directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 06:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La nova Esquerra proclama Junqueras com a líder de la renovació en un dels congressos més plàcids de la història del partit

La ponència estratègica dels republicans fixarà el dret de decidir com a base per a futurs acords

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

A diferència del de juny de 2008, el 26è congrés d'ERC serà plàcid i no es preveu que acabi amb dues escissions. Uns 2.200 militants de la formació -dels més de 7.000 que té- s'han inscrit aquest dissabte a Girona al congrés que suposarà l'oficialització de la presidència d'Oriol Junqueras i la Secretaria general de la jove Marta Rovira, les dues cares visibles de la renovació del partit central de l'independentisme. Amb aquest Congrés ERC oficialitzarà el començament d'una nova etapa que vol deixar enrere l'era del tripartit i que aposta per una política de pactes que vol buscar amplitud d'aliances sempre amb el dret de decidir al capdavant de les reivindicacions i amb la voluntat de tornar a ser el referent de totes les famílies del sobiranisme.

Comparteix
   


Etiquetes
El Congrés tanca aquest dissabte una etapa de poc més de tres anys amb Puigcercós al capdavant del partit. A diferència de l'últim Congrés celebrat el juny del 2008, aquesta vegada s'arriba a la cita d'avui sense conflictes interns i amb els membres de la nova Executiva ja consensuats. Per tant, tot fa pensar que serà un Congrés tranquil i sense grans sorpreses que farà balanç de la presidència de Puigcercós però, sobretot, marcarà un nou full de ruta del partit. 
 
La ponència política que se sotmetrà a votació aposta per passar pàgina dels pactes del tripartit i fixa la geometria variable com a estratègia. El text estableix la 'fi d'un cicle polític' i aposta per combinar la responsabilitat amb la coherència i la vocació pròpia d'una força política independentista". Per tot plegat, la ponència conclou que 's'imposa una nova política de pactes de geometria variable'. 
 
Pel que fa a la proposta sobre els estatuts del partit, el text que es debatrà aquest dissabte proposa un canvi del sistema d'elecció perquè en una mateixa votació s'esculli el president i secretari del partit, així com els membres de l'Executiva i el programa polític. Fins ara, s'ha fet en dos temps diferents. Primer s'han escollit els dos principals càrrecs del partit i després s'ha celebrat un Congrés per decidir l'equip de la direcció i l'estratègia política.
 
La nova Executiva Nacional
 
El Congrés també decidirà l'equip de la nova direcció del partit, és a dir, els membres de l'Executiva Nacional. Tot apunta que es ratificaran els noms que han proposat el tàndem Junqueras-Rovira. Lluís Salvador com a secretari general adjunt, Eduard López com a vicesecretari general de coordinació interna i territori, Ester Capella com a vicesecretària general d'acció política i dona, Oriol Amorós com a vicesecretari general de comunicació i estratègia, Jordi Solé vicesecretari general de política internacional i relacions institucionals, Guillem Clapés com a secretari nacional d'imatge i comunicació, Josep Carrapiço com a secretari nacional d'organització i Albert Castellanos com a secretari nacional de política econòmica i treball.
 
També es proposa Pere Culell com a secretari nacional de política social i ciutadania, Jordi Fàbrega com a secretari nacional d'entorn, Meius Ferrés com a secretària nacional de partit en xarxa, Cesc Iglèsies com a secretari nacional d'estratègia i anàlisi electoral, Ricard Martínez com a secretari nacional de política territorial, Elisabet Nebreda com a secretària nacional de política internacional, Lluís Pérez com a secretari nacional d'innovació política, Jordi Roig com a secretari nacional de finances i administració, Maria Mercè Roca com a secretària nacional de política cultural i educació, Marc Sanglas com a secretari nacional de política municipal.
 
 
 
 
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
3 d'octubre de 2011, 17.04 h

Pot ser un bon equip, en general; tanmateix té una ovella negra perillosíssima: l'Eduard López, un dels responsables de la sectarització de l'aparell del partit i de la desintegració de l'estructurai i l'anorreament de algunes seccions locals. Si és el coordinador de territori, vol dir que a en Junqueres ja li han colat un gol, doncs és responsable de la mateixa feina que ja va fer tan malament amb l'aparell anterior.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
erosfum fletxa manresa
2 d'octubre de 2011, 23.22 h

en un persona prime es la honestidad,etica,valors, inteligencia,la belleza es và amb els anys,l`altre perdura


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
F.Otetes fletxa PPCC!!*!!
1 d'octubre de 2011, 12.39 h

#1 No acabo d'entendre això de que un p i lític és una persoTa, ni sé què vol dir això de genyo (potser guenyo?), però em sembla, Marc, que potser ens volies fer riure una estona, cosa sempre d'agrair. Respecte a les teves elucubracions zoològico-fisonomistes, no hi puc estar d'acord: per molt que m'esforço no aconsegueixo visualitzar la semblança entre el sotabarba de l'Oriol Junqueres i la bossa del noble ocell pescador que esmentes. Potser un altre dia estaràs més afortunat en... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordi fletxa CATALUNYA
1 d'octubre de 2011, 11.59 h

#1 La pregunta és:a casa teva tens miralls o et creus el que et diu l'àvia?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Raimon fletxa Barcelona
1 d'octubre de 2011, 11.51 h

Un consell per a vostè: aprèn a escriure una mica millor que la bellesa també està en les paraules... De fet, la vostra opinió queda embrutida ja per la forma de presentar-la. Que tingueu un bon dia...


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
jaume fletxa Caldes
1 d'octubre de 2011, 11.50 h

Visca en Jordi Solé!!!! el millor alcalde que ha tingut mai Caldes de Montbui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
alfons fletxa santes creus
1 d'octubre de 2011, 11.50 h

#1 Et confons noi, el concurs de bellesa es en un altre apartat; coi de País!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
MARC fletxa BADALONA
1 d'octubre de 2011, 11.39 h



Serveixi de consell:
Un pilític o qualsevol individu que aspira a ésser lider d'un grup humà, a més a més de comportar ésser una bona persota, també hom li demana que tingui bona presència. En Jonqueres no solament es mig genyo, ans també sembla un pelicà amb la papada que te. Volem presidents guapos!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.