directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 16:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

El Grup Barnils alerta que la reforma de la Llei de la CCMA pot incrementar el control polític sobre TV3 i Catalunya Ràdio

També informa que la modificació no redistribueix tasques d'alguns càrrecs que s'eliminen

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El Grup de Periodistes Ramon Barnils alerta que la reforma de la Llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que aquesta setmana es comença a debatre al Parlament de Catalunya, pot suposar un increment del control polític i governamental sobre TV3 i Catalunya Ràdio. La reforma proposa retallar el Consell de Govern de dotze a cinc membres que, si en una primera votació no superen una majoria de dos terços del Parlament, podran ser escollits per majoria absoluta. 
 
Des del Grup de Periodistes Ramon Barnils es considera que això significa un clar augment del control polític i governamental sobre l'elecció dels nous membres, amb l'afegit que determinades competències del Consell –com la de nomenar o separar els directius de la televisió i la ràdio, aprovar el contracte programa o el pressupost– també es podran aprovar per una majoria