directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 19:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

La Fiscalia Anticorrupció de Barcelona es querellarà contra Intervida per desviament de fons

Les irregularitats es produïen pel desviament dels diners destinats als apadrinaments

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els dirigents de Fundació Intervida són els mateixos directius d'un conjunt d'empreses les quals van rebre uns fons desviats des de l'ONG. Ara la Fiscalia Anticorrupció de Barcelona presentarà davant els Jutjats d'Instrucció de Barcelona una querella contra els gestors de la Fundació Intervida per aquesta suposada desviació. directe!cat us recomana que sempre que vulgueu participar en una ONG s'ha de confirmar, per a una major seguretat en la gestió dels fons econòmics, que estigui federada.
nen apadrinar tercer mon intervida fundacio
La fundació Intervida "ajuda" a apadrinar nens

Comparteix
   


Etiquetes
La Fiscalia Anticorrupció de Barcelona presentarà davant els Jutjats d'Instrucció de Barcelona una querella contra els gestors de la Fundació Intervida per la suposada desviació de milions d'euros procedents del apadrinaments de nens del Tercer Món. Els diners s'enviaven a la constitució d'empreses i institucions privades.

Això serà possible després que la Fiscalia General de l'Estat li donés el vistiplau a l'esborrany de querella enviat per al seu visat. La investigació, que es va fer pública a principis del passat mes d'abril, va començar fa quatre anys. Segons les dades recaptades, durant els exercicis de 1999 a 2001 s'haurien camuflat sota l'epígraf de "despeses per a apadrinament", més de 60 milions de dòlars que, en realitat, segons les sospites dels investigadors, van ser transmesos a societats com Associació Solaris Perú, Edpyme Raiz, El Roure Construccions, Argentia Immobiliària, Genèrics Farma-estalvio o Enriquits Lactis. Els directius d'aquestes empreses són, alhora, directius d'Intervida. Segons la normativa que a Espanya regeix el funcionament de les fundacions, no és il·legal que una fundació benèfica menjo Intervida pugui constituir empreses.

No obstant això, aquestes entitats havien de registrar la seva existència i la seva comptabilitat en els llibres de comptes i en la resta de balanços subjectes al preceptiu control per part del Patronat de la Direcció general d'Entitats Jurídiques de la Generalitat. Aquestes empreses i la seva activitat no apareixen en aquests balanços comptables en els quals només s'indica que el 94% de les aportacions dels "padrins" es dirigeixen a programes d'atenció a la infància, sense més especificació.

Per la seva banda, la portaveu de Fundació Intervida, Teresa Jiménez, va explicar que l'entitat no ha rebut cap notificació oficial ni comunicació per part de la Fiscalia, pel que, de moment, han decidit "guardar silenci" tot esperant una confirmació més enllà de les notícies fetes públiques a través de mitjans de comunicació.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Martí fletxa Mataró
3 de juliol de 2007, 18.15 h

Que trist resulta veure quan algunes persones prenen el pél a altres persones a costa de fer veure que ajuden a altres persones. És ben bé que hi ha persones per tot...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.