directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 07:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Macià Alavedra: la mà dreta de Pujol durant més de deu anys

Perfil dels detinguts

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Macià Alavedra va ser la mà dreta de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, durant més de deu anys. El 1982 va ser nomenat portaveu de CiU al Parlament i conseller de Governació. L'any 1987 va ser nomenat conseller d'Indústria i Energia fins al 1989, quan va canviar de cartera per la d'Economia i Finances. Després de les eleccions generals espanyoles de 1996, quan CiU va donar suport parlamentari al govern del Partit Popular presidit per José Maria Aznar, va negociar la cessió del 30% de l'IRPF a les comunitats autònomes. El 1997 va dimitir del seu càrrec i va abandonar la política per passar a ser president del consell d'administració de la societat Autopistes de Catalunya fins el 2003.
macià alavedra
Comparteix
   

Macià Alavedra i Moner va néixer a Barcelona l'any 1934. És fill del poeta Joan Alavedra i Segurañas. Va passar una part de la seva infantesa exiliat a França i es llicencià en dret a la Universitat de Barcelona. Més tard va treballar com assessor jurídic en l'empresa privada.

La seva trajectòria política es va iniciar l'any 1952 militant al Front Nacional de Catalunya. El 1975 va ser un dels fundadors, amb Ramon Trias i Fargas, d'Esquerra Democràtica de Catalunya (EDC) i a les eleccions generals espanyoles de 1977 va ser escollit diputat a les Corts Espanyoles dins el Pacte Democràtic per Catalunya. A les eleccions espanyoles de 1979 va ser novament escollit diputat, aquesta vegada per Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

A les eleccions al Parlament de 1980 va ser escollit diputat per la demarcació de Barcelona per Convergència i Unió (CiU), i reescollit a les de 1984, 1988, 1992 i 1995.
El seu predecessor al càrrec de conseller d'Economia i Finances va ser fins l'any 1989 Ramon Trias Fargas. Així mateix, el seu successor en el càrrec l'any 1997 va ser l'actual president de CiU, Artur Mas.

Després de ser president del consell d'administració de la societat Autopistes de Catalunya l'any 2003, també ha estat president de les societats Abertis Logístics i Kern Pharma SL.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
28 d'octubre de 2009, 09.24 h

Alavedra otro personaje que ha vivido siempre del cuento CORRUPTO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.