directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 17:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

ETA acusa els estats espanyol i francès d''obstaculitzar' un 'procés de resolució'

La banda armada anuncia que col·laborarà amb la Comissió Internacional de Verificació de l'alto el foc al País Basc (CIV)

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ETA ha acusat els estats espanyol i francès d''obstaculitzar' un 'procés de resolució'. En un comunicat anunciat aquest dissabte i que s'ha publicat aquest diumenge en l'edició impresa del diari 'Gara', l'organització terrorista subratlla que els dos estats 'no han posat més que obstacles'. 'L'estratègia repressiva i les mesures d'excepció no han cessat', afegeix. ETA assegura que això es deu 'a la por a les portes que pot obrir l'avenç en el procés per a la paraula i la decisió d'Euskal Herria'. Així mateix, recorda que 'han passat gairebé deu mesos' des que va anunciar el caràcter general i permanent al seu alto el foc i que va oferir, a més, que fos verificat per la comunitat internacional. En referència a aquella declaració de gener, la banda armada afegeix que es va tractar d'una iniciativa 'unilateral' i que suposava 'secundar el camí marcat per l'Acord de Gernika', a més de reflectir 'el compromís ferm amb el final de la confrontació armada i amb la solució al conflicte polític'. 

Comparteix
   


Etiquetes
Des d'aleshores, ETA 's'està emprant intensament per possibilitar un procés de resolució, com s'ha comprovat en iniciatives públiques i també mitjançant un treball callat que no ha tingut reflex públic', subratlla l'organització terrorista.
 
En el comunicat, ETA també apunta algunes consideracions sobre el procés de verificació que va oferir des del gener. Constata que Madrid i París 'han intentat bloquejar la pròpia creació de la Comissió de Verificació, negant-li l'aval oficial'. Considera que obeeix al fet que aquesta iniciativa que ara està en curs 'despullaria encara més les excuses dels estats davant la ciutadania basca i davant la comunitat internacional' i 'faria encara més incomprensible el manteniment de la repressió i la negativa a donar passos en la resolució'.
 
'Malgrat això, ETA ha respost als intents de bloqueig oferint oportunitats', apunta. I posa l'exemple sobre el fet de col·laborar amb la Comissió Internacional de Verificació de l'alto el foc al País Basc (CIV) que es va crear dimecres passat a Bilbao a instàncies de Brian Currin per 'contribuir a la verificació de l'alto el foc d'ETA mitjançant una tasca seriosa i rigorosa'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Paula fletxa Alacant
3 d'octubre de 2011, 16.30 h

Clar que obstaculitzen! perqué no volen l'alto al foc ni que la paraula 'terrorisme' s'esborre del seu vocabulari (perqué del terrorisme d'estat que ells practiquen no en parlen). Com continuarien ficant por a la gent llavors?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
JOSEP MARIA fletxa Barcelona
3 d'octubre de 2011, 16.12 h

#1 Estic d'acord amb tu. Als polítics espanyols ja els hi va bé aquesta situació. Pot ser estigui equivocat, però crec que és com palestins i israelians, que no els interessa tenir la pau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
mario fletxa bcn
3 d'octubre de 2011, 10.00 h

Potser que parlin amb Carod-Rovira perquè els expliqui com ho va fer per desarticular Terra lliure.
Si no s'haguessin aferrissat amb ELL quan es va trobar amb Otegui potser ja estaria resolt.
Potser als españols ja els va bé la situació i no VOLEN solucionar-la, de qui serà el mèrit, del PSOE?el Rajoy també vol part del pastís i que es parli a nivell internacional de la gestió del gobierno, possiblement serà així i tothom content, sobretot l'españolisme caspós.
Del que no es parla... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.