directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Camacho defensarà els toros com a patrimoni cultural

Rivera critica 'la hipocresia' dels partits nacionalistes i els acusa de fingir 'un debat animalista'

Comentaris 32  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, i el líder de Ciutadans, Albert Rivera, han coincidit aquest diumenge a la plaça de toros Monumental de Barcelona per defensar les curses de braus en l'últim dia que se celebren a Catalunya. Sánchez-Camacho ha afirmat que des del PPC i del PP 'seguiran defensant el reconeixement de la festa nacional dels toros com a patrimoni cultural nacional' i que seguiran lluitant per l'aplicació d'una moratòria. Rivera, per la seva part, ha carregat contra la 'hipocresia' dels partits nacionalistes i ha criticat que fingissin 'un debat animalista'.

Comparteix
   


Etiquetes
Sánchez-Camacho, acompanyada pel portaveu del PP al Senat, Pío García Escudero, i el parlamentari del PPC Rafa Luna, ha dit que han anat a veure el que 'alguns creuen que serà l'última cursa de toros' a la Monumental. Ha destacat que 'molts catalans estan defensant la festa nacional els toros, al llibertat i el respecte de cadascú a anar als espectacles taurins i el PPC està compromès amb la llibertat, el respecte a la tradició i a la cultura'. De fet, ha afirmat que des del PPC i del PP 'seguiran defensant el reconeixement de la festa nacional dels toros com a patrimoni cultural nacional com ho ha fet Garcia Escudero i la resta del partit al Congrés i al Senat'. 
 
Així mateix, ha insistit en que 'seguiran lluitant per aplicar una moratòria perquè el Govern no pagui indemnitzacions milionàries a la plaça Monumental mentre hi ha retallades a sanitat i a l'educació'. La líder del PPC ha afirmat que defensaran la llibertat, la cultura, la tradició, la festa i el dret de totes les persones que vulguin acudir als espectacles taurins. 
 
Sánchez-Camacho ha criticat que 'els nacionalistes al Parlament han fet un acte d'hipocresia que ha fet que es protegeixin els correbous i es prohibeixin els toros. La líder del PPC ha dit que ells 'volen una Catalunya plural i en llibertat i defensaran la tauromàquia com tradició cultural i expressió de llibertat'. 
 
Per la seva part, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha declarat que els nacionalistes van decidir que s'havien d'esborrar les curses de braus i mentrestant es van blindar els correbous. En aquest sentit, ha criticat la seva 'hipocresia i cinisme'. 'Això és voluntat dels partits que han fingit un debat animalista, que és legítim, i han vestit un debat que era purament identitari'. Rivera ha manifestat que 'alguns creuen que anar als toros a Catalunya és un símbol de qüestions comuns amb la resta d'Espanya i per això ho han volgut' prohibir 'i no hi ha una altra raó, sinó s'hagués fet un debat animalista que no es va fer', ha afegit. 
 
Rivera ha assenyalat que és més partidari de convèncer que prohibir. 'Avui hi ha 20.000 persones que venen a veure els toros a Barcelona i no podran tornar a fer-ho', ha apuntat. El líder de Ciutadans ha demanat que hi hagi 'un model de societat obert tolerant on tothom pugui viure el que li agraden els toros, els que no ens agraden com a mi i venim i els que passen dels toros'. Ha acusat el nacionalisme de dividir la societat catalana 'en funció d'afició, de la llengua que parlen, de l'equip de futbol i del diari que llegeixen'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#33
Pere fletxa TÂRREGA
7 de desembre de 2011, 17.51 h

No podem barrejar conceptes, podem trobar figures artistiques en el toreig, però en la seva totalitat és cruel. Un home que pintava acuareles prou boniques va resultar un dimoni anomenat Hitler.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
7 de desembre de 2011, 17.39 h

