directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 20:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla considera que la transició nacional de CiU és només un 'joc de paraules'

L'expresident de la Generalitat nega un trencament dins el PSC i diu que 'sempre hi ha qui marxa i qui entra'

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'expresident de la Generalitat José Montilla ha criticat la transició nacional de CiU assegurant que és només un 'joc de paraules que dóna el que dóna'. 'Transició nacional què vol dir? Cap a la independència, que ho digui clarament. Perquè potser hi haurà ciutadans de Catalunya que hi estaran d'acord i molts altres que no hi estarem d'acord', ha reblat Montilla en una entrevista aquest diumenge al diari El Punt Avui. Pel que fa a un possible trencament dins el PSC, l'expresident ho nega i assenyala que 'als partits sempre hi ha qui marxa i qui entra'. Montilla encara espera que hi hagi una sola llista unitària per liderar el PSC 'però, si al final n'hi ha més d'una... la democràcia és això'.
montilla, vilopriu
Comparteix
   


Etiquetes
L'expresident de la Generalitat considera que el més importants és 'no perdre la centralitat' i 'combinar renovació i continuïtat'. Pel que fa a les enquestes, que donen una majoria absoluta del PP a les eleccions generals, Montilla espera que no es produeixi. 'Una de les claus la tenim a Catalunya, la té el PSC. Un bon resultat del PSC pot ajudar a evitar que es produeixi aquesta majoria del PP, que no seria bona ni per a Espanya ni per a Catalunya', ha reflexionat el primer secretari del PSC, que ha defensat la tasca de Zapatero al capdavant del govern espanyol perquè 'ha contribuït al fet que Catalunya tingui més autogovern i un millor finançament, i al fet que s'hagi produït una inversió en infraestructures que mereixíem'. 
 
Pel que fa a l'actual Govern de Mas, Montilla ha mostrat el seu desconeixement pel full de ruta que vol seguir. 'En aquest primer any hem tingut més coneixement de les coses que no volen fer, de les que han aturat o retallat i d'altres coses que s'escapen exclusivament de l'àmbit de la Generalitat. Però he de dir que encara no sé que vol fer aquest Govern, ni amb qui, ni quins projectes vol posar en marxa, més enllà de les retallades', ha insistit l'expresident de la Generalitat, que veu difícils les enteses amb CiU i denuncia 'falta de respecte' de la coalició nacionalista. 'El portaveu del Govern és especialista a actuar més com a portaveu del partit. La crítica política és normal, una altra cosa és la desconsideració. Això no afavoreix la relació', ha finalitzat.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Robert fletxa Castelldefels
4 d'octubre de 2011, 11.41 h

En una cosa té raó aquest home: Això de la " transició nacional " de CiU, no és més que un joc de paraules i intentar vendre fum per mirar de mantenir distret, anestesiat i desmotivat el personal, i qui dia passa...any empeny.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
3 d'octubre de 2011, 13.08 h

-nega cap trencament. No 'un'
-als partits sempre hi ha qui en surt i qui hi entra. No 'qui marxa'


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
3 d'octubre de 2011, 11.57 h

Ja l'han deixat anar?...si és que entren per una porta i sulten per l'altre!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Xavi fletxa Palafrugell
3 d'octubre de 2011, 09.13 h

Devia estar dormint a la palla!! Ara resulta que tenim més autogovern i més finançament?.
A veure si la nova ERC aconsegueix clarificar l'ambigüitat de CiU i aglutinar la resta d'independentistes... sinó no ens en sortirem.
Cal anar per feina i fer entendre als catalans d'origen i els nouvinguts parlin la llengua que parlin, que la independència és anar a favor de Catalunya i no en contra de res... i que poder decidir a casa nostra és el millor que ens pot passar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Miquel d'Amsterdam fletxa Barcelona - Amsterdam
2 d'octubre de 2011, 18.53 h

Quina gràcia la interpretació de'n Muntilla sobre la 'Transició nacional' de CiU. La meva interpretació és precisament oposada. Transició a res. Igual que aquest nou mot que ha passat a substituir el concert econòmic: "Pacte econòmic". Les ambigüetats de CiU estan ben dissenyades. Amb una exactitud que engatussen a molts catalanets, ja que estan obertes a interpretacions diverses, i cadascú hi pot posar el seu propi somni de com vol que sigui Catalunya.
La meva interpretació però ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Josep Ma. fletxa Terrassa
2 d'octubre de 2011, 11.45 h

Aquest ex-virreietó PSOEísta millor estaria calladet, puix pocs mèrit té per criticar ningú ni tant sols opinar de la política, puix ha sigut una marioneta dels socialistes espanyols, traïnt de fet el càrrec que va ocupar, puix aquest comporta defensar Catalunya fins a la mort si convé, per damunt de totes les coses.
No és pas exemple de res; doncs, no està qualificat ni per opinar i menys encara per criticar als demés.
Cony de sociates!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.