directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 20:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern veu 'penós' que l'executiu espanyol culpi les comunitats de l'atur quan és l''impulsor' de les retallades

Subratlla que el govern de Zapatero és un 'autèntic morós' amb Catalunya

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha considerat aquest dimarts 'penós i ofensiu' que l'executiu espanyol atribueixi part de l'atur als ajustos que estan fent les comunitats i els ajuntaments en matèria d'educació i de sanitat. En roda de premsa, Homs ha subratllat, a més, que el govern de José Luis Rodríguez Zapatero és un 'autèntic morós' amb Catalunya, perquè no li paga el que li deu. 'Aquell mateix que exigia que retalléssim el doble del que estem fent ara és aquell que ens diu que l'atur és conseqüència de les retallades. I a més no ens paguen els diners que ens deuen i actuen com a autèntics morosos. Tot junt fa pena', ha conclòs Homs.
francesc homs, portaveu del govern
Comparteix
   


Etiquetes
Homs ha opinat que les declaracions dels secretaris d'Estat d'Ocupació i Seguretat Social són de les que 'ofenen' i són 'd'una gran irresponsabilitat'. De fet, ha subratllat que si hi ha alguna causa que provoca un augment de l'atur és precisament que hi hagi morosos, i el govern espanyol no està pagant el que li deu a Catalunya.
 
Però és que a més, ha recordat que va ser l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero qui va exigir a la Generalitat que retallés el doble. 'No només són unes declaracions desafortunades, sinó que són penoses', ha afegit.
 
De fet, segons Homs, el govern espanyol és el 'promotor' de les retallades, perquè no paguen el que deuen i a més volen que la Generalitat ajusti el doble. Ha reconegut que 'sorprèn i descol·loca' que facin aquet tipus de comentaris i actuïn 'd'aquesta manera tan irresponsable' en lloc d'actuar 'amb un punt més de solidaritat respecte als que estan fent els deures'. 'O no són els deures que s'han de fer?', ha preguntat.
 
Sobre les dades de l'atur en concret, Homs ha remarcat que de la mateixa manera que quan són positives el Govern no les celebra, 'ara no cal ser apocalíptics'. 
 
Ha recordat que el Govern presentarà un pla de xoc contra l'atur a l'octubre i està atenent les persones que es queden sense prestació quan és el govern espanyol qui s'encarrega d'aquest concepte i la Generalitat 'no té la musculatura i la força suficient' per fer-se càrrec d'això.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
5 d'octubre de 2011, 11.43 h

En èpoques reculades, existien els eunucs els qual eren els servidors del rei i de la reina. Eunucs dels quals sabia el rei que no li fotrien banyes quan ell corria per les batalles, creuades i viatges d'estat, perquè eren gent als quals se'ls havia capat, vaja, gent sense collons. Això és el qupe sou vosaltres, tots vosaltres senyors de corrupCiU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
5 d'octubre de 2011, 09.20 h

Diuen crear empreses, ja,ja,ja! Quin ridícul que estan fent. Tots el personal docent i sanitari que han fet fora on han d'anar? Doncs a l'atur, o volen que a més de fernos fora no tinguem la possibilitat d'anar a l'atur? Colla de mesquins! Són números cantats: 3.000 acomiadats = 3.000 a l'atur! Soques, que sou uns soques. Ara cobrem de l'atur sense exercir, però clar, l'estalvi en el material emprat en el cas dels sanitaris val la pena oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Carles fletxa Barcelona
5 d'octubre de 2011, 07.27 h

Les mesures que estan prenent els Governs (l'espanyol i el català) en els darrers tres anys van encaminades a crear més atur, més precarietat, menys poder adquisitiu, més inseguretat... i per tant, mensy consum, més crisi a les empreses.... i per tant, menys recaptació d'impostos, més subsidi d'atur... i per tant, més dèficit públic, més inseguretat dels mercats, encariment del deute... Tot perfectament orientat al mateix objectiu: rpioritzar que els causants de la crisi no n'hagin d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jaume fletxa PPCC
4 d'octubre de 2011, 18.44 h

Es pot retallar de moltes maneres. El Govern ha optat pel camí dels acomiadaments massius de personal docent i sanitari. La criminalització del treballador públic ha estat l'única via; la més fàcil. I el funcionari (metges, bombers, mestres, administratius, policies, tècnics, etc) és necessari. Creure que un país pot funcionar sense un cos funcionarial adequat és d'ingenus. Enviar funcionaris a l'atur és la xocolata del lloro: menys despesa en sous de treballadors i més gent aturada... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.