directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 00:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El Govern aprovarà aquest dimarts la Llei d'estabilitat pressupostària que fixa un dèficit del 0,14% pel 2018

Catalunya compliria amb escreix el límit pactat per PSOE i PP que estableix aquesta mateixa xifra pel 2020

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Consell Executiu d'aquest dimarts aprovarà l'avantprojecte de llei d'estabilitat pressupostaria que vol limitar el dèficit de la Generalitat al 0,14% pel 2018. Segons l'auditoria que es va fer pública la setmana passada, a finals del 2010 la Generalitat registrava un dèficit del 4,2% del PIB, quatre dècimes més del que havia previst el Govern en els pressupostos. La llei que s'haurà de debatre al Parlament fixarà una limitació del dèficit i també un sostre de despesa al marge de la llei orgànica que s'ha d'aprovar al Congrés com a conseqüència del pacte PSOE-PP per reformar la Constitució i que fixa, per a les comunitats autònomes, un sostre del dèficit del 0,14% pel 2020.
 

Comparteix
   


Etiquetes
El Govern aprovarà una limitació del dèficit més severa que la llei a nivell de l'Estat pactada per PSOE i PP. L'executiu català vol fixar un dèficit màxim del 0,14% pel 2018, i en canvi, l'acord entre els dos principals partits espanyols preveu fixar aquest mateix límit per a les comunitats autònomes, però amb dos anys més de marge, pel 2020.
 
L'executiu donarà llum verda a aquest avantprojecte de llei enmig de la polèmica entre Govern i govern espanyol sobre el compliment del dèficit per a aquest any. Després de la ronda de reunions del Ministeri d'Economia amb les autonomies amb un índex de dèficit més elevat, la conselleria d'Economia liderada per Andreu Mas-Colell ha insistit que Catalunya no complirà aquest any el límit de dèficit que reclama Madrid per autoritzar deute a llarg termini, però també ha remarcat el compromís del Govern de complir a partir de l'any que ve. 
 
El full de ruta que s'ha marcat el Govern pels pròxims anys sobre el dèficit estableix reduir-lo fins el 2,6% aquest any, el doble del permès per l'Estat, i arribar a l'1,3 el 2012 i a l'1,1 el 2013. 
 
D'altra banda, els membres del Govern es reuniran poques hores abans que el discurs del president de la Generalitat, Artur Mas, doni el tret de sortida al seu primer debat de política general que se celebrarà enmig d'un clima electoral per la proximitat del 20-N i també amb la vista posada als suports necessaris per aprovar els pressupostos de l'any que ve. La reunió del Consell Executiu de dimarts passat es va centrar, precisament, en preparar el debat parlamentari que marcarà el full de ruta del nou curs polític.
 
Segons va explicar el portaveu del Govern, Francesc Homs, Mas centrarà el seu discurs en quatre grans eixos: economia, educació, autogovern i identitat. En concret, el Govern farà propostes per crear ocupació, per lluitar contra el fracàs escolar, per reivindicar la necessitat del pacte fiscal i per protegir la llengua catalana.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
adrià fletxa vilanova
27 de setembre de 2011, 15.19 h

El PIB el consideren abans o després de l'espoliació?
Es que és bastant diferent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.