directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'Orfeó Català deslegitima els convenis amb la Fundació Trias Fargas

Expulsa Fèlix Millet com a soci de l'entitat · La seva filla dimiteix · Es reuniran amb la fundació convergent per arribar a un acord

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Aquest dimarts al vespre s'ha reunit la Junta Directiva de l'Associació Cultural Orfeó Català que ha informat que cap òrgan de govern del Palau de la Música ha autoritzat 'mai' signar els convenis amb la Fundació Trias Fargas ni existia tampoc cap poder a favor de Fèlix Millet que l'habilités legalment per signar-los entre el 1999 i 2008. El Palau s'ha mostrat partidari d'arribar a un acord amb la Fundació -propera a CDC- per resoldre aquesta situació. La reunió ha servit també per expulsar Fèlix Millet com a soci de l'entitat i acceptar la dimissió presentada per la seva filla Clara com a membre de la Junta Directiva. També, l'Orfeó Català i la Fundació Orfeó Català – Palau de la Música han decidit presentar recurs contra la denegació de les mesures cautelars demanades per a Fèlix Millet i Jordi Montull.

Comparteix
   

Avui la presidenta del Palau de la Música Catalana i de l'Orfeó Català, Mariona Carulla, i el director general, Joan Llinares, han mantingut una reunió executiva amb la Junta Directiva de l'Associació Cultural Orfeó Català, per tal d'informar-la sobre les darreres actuacions relatives a la gestió i organització en la nova etapa de les entitats que formen el Palau de la Música.

A la reunió s'ha informat dels avenços en les tasques d'auditoria, que permetran disposar de la primera part de l'informe en els primers dies del mes de novembre, i analitzaran gran part de les actuacions dels darrers 10 anys. A hores d'ara encara s'estan analitzant documents, dades i actuacions que s'entregaran en les setmanes següents en una segona part de l'informe, segons explica l'Orfeó.

Reunió amb la Fundació Trias Fargas

En relació a la Fundació Trias Fargas, informen que cap òrgan de govern del Palau de la Música (Fundació, Orfeó i Consorci) ha autoritzat 'mai' signar aquests convenis, ni existeix tampoc cap poder a favor de Fèlix Millet que li permetés signar-los. La setmana vinent se celebrarà una reunió entre l'Orfeó Català i la Fundació Trias Fargas per tractar aquesta qüestió i analitzar la documentació que la Fundació vulgui aportar al respecte. Amb posterioritat, es prendran les decisions que siguin 'oportunes' per part de l'Orfeó Català.

Recurs contra la interlocutòria del jutge


Un dels punts tractats aquest dimarts és que els advocats d l'Orfeó i la Fundació Orfeó Català – Palau de la Música, presentaran en els pròxims dies el recurs d'apel·lació davant l'Audiència Provincial, en contra de la interlocutòria dictada pel jutge de Primera Instància denegant les mesures cautelars per a Fèlix Millet i Jordi Montull.

Anul·lació de la compra d'un immoble al carrer Sant Pere més Alt


Un altre dels temes tractats ha estat el procés d'anul·lació de la compra a l'empresa Belfort Baix (participada per Fèlix Millet i Jordi Montull) per part de l'Orfeó Català d'un immoble al carrer Sant Pere més Alt, 12, pel doble del seu valor de taxació.

En aquest sentit, s'informa de la negativa del Banc Santander a acceptar la subrogació de Belfort Baix en la hipoteca que en el seu dia va decidir constituir l'anterior equip directiu de l'Orfeó perquè aquesta entitat pogués fer front al pagament de l'immoble. Aquest fet motivarà la necessària cancel·lació anticipada d'aquesta hipoteca per part de l'Orfeó Català, segons concreta aquest.

D'altra banda, s'ha informat que Anna Balletbó (Fundació Olof Palme) s'ha adreçat al Palau de la Música oferint el retorn dels diners rebuts del Palau de la Música (1.000 euros). Un oferiment que ha estat acceptat per l'Orfeó Català.

Clara Millet presenta la dimissió


També, a la reunió, Clara Millet ha presentat la seva dimissió com a membre de la Junta Directiva de l'Orfeó Català, que li ha estat acceptada. D'altra banda, la Junta Directiva ha adoptat l'acord d'exclusió de Fèlix Millet com a soci de l'Orfeó Català, decisió que haurà de ser ratificada per la pròxima assemblea de l'entitat.

La Junta Directiva de l'Orfeó Català ha acordat la creació d'una comissió artística, formada per una part dels membres de la mateixa Junta Directiva i per personalitats de reconegut prestigi en el món de la cultura i la música. També es crearà una comissió institucional per tal de reflexionar i plantejar propostes relatives al nou model d'estructura organitzativa que s'ha d'implementar al Palau de la Música Catalana.

Comunicat en favor del tresorer


D'altra banda, la Junta Directiva de l'Orfeó Català i la seva presidenta han acordat fer públic, amb relació al seu membre Pau Duran -també imputat-, que expressen 'la seva total i absoluta confiança en l'honestedat i l'honorabilitat' d'aquest. També, constaten que la seva tasca a la Junta Directiva de l'Orfeó Català ha d'estar 'fora de tota sospita en relació a l'anomenat 'cas Millet''.

En el text manifesten 'l'esperança i la plena confiança' que en les setmanes vinents, en el marc del procediment judicial en curs, s'acordarà per part del jutge l'exclusió de Duran de la condició de querellat. La Junta, però, ha acceptat la petició de Duran de cessar temporalment en les funcions de tresorer fins que la situació processal es clarifiqui. I a petició de la Junta, Duran accepta continuar sent membre de ple dret d'aquesta.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.