directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Ekin, el braç polític d'ETA, anuncia la seva dissolució

Dos portaveus de l'organització expliquen al diari 'Gara' que la decisió respon a un canvi d'estratègia de l'esquerra abertzale

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'organització Ekin, considerada el braç polític d'ETA, ha anunciat la seva dissolució. Segons un article publicat al diari 'Gara', dos portaveus de l'última direcció d'Ekin ha anunciat la dissolució de l'organització, que va néixer el 1999 amb l'objectiu de vetllar pel compliment de les directrius de l'esquerra abertzale. Els dos membres d'Ekin han explicat que aquesta decisió s'ha produït després d'un període de debat durant la passada primavera i que respon a un canvi d'estratègia adoptat per l'esquerra abertzale. Així mateix, animen els militants a integrar-se en la 'nova aposta' de l'esquerra abertzale.


Comparteix
   


Etiquetes

'Ha estat una reflexió tranquil·la, teníem temps', han puntualitzat els dos portaveus d'Ekin. 'La nostra organització mai ha basat la seva feina a donar resposta a cada nou fet que succeeix el dia a dia, sinó que sempre ha mirat a llarg termini, i tampoc ha hagut d'atendre en aquests mesos urgències com les eleccions, per exemple', destaquen. També, s'ha qüestionat si té sentit que l'organització mantingui el seu sentit original en el nou escenari o bé es considera 'obsoleta'. Els dos portaveus, però, apunten que es tracta d'una conclusió adoptada de manera 'ferma' i 'assossegada', com a conseqüència natural d'un canvi de cicle.

En aquest sentit, i amb l'objectiu de buscar la 'optimització' del potencial de l'esquerra abertzale i aconseguir la màxima 'eficàcia' en la llarga marxa cap a la independència, s'ha acordat l'autodissolució. No obstant, matisen que Ekin s'acaba aquí, però els que han estat els seus membres no se'n van, sinó que continuaran treballant en l'àmbit de la militància o la construcció nacional en general, conscients, asseguren, que 'el repte que té Euskal Herria en aquest moment és gran, però els que vindran encara són més importants'.

Així, han insistit en la idea que 'el capital polític i humà' d'Ekin és un 'actiu' molt vàlid en direcció marcada per l'esquerra abertzale amb la seva nova estratègia.


 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
1 d'octubre de 2011, 15.42 h

Com lluitaran els espanyols contra la llibertat d'Euskadi, si ja no tenen l'excusa?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.