La xifra de l'atur que s'ha donat a conèixer aquest dimarts ha estat una xifra 'dolenta' ha dit Artur Mas, president de la Generalitat. Tot i això, Mas s'ha mostrat plenament confiat de què aquesta 'batalla' contra l'atur 'es guanyarà' tot i que serà 'llarga i dura'. El president, que ha participat en el lliurament dels guardons de la primera edició de 'la nit de l'economia' del diari 'elEconomista', ha demanat que per recuperar la senda del creixement econòmic es necessita com 'el pa que es menja' 'confiança' i menys 'por'. Això és el que ha demanat als representants del teixit empresarial reunits a l'auditori del CosmoCaixa convocats pel grup empresarial editor del diari 'elEconomista.
La intervenció del president ha volgut insuflar optimisme i confiança entre els membres del sector empresarial que omplien l'auditori del CosmoCaixa. Per poder transmetre aquest optimisme Mas ha llegit unes notes on hi havia sis o set notícies relacionades amb l'economia i la societat civil catalana que, segons ell, demostraven que Catalunya, tot i la crisi, estava protagonitzant bones notícies.
Entre aquestes notícies el president ha parlat de la bona marxa de les exportacions catalanes aquests primers vuit mesos de l'any que han crescut un 16,42% i representen el 26% de les vendes a l'estranger que es fan des de l'estat espanyol. D'aquestes exportacions, els productes d'alta tecnologia han augmentat en aquest mateix període un 5%.
El president també ha parlat del bon comportament que estan registrant les activitats del Port de Barcelona i el Port de Tarragona. En relació a l'activitat de la instal·lació de la capital catalana, Mas ha dit que aquest mes d'agost s'han batut tots els rècords de moviment de contenidors.
El tràfic de mercaderies del Port de Tarragona aquest agost ha estat el més elevat dels últims 40 mesos.
A la llista de bones notícies no podia faltar el turisme, que durant els primers vuit mesos de l'any ha vist com a Catalunya s'ingressaven més de 8.000 milions d'euros, trencant tots els rècords fins ara registrat pels turistes.
A més, segons ha recordat Mas, la capital catalana ha estat el 2010 la segona ciutat de tot el món en número de congressos i participants en aquest tipus de certamen.
La 'batalla' de l'atur
Entre totes aquestes bones notícies, Mas ha reconegut que hi havia una de 'molt dolenta' que era les xifres de l'atur que el Ministeri de Treball ha donat a conèixer aquest dimarts. Tot i això, el president que aquesta 'batalla' contra l'atur 'es guanyarà', tot i que serà una 'batalla llarga i dura'.
Mas ha afegit que es necessita com el 'pa que es menja' que els empresaris i la societat civil deixin de tenir 'por' i tinguin 'confiança' per poder recuperar la senda de creixement que necessita l'economia catalana.
Ministeri a Madrid
El presentador Luis del Olmo, ja un cop acabat l'acte ha trencant el protocol i ha preguntat al president de la Generalitat sobre l'oferta d'un ministeri feta al president del grup parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats, Josep-Antoni Duran i Lleida. Mas ha reconegut la conversa mantinguda amb el president del govern espanyol el 2008 i l'oferta presentada a CiU.
El president ha dit que 'ni en Duran ni jo vam trigar més de 30 segons en rebutjar l'oferiment' perquè l'objectiu de CiU no és tenir un ministeri a Madrid sinó 'aixecar Catalunya'.
El president de la Generalitat, Artur Mas ha dit que les cinc empreses guardonades amb els premis de la primera edició de 'La nit de l'economia' del diari 'elEconomista ha de servir per donar bones noticies en un moment difícil de trobar bones noticies.
El periodista Luis del Olmo ha fet la presentació d'una gala presidida pel president de la Generalitat, Artur Mas i el conseller d'Economia i el Coneixement, Andreu Mas-Colell. A l'acte han participat diferents empresaris entre els que destacaven el conseller delegat de CaixaBank, Joan Maria Nin, i el president de Gas NaturalFenosa, Salvador Gabarró i els presidents de la CEOE i Cecot, Juan Rosell i Antoni Abad, respectivament. També estava el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls.