Hem de tenir en compte que el "poder" que té l'Alicia Sánchez Camacho no li bé del bottox, sinó de la democràcia. Potser tindrem raó de pensar que el 27% de vot que va obtenir el seu partit a les darreres eleccions a Badalona, per exemple, és fruit dels moviments migratoris del anys 60 i 70. Però és que hi ha molts o moltíssims pobles de tot Catalunya on aquestes migracions no van tenir cap repercussió (o va ser mínima) i aquest partit ha tret igualment percentatges entre el 20 i el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
7 de desembre de 2011, 17.03 h

Señorita Alicia Sanchez Camacho: gaudir amb la sang, el patiment i la mort d'un ésser viu no és cap tradició cultural; és una tradició de violència i desequilibri mental.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Jordi fletxa Bcn
27 de setembre de 2011, 00.05 h

Jo també defenso els "toros" (braus). El que no defenso pas, són els assassins rotllo "Saw" que diuen que això és cultura, i en canvi parlar català o aranès és una molèstia. Que es fotin ! S'acaba ETA i no saben com lluitar contra l'independentisme democràtic. S'acaben els "toros" i no tenen cap patrimoni cultural del qual presumir. I al damunt, el Barça els passa la mà per la cara !
Cara d'euga, menja't aquesta !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
26 de setembre de 2011, 14.01 h

A aquesta senyora del PP que es diu Alicia Sanchez Camacho, se li tindrà que recordar que em temps antics dels romans també existien unes places semblant a les actuals de toros i que hi tiraben als cristians per que les feres el matessin, i el public assitent també hi disfrutava.
Afortnadament els pobles han elevat el seu nivell cultural, i aquests espectacles ja no existeixen.
Que vol aquesta senyora ??? que retrocedim en el temps ?
Afortunadament a Catalunya, la majoria del poble a acepta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
CAT fletxa CAT
26 de setembre de 2011, 13.41 h

#19 Jordi, Barcelona,
Doncs a mi no em sembla be que una barbarie cruenta com aquesta sigui patrimoni cultural en lloc del mon.
Obviament que a Catalunya encara menys, pero acceptar que la raça humana sigui del pais que sigui, tingui aquesta capacitat per sentir plaer en un acte de sadisme sense limits es demencial i dantesc. Son els mateixos excrements genetics a tot arreu del mon, tenen una mena de gen del crim i la malignitat i poden violar, torturar, assassinar, vexar..., toros, cabres,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Jordi fletxa CATALUNYA
26 de setembre de 2011, 13.36 h

#4 Ja has acabat,inmigrant,doncs eixuga't el cul i tira de la cadena.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Josep Ma. fletxa Terrassa
26 de setembre de 2011, 13.18 h

La gran incongruència que demostra la tara mental que pateixen eixos defensors de "la corrida" és anomenar-ho patrimoni "cultural".
Des de quan torturar animals, fent-ne d'això espectacle públic i negoci, és "cultura"? Per aquesta mateixa raó, el sacrifici de cristians en els circs romans també era "cultura" puix el públic romà xal.laba d'allò més.
Pensar que gent com en Rivera, en Cañas o la Malicia Sánchez Camacho son càrrecs polítics al nostre Parlament, és per posar la pell ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Pantinet fletxa Les Escaldes
26 de setembre de 2011, 13.06 h

Tranquils, tranquils: Mireu la boca de la foto a la BOTOX, l'hi heu mirat bé? Demano a la senyora BOTOX que denunci al T.C. que el carnicer que la va operar es va passar amb el BOTOX. per tant, si ho va fer per millorar el fisic l'ha cagat, hq quedat més lletja que un pecat. (mortal, asclar)


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Senbei Norimaki fletxa Vila del Pingüí
26 de setembre de 2011, 13.05 h

Es queixa en Rivera que hi ha 20.000 persones a Catalunya que no podran veure els toros. I dels milers de persones que no poden veure moltes pel.lícules doblades en català, d'això no diu res?


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.