directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Els càmeres dels Mossos complementaran les videocàmeres que portaran al casc els antiavalots

L'equip dependrà de la Divisió d'Informació i ja té assignat el seu cap

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els Mossos d'Esquadra estan creant un equip d'operadors de càmera de vídeo que s'integrarà a la Divisió d'Informació del cos. La seva tasca serà complementar les imatges que els agents antidisturbis enregistrin amb les seves càmeres de vídeo que portaran, presumiblement, instal·lades al casc a partir de 2012. Les filmacions seran només d'interès policial i permetran la identificació de persones que cometin delictes aprofitant l'anonimat que proporcionen les aglomeracions. Fonts consultades per l'ACN han explicat que l'equip d'operadors el formaran uns deu agents i estarà liderat per un cap que ja ha estat designat.
 

Comparteix
   


Etiquetes
La Divisió d'Informació dels Mossos d'Esquadra comptarà amb un equip d'operadors de càmera de vídeo. Els operadors seran agents que ja reben formació específica per desenvolupar aquesta tasca. Una tasca adreçada a facilitar, sobretot, la identificació de persones que cometen actes delictius amagant-se entre manifestants pacífics. 
 
Seran policies especialitzats que, per exemple, seguiran encaputxats fins a on calgui per descobrir la identitat que amaguen. Actualment les persones que duen a terme actes vandàlics protegint la seva identitat rere màscares o passamuntanyes acostumen a sortir indemnes de les seves accions perquè judicialment no pot demostrar-se que han estat ells els infractors, segons han explicat les mateixes fonts. 
 
La nova unitat policials treballarà gairebé sempre acompanyant a la Brigada Mòbil dels Mossos. Aniran de paisà i se situaran entre els manifestants. La policia ha descartat logotipar-los com la resta de mitjans gràfics perquè entenen que aquesta decisió posaria en perill els periodistes.
 
La creació d'aquest equip no afectarà la decisió de dotar de videocàmeres els agents de la Brimo, que, tal com ja va avançar l'ACN, s'estrenaran a partir de 2012. Les proves per decidir quin punt de la indumentària és el més indicat per instal·lar-hi les videocàmeres segueixen endavant. Les primeres proves ja s'han fet situant-les en el casc o l'armilla. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Karme fletxa Alt Penedès
5 d'octubre de 2011, 10.57 h

I les seves identificacions?, les portaran visibles?. Es filmaran a si mateixos mentrestant apallissen a qualsevol manifestant que no els faci peça?. Qui paga les càmeres?. Aquesta última pregunta la puc contestar jo mateixa: les paguem nosaltres, amb els nostres impostos, així com també les bales de goma que impacten contra els manifestants.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Joan fletxa Palamós.
4 d'octubre de 2011, 16.02 h

Podrian investigar la vida i miracles del corrupte, presumpte inocent, Durante y Lérida. Quina vergonya de "Govern" !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
jordibcn fletxa Barcelona
4 d'octubre de 2011, 15.40 h

Les càmeres seran domèstiques dels pròpis Mossos no?, no estem per gastar ara que no tenim un euro, per sanitat, educació , ni investifgació,el sr. Puig alies xapes sí xapes no van i troben un raconet per càmeres i reporters.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
4 d'octubre de 2011, 11.50 h

Però també farán servir les imatges per castigar els agent que s'extralimitin?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.