directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 22:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

TV3 s'enfonsa encara més al juny

La televisió pública catalana el mes passat va registrar les pitjors dades d'audiència de la seva història, aquest juny, però, les ha superades

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El rànquing d'audiència a Catalunya: en primer lloc tenim a forta distància de la resta de cadenes Tele5, amb un 19,7% de share. Després, Antena3 es col·loca segona amb un 16,7% i molt a prop TV3, amb un 16,2%. TVE té un 14% i després amb un 7,9% Cuatro. El K3-33 i la Sexta empaten amb un 3,7%, la sorpresa és 8TV, que obté un 3,1%. Vegeu aquí què ha dit TV3 respecte als seus pitjors registres de la història i les possibles raons. Per cert, sabeu com es mesura l'audiència televisiva?
rovira agora tv3
Comparteix
   


Etiquetes
TV3 no aixeca el cap. Dia a dia i des de ja fa mesos, perd a un ritme trepidant teleespectadors. Si al maig passat la televisió pública catalana ja va resgistrar uns xifres alarmants amb uns mínims històrics d'audiència, aquest juny la decepció encara ha estat més gran: TV3 ha baixat dues dècimes més.

En dades exactes, la televisió catalana arriba a un 16,2% de share al juny, el més baix, insistim, des que el 1991 s’encetessin les audímetres. I és que la televisió del nostre país és la tercera per darrere de Tele5, que encapçala la llista amb una mitjana de 19,7% de share, i seguidament d'Antena 3, aposentada a la segona posició amb un 16,7%.

Les excuses

TV3 s'ha referit a aquestes dades de poca audiència a través d'un comunicat en què explica que les xifres mostren una "baixada de quota d'audiència de totes les cadenes generalistes". També que TV3 no tingui drets d'emissió de retransmissions esportives ha fet que perdi pistonada. També la cadena parla que el K3-33 ha pujat un 3,7% de quota.

TV3 manté, però, el lideratge en la classificació dels 40 programes més vistos al juny a Catalunya, amb 14 entre els quinze primers. Tele5 n’ha situat dotze; Antena 3, vuit; TVE, 4; i Cuatro, 2. Entre els més vistos de la pública catalana destaquen Ventdelpla, a la tercera posició; Afers exteriors, a la quarta, i Polònia (cinquena).

Les possibles raons

Cada cop l'oferta és més gran. No oblidem que a poc a poc 8TV es va fent un espai en l'audiència catalana, ja que aquest més de juny ha aconseguit el 3,1% de l’audiència, el primer mes que ha comptat. També s'ha de destacar que puja el consum per TDT i cable: la televisió "convencional" ha retrocedit 8 dècimes. El cable ja té un 12,2% de share i la TDT un 6,7%.

Com es mesura l'audiència televisiva

L'empresa TNS Sofres és l'encarregada de mesurar l'audiència televisiva a l'Estat espanyol. Concretament té 3.845 aparells repartits per tot l'Estat espanyol i són fonamentals per a conèixer les audiències dia a dia. Aquesta empresa és l'única que es dedica a mesurar les audiències.

Ara fa més d'un any hi hagué una forta polèmica respecte als aparells col·locats a Catalunya. En la mostra de TNS, el percentatge de llars catalanoparlants ha anat descendint des de fa un temps fins a arribar a 35,8%, mentre que la representació de llars de parla castellana ha augmentat fins a un 51,3%. En l'Estadística sobre Usos Lingüístics de Catalunya (EULC-2003), encarregada per la Secretaria de Política Lingüística i realitzada per l'Idescat, les llars catalanoparlants són un 44,3% (+8,5%) i les castellanoparlants també un 44,3% (-7%). Les diferències, per tant, són molt importants.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
jordi fletxa l'h
3 de juliol de 2007, 22.54 h

Ara el revolsiu per pujar audiència serà traduir al magrebí i al espanyol!!!
ERC fins quan aguantareu????


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Miquel fletxa Banyoles
3 de juliol de 2007, 19.24 h

estic d'acord amb la Núria. Jo només miro Afers Exteriors i Herois (subtitulat)
Les notícies practicament només les miro per Internet: directe!cat o vilaweb


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jaume fletxa Barcelona
3 de juliol de 2007, 18.36 h

Quina ensurt? Hi ara?
Quant torneu a ser la nostra pot ser pujareu!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Martí fletxa Mataró
3 de juliol de 2007, 18.04 h

Hem tocat fons... però no patiu, que seguirem excavant!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Núria fletxa tossa
3 de juliol de 2007, 17.10 h

Bé tv3 podriem dir tv socialista i españolitzadora de catalunya,això fa que baixi d'audiencia jo actualment nomès miro polonia(que corre el rumor que el volen suprimir) i ara el mikimoto i para de comptar!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Carles fletxa Un País Petit
3 de juliol de 2007, 16.48 h

Doncs, el que haurien de fer és com amb TN, fer tots els programes de 5 minuts. Ja veuríeu com no els marxaria l'audiència...

Clar, que potser seran intel·ligents i deixaran d'entrevistar espanyols (que per això ja en tenim 5 de canals). De parlar català com els indis a les pel·lícules de l'oest. També seria interessant que deixessin la política espanyola i nord-americana de banda d'una punyetera vegada, que als catalans no ens interessa que s'han dit els espanyols dia sí i dia tamb... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.