
29 de setembre de 2011, 14.01 h

Què vol dir 'marejar la perdiu'? Vol dir perdre el temps?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
25 de setembre de 2011, 23.53 h

Per aquests feixistes espanyols mai és suficient. Per a ells, també s'haurien d'humiliar, d'agenollar, de dir que ells han estat i són infinitament dolents i que els altres han estat uns sants.
Segons aquests feixistes espanyols, els presoners bascos han de dir que mai es pot tolerar la violència contra l'exèrcit espanyol però aquest exèercit sí que pot aplicar tota la violència que vulgui contra qui li doni la gana.
A més, mentre ho diuen s'han d'agenollar en postura de part, perquè... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
25 de setembre de 2011, 23.52 h

#1 Sense oblidar el de tots els votants de partits que vulguin un País Basc, doncs, basc.

Als del pp ara els deu fer ràbia que els altres maregin la perdiu tan bé com ells. És l'única cosa que saben fer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Josep fletxa Sant Celoni
25 de setembre de 2011, 12.17 h

El pròxim requisit que voldrà el govern ecspanyol és que el País Basc deixi de ser comunitat foral i que es torni a dir Vascongadas...


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
25 de setembre de 2011, 11.40 h

Quina vergonya, pertànyer a un estat amb MÉS DE SET-CENTS PRESOS POLÍTICS !!!!!!!!!!! No crec que ni tan sols les repùbliques bananeres siguin tan descaradament FEIXISTES. Pensar que algú em podria considerar ePPanyol em fa VOMITERA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
pasbort fletxa Vila-real
25 de setembre de 2011, 10.58 h

Ja es MASSA REPUGNANCIA el que ens dona el PP hereus INDISCUTIBLE de ("l´ATADO Y BIEN ATADO) vosaltres SI que deurieu d´estar ENGARJOLATS
CRIMINALS MATA-CERVELLS!!!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Armand fletxa Barcelona
25 de setembre de 2011, 09.01 h

Tots sabem que el que realment vol el govern espanyol és el suïcidi col·lectiu de tots els presoners bascos i de tots els seus familiars així com el de tots els simpatitzants i col·laboradors amb banda armada. I desprès ja se'ls acudirà alguna altre cosa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.