directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 06:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Arxivada la causa per associació il·lícita contra el militant independentista Eudald Calvo

Calvo actualment és regidor de la CUP i conseller al Consell Comarcal del Maresme

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El jutjat de Cerdanyola ha arxivat la causa per associació il·lícita contra el militant independentista Eudald Calvo. Segons ha informat Alerta Solidària, Maulets i el SEPC, després de mesos de mantenir l'obligatorietat d'anar cada quinze dies al jutjat a signar, 'acaben de tancar la carpeta contra el moviment estudiantil'. Els Mossos d'Esquadra van detenir l'agost de l'any passat Calvo per un delicte d'associació il·lícita, danys i desordres públics i per una falta de lesions arran d'uns incidents produïts el mes de febrer als Ferrocarrils de la UAB. Calvo, de 25 anys i veí d'Argentona (Maresme), actualment és regidor de la CUP i conseller al Consell Comarcal del Maresme.

Comparteix
   


Etiquetes
'El que havia de ser la jugada mestra per enfonsar en una espiral repressiva sense precedents el moviment estudiantil ha quedat finalment en no res'. L'organització antirepressiva Alerta Solidària, l'organització juvenil independentista Maulets i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han celebrat d'aquesta manera en un comunicat conjunt l'arxivament de la causa contra Calvo, detingut l'agost del 2010 per un presumpte delicte d'associació il·lícita que li podria haver suposat 5 anys de presó.
 
Segons les organitzacions Calvo va ser detingut 'com a màxim responsable d'una associació il·legal, anomenada, segons el cos policial, 'moviment estudiantil', i rere la qual hi havia la majoria d'accions i mobilitzacions del col·lectiu universitari en defensa de l'educació pública'. Calvo va ser detingut a casa seva i traslladat a comissaria. El dia següent va passar a disposició judicial i va declarar davant el jutge. Posteriorment es van detenir dos joves més relacionats amb el cas.
 
Calvo ja havia patit una altre detenció el passat mes de febrer en el marc d'una acció de protesta en contra de la pujada del preu del transport públic que un grup d'estudiants estava desenvolupant a l'estació de Ferrocarrils de la UAB.
 
Campanya de suport
 
El cas de Calvo va propiciar des del dia de la seva detenció una campanya de solidaritat que, sota el nom d''Eudald lliure' demanava la llibertat de l'argentoní. Sis dels companys de Calvo que el dia de la seva detenció es van concentrar davant la comissaria de Mataró van rebre multes de 900 euros per molèsties als veïns. A més, el pare i el germà del detingut van resultar ferits en les càrregues policials que es van dur a terme. 
 
Calvo actualment és regidor de la CUP a l'Ajuntament d'Argentona i conseller al Consell Comarcal del Maresme. Destacat membre de l'Esquerra Independentista, és també conegut per la seva militància a Maulets i al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC). El jove va encapçalar el moviment de lluita contra el Pla Bolonya, essent un dels expulsats de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per participar a les mobilitzacions contra Bolonya.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Cesc fletxa València
5 d'octubre de 2011, 13.00 h

#2 L'estat té el monopoli en quant a recaptar impostos i exercir la violència. Eixa és la dieferència entre un estat i altres organitzacions (una comunitat autòmoma, per exemple) segons Oriol Junqueres.
Per això tenen por dels bascos, q tenen concert econòmic i ETA, trenquen el monopoli espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Karme fletxa Alt Penedès
5 d'octubre de 2011, 10.08 h

La policia té les armes i per tant, el poder. Ells sempre faran i desfaran com vulguin o potser us penseu que viviu en una democràcia?. Es una falsa democràcia, el poble no té el poder ni el tindrà mai. Qui de veritat té el poder es qui pot manegar l'economia i les armes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Antoni fletxa Sabadell
5 d'octubre de 2011, 07.38 h

Vaja, vaja, així que els mossos el detenen i l'imputen 3 càrrecs com son Associació il"lícita, danys i desordre públic i un altre delicte de danys. el tenen tot un any putejat cada 15 dies i ara el jutge diu que de tot això res de res i que s'arxiva el cas.
Que vol dir això? Que totes les acusacions son falses? Que tot va ser un muntatge amb acusacions falses o inventades per la policia?

Ningú de la policia sortirà a donar la cara i explicar que és això i perquè el jutge arxiva el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.