Alfonso de Salas, president del grup de l'Economista, ha obert el torn de paraules i en la seva intervenció ha glosat la pluralitat i la universalitat del teixit empresarial català.
Joan Maria Nin, conseller delegat de CaixaBank i amfitrió de la gala, ha destacat la necessitat de reconèixer el talent de les empreses, i més en uns moments de crisi com els que està travessant l'empresa catalana.
El directiu de 'la Caixa' ha explicat que el moment actual és un moment de reflexió per aprofitar-lo i sortir reforçats d'aquesta crisi.
Nin ha dit que els guardonats d'aquesta nit suposen un reconeixement que ha de servir d'exemple, estímul i reflexió per a la resta d'empresaris.
El directiu de CaixaBank ha reconegut que és possible que als empresaris espanyols els falti capital i s'hagi perdut una generació però ha destacat la capacitat empresarial i creativa de la majori de l'empresariat espanyol i català.
Nin ha defensat la necessitat d'actuar amb un lideratge que s'adapti a cada una de les situacions i ho facin amb anticipació, 'sense renunciar a la prudència' que possibilita l'èxit de les iniciatives empresarials.
El premi a la millor iniciativa a la responsabilitat social corporativa ha estat per al Grup Siro, per la tasca desplegada en l'àmbit de la integració laboral de persones en discapacitat i risc d'exclusió social.
El premi a la millor iniciativa universitària ha estat per l'empresa Universa. En aquest guardó s'ha reconegut el model de relació entre la Universitat i l'empresa.
La innovació digital, el tercer premi, ha estat pel Grup Inditex, per la seva aposta en la xarxa de botigues 'on line' que ja és una realitat a 17 països del món i que està a punt d'obrir línia al Japó.
La millor operació empresarial ha estat concedida al grup català Grifols, per la seva penetració en el mercat dels Estats Units a través de l'adquisició d'una de les empreses més important del segment del plasma.
Per últim, el cinquè premi, el que reconeix una trajectòria empresarial ha etat per José María Álvarez Paliete, president del grup Telefònica a l'àrea sud-americana.
Dic jo que alguna cosa tindrà a veure l'espoli fiscal i econòmic. Encara no tenim connexió d'Alta velocitat amb europa i aquesta va ser una demanda del president Pujol farà més de vint anys(?). O la cocapitalitat de Barcelona que aquesta la demanàven socialistes que per compensar van posar grues i zones blaves.
Amb una bona base estariem en millors condicions de recuperar-nos de la crisi. Ara anem de pet a la grecialització.
Turisme? Hi ha el handicap de les revoltes riberenyes del med... Llegir més
#3 i tant que mou el cul, destruint centenars de llocs de treball, i després diguent que lluita contra l'atur. Si al menys es veies voluntat per part del govern de voler solucionar-ho, retallant per dalt, però sempre paguem els mateixos.
El que no entenc es perquè si a tots ens emprenya tant això, no sortim tots al carrer. Clar que qui ho ha fet se li ha dit "perroflauta"
Llarga i dura és com se't posa a tu després de cobrar a final de mes el teu sou íntegre, això és una vergonya per un cap de familia que veu com tot per el que ha treballat i lluitat amb sang desapareix i no pot fer res, com un home així pot mirar als seus fills que son aliens a la mala politica d'aquest pais, jo si fos voste no durmiria buscant sol·lucions de veritat, estem farts de veure com passen els dies mentre voste parla i parla però res més, señor Mas jo el vaig votar, mogui el... Llegir més
Així que té una feina per a mi?. Tinc 58 anys i un certificat de dis-capacitat per Fibromialgia. On he d'anar?. Feu el favor de no enganyar al personal d'aquesta manera tan descarada. Que no som rucs!.
Per a quan sr. Mas?, quan guanyarem la batalla? quan només quedin treballant polítics i banquers? quan ens haguéssiu xuclat tot el que teniem? Un govern ha de vetllar pel benestar dels seus ciutadans i el nostre govern només pensa en retallar i enviar gent al carrer. Això és molt fàcil, ara cal saber com tots sobreviurem. Ens voleu rucs i malats i de moment ho esteu aconseguint, però no us donéssiu per victoriosos el poble ha de despertar i ho acabarà fent!
Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ...
Llegir-ne més
Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà
digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que
el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.