directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 04:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El TSJC rep la querella contra Puig per la càrrega contra els 'indignats' de la plaça Catalunya

El jutjat que portava el cas el traspassa a l'alt tribunal català perquè el conseller és aforat

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebut la querella que l'advocat Josep Jover va interposar contra el conseller d'Interior, Felip Puig, per la càrrega dels Mossos d'Esquadra contra els 'indignats' de la plaça de Catalunya de Barcelona el passat mes de maig. La querella s'havia presentat davant d'un jutjat ordinari de la capital catalana, que ara l'ha portat al TSJC perquè Felip Puig és aforat, ha recordat Interior. Ara l'alt tribunal català ha de decidir si admet a tràmit la querella i investiga el conseller. La querella es va presentar a principis de juny en nom d'un dels 'indignats', un informàtic, que denuncia que va patir lesions, maltractaments i destrucció de dades personals, ja que li van requisar un ordinador portàtil que no ha recuperat. En la querella, l'advocat Josep Jover denuncia que els Mossos i la Guàrdia Urbana van 'agredir' més d'un centenar de ciutadans que exercien el seu dret de reunió pacíficament sense cap 'provocació ni actuació violenta prèvia'. A més, denuncia que els agents anaven amb la cara tapada per passamuntanyes i sense la identificació professional visible.
 
policia, mossos d'esquadra, antiavalots
Comparteix
   


Etiquetes
També denuncia danys en propietats privades 'sense venir a tomb' i la desaparició de diversos ordinadors sense manament judicial. De fet, el client de Jover, Àngel Badia, és un informàtic que era fora de la plaça aquell divendres i quan hi va voler entrar per recuperar el seu ordinador els mossos no el van deixar. Quan va anar al Sot del Migdia, a Montjuïc, a buscar-lo, li van demanar factura per acreditar-ne la propietat, cosa que no tenia. Dies més tard, l'ordinador es va mullar per la pluja i va ser destruït per les autoritats, va criticar Badia. Per això, denuncia que la policia s'hauria apropiat de dades personals de 30.000 persones.
 
La querella critica durament l'acció dels agents que hi havia a la plaça i dels seus superiors, el comandaments policials i els responsables polítics. Repudia la manera d'usar les porres o fins i tot les escopetes de boles de goma dels agents, recordant que l'ús de la força ha de ser excepcional, proporcionat, congruent i oportú, evitant danys col·laterals i minimitzant els directes. Per això, es pregunta si els agents estan prou preparats, tant teòricament com psicològicament per actuar en casos com els del divendres 27 de maig.
 
En aquest sentit, compara les imatges dels Mossos a la plaça de Catalunya amb la dels 'grisos' apallissant Lluís Maria Xirinachs davant de la presó Model durant el franquisme.
 
També recorda que els agents no poden al·legar que van actuar per obediència deguda als superiors si consideren que l'ús de la força no és legal, idea que l'advocat ha considerat 'predemocràtica'.
 
La querella demana que es prengui declaració a Puig i els responsables operatius, que s'aportin gravacions de televisió sobre les càrregues policials i que es posin a disposició judicial els ordinadors 'sostrets'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Jordi fletxa CATALUNYA
1 d'octubre de 2011, 16.07 h

#2 També et quiexaves quan el pijoprogre den Saura manava els mossos amb kubotan?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quety fletxa Torroella
30 de setembre de 2011, 10.34 h

El problema no son els curts de gambals com en Àngel Badia el problema real son els llargs de gambals com deus ser tu Gerard de Munic. i el Sr Felip Puig.
El Sr. Felip Puig va demostrar com actua CIU davant la democràcia i la llibertat dels ciutadans. Va demostrar que Ciu es un partit absolutista, dictador, i mes de dretes que els falangistes.
Entre ell i l'helicòpter d'en Mas van fer el pitjor dels ridículs demostrant la seva ineptitud davant un problema que ells van ajudar a crear.
Si e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Gerard fletxa Munic
28 de setembre de 2011, 16.32 h

Quina pena, per Déu... Qui deixa un portàtil enmig d'una placa amb manifestants, si saps que hi haurà una càrrega policial en qualsevol moment? S'hagués quedat a casa, no li hauria passat res i ara encara podria seguir jugant al tetris amb el seu portàtil.

I per això diu que la policia s'ha apropiat amb les dades de 30.000 persones? Per quedar-se un portàtil? De què o qui tenia dades a l'ordinador?

Vinga, home... Aquest advocat Josep Jover deu anar molt curt de diners, que agafa un c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.