directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 01:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres es personarà com a acusació particular al cas Pretòria

S'investiguen uns terrenys requalificats durant l'anterior govern PSC-PP

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres es personarà com a acusació particular en el 'cas Pretòria' que està instruint el jutge Baltasar Garzón i que afecta una operació urbanística del municipi anomenada Niesma. La decisió l'ha pres aquest dissabte al migdia el govern municipal i l'alcalde de la població, Bernat Graupera, en una reunió d'urgència hores després de fer-se pública la interlocutòria de Garzón. L'operació Niesma sorgeix d'una suposada trama de corrupció urbanística en la qual va intervenir l'exdiputat del PSC al Parlament, Lluís Garcia, que s'hauria embutxacat uns 2 milions d'euros en dos anys gràcies a un conveni de requalificació urbanística a Sant Andreu de Llavaneres.
ajuntament santa coloma pretoria
Comparteix
   

L'acord, al que va tenir accés l'ACN i que va ser signat pel govern municipal del PP i PSC i Niesma Corporació SL –presidida pel detingut-, preveia un augment del 189% del sostre edificable de la zona de Can Riviere.

L'entitat SOS Llavaneres va denunciar l'operació però la fiscalia de Catalunya va desestimar investigar el cas el 2007. No obstant això, amb l'inici de l'operació Pretòria, dos agents de la policia judicial vestits de paisà van entrar a l'ajuntament amb una notificació oficial del magistrat de l'Audiència Nacional espanyola Baltasar Garzón per requisar el conveni.

En la denúncia, a la que va tenir accés l'ACN, SOS Llavaneres assegura que l'empresa de Garcia va comprar els terrenys el 2003 a una altra societat i es va comprometre a pagar 901,51 euros més per metre quadrat del sostre edificable que establís la requalificació tot i que aquesta encara no havia estat aprovada.

Niesma Corporació va pagar inicialment 3,2 milions d'euros pels terreny i el 2004 en va adquirir uns adjacents per 1,5 milions d'euros. El març del 2005 es va signar el conveni de requalificació i només set mesos després l'empresa del detingut va vendre tots els terrenys a una tercera societat per 9,7 milions d'euros, el triple del que havien pagat per ells.

Segons el conveni, l'edificabilitat de la zona es va veure incrementada al passar d'habitatges unifamiliars aïllats a habitatge plurifamiliar i en incrementar la densitat de 12 habitatges a 83. La contrapartida per a l'Ajuntament era que el promotor invertiria 1,3 milions d'euros en urbanitzar l'entorn i assumiria el cobriment de la riera, una obra pressupostada en 5,9 milions d'euros.

Va ser precisament a causa del poc temps que va transcórrer entre la signatura i la venda dels terrenys el que va fer sorgir les sospites. A més, els nous propietaris van fer modificar el conveni amb l'Ajuntament i segons els nous acord els promotors ja no han de fer les obres de cobriment de la riera. Actualment la riera continua al descobert i les obres dels habitatges estan iniciades.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
2 de novembre de 2009, 08.08 h

Catalunya pateix un càncer:



http://www.youtube.com/watch?v=8aKd-Lx-zlU



Que cal extirpar amb urgència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pepet fletxa Mataro
1 de novembre de 2009, 16.39 h

Víctor Ros (ex alcalde del PP) has deixat Llavaneres com un formatge, has construit centenars de "pareades" on hi viuen "quiero y no puedo" que en prou feina poden pagar la hipoteca. Has fet malbe els pocs boscos que ens queden (mireu la bestiessa feta darrera de Mas Nadal). Llavaneres ha passat de ser el poble amb la renta per càpita més alta de Catalunya a no estar ni entre els 10 primers. Estàs imputat als jutjats de Mataró i ets la vergonya del poble.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.