directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 14:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Manuela de Madre defensa la legalitat de les operacions de l'Ajuntament de Santa Coloma

Bartomeu Muñoz va substituir-la quan va deixar el càrrec

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La vicepresidenta del PSC i exalcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Manuela de Madre, ha trencat aquest dijous el seu silenci sobre el cas 'Pretòria', que ha comportat la detenció de l'alcalde d'aquesta localitat del Barcelonès, el socialista Bartomeu Muñoz, qui la va substituir al capdavant del consistori. Des del Parlament, De Madre ha reivindicat la presumpció d'innocència tant per Muñoz com per la resta de detinguts. Tot i això, ha evitat posar la mà al foc per l'alcalde detingut. A més, l'exalcaldessa ha defensat l'actuació de l'Ajuntament, tot assegurat que, pel que coneix, les operacions fetes pel consistori colomenc el 2005 i el 2007 es van fer 'dins de la legalitat'.

Comparteix
   

Amb un fil de veu i visiblement afectada, Manuela de Madre ha fet les seves primeres declaracions sobre el cas 'Pretòria' des del Parlament, després que aquest dimecres evités parlar davant dels mitjans de comunicació. La vicepresidenta socialista s'ha mostrat 'molt sorpresa, molt entristida, apenada i dessolada' per les informacions relacionades amb la seva 'estimada ciutat'. De Madre ha volgut deixar clar que no coneix altra informació que la que es publica i que no ha pogut parlar amb cap dels detinguts, ja que estan incomunicats.

Presumpció d'innocència


En qualsevol cas, l'exalcaldessa ha demanat 'presumpció d'innocència' per a tots els detinguts i ha dit 'desitjar de tot cor' que la justícia 'aclareixi totalment, el més aviat possible, aquesta qüestió, pel bé de tots', tant de les institucions com de la seva 'estimada ciutat'. De fet, ha demanat a la justícia que actuï 'amb la màxima celeritat' tant en el cas de qui sigui culpable com de qui acabi sent innocent, ja que en aquest segon cas també 'se li haurà destrossat la vida, no només política, sinó també familiar i personal'. Preguntada sobre si posaria la mà al foc per Bartomeu Muñoz, De Madre ha dit que mantindrà la presumpció d'innocència 'fins que no hi hagi evidència d'alguna altra cosa'.

De Madre ha assegurat estar 'absolutament d'acord' amb el posicionament del partit fet públic el mateix dimarts pel secretari d'Organització del PSC, José Zaragoza, d'expulsar aquells càrrecs electes que siguin imputats pel jutge. 'Com a socialista, com a membre de fa molts anys de la vida pública, el que vull és que això es pugui aclarir ràpidament i continuar treballant per la defensa de les institucions i pel bon nom de Santa Coloma', ha assegurat.

Defensa la legalitat dels acords presos pel consistori l'any 2005 i 2007


L'exalcaldessa de Santa Coloma de Gramenet ha recordat que va deixar el càrrec al juny del 2002 i ha assegurat que, pel que coneix, els acords presos pel consistori l'any 2005 i 2007, amb les dues modificacions que es van fer al projecte que s'investiga, es van fer 'sempre d'acord amb la legislació i la legalitat vigent, seguint els conductes reglamentaris de transparència, de concurs, avalats pel secretari de la corporació'.

Interventora i tresorer que no han passat per concurs


Un secretari, ha remarcat, que és 'una persona exigent i molt primmirada'. A més, ha remarcat que l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet té 'una interventora i un tresorer que són del cos, però el ministeri no ha tret les places a concurs'. 'Però estan habilitats, són membres del cos i poden exercir', ha volgut deixar clar, perquè si la plaça no es convoca 'la corporació està obligada a nomenar i habilitar les persones que reuneixen els requisits'. 'Que ningú pensi que s'ha nomenat capritxosament o a dit a cap persona per exercir una responsabilitat tant alta pel control dels expedients i l'exercici de l'activitat municipal', ha remarcat.

De Madre ha aprofitat la seva intervenció per demanar 'confiança en la vida política i democràtica' i, en un missatge adreçat especialment als colomencs, els ha avisat que 'sentiran dir de tot' i que han d'esperar a 'saber més coses i a la resolució del cas'. 'Que siguin exigents, que tinguin l'orgull de ser colomencs', ha dit, perquè 'Santa Coloma és una ciutat de primera amb una gent estupenda'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
2 de novembre de 2009, 10.34 h

no, si ningú no en fa qüestió, que la gent de sta. coloma sigui estupenda, i que la ciutat [pugui ser] de primera!

el que passa és que si no ho és (la ciutat, de 1a) és bàsicament per culpa de la conxorxa política-econòmica d'uns aprofitats.



(I per què no hi ha cap polític --o gairebé cap, essent benèvols-- que ni es molesti a fer veure que ha extret de l'avinentesa unes conclusions mínimament intel·ligents i pròpies i sinceres? Tots tiren directe a la cleda qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jaume fletxa Barcelona (Barcelonès)
30 d'octubre de 2009, 11.45 h

Ai, pobra de Madre! Encara perdrà la criatura.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Joan Manuel fletxa Espinelves
30 d'octubre de 2009, 09.20 h

Jo crec que les històries d'amor més boniques són les que comparteixen patiments. Alavedra, Prenafeta i l'alcalde de Sta.Coloma seran el ciment que permetrà la futura sociovergència.



Compartir presó uneix molt.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
29 d'octubre de 2009, 22.52 h

¿Y tú marido tambien está enchollado como tú?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
29 d'octubre de 2009, 16.14 h

Aixó ja li explicarás al Garzón quant et portin a fer una excursió cap a Madrid amb una furgoneta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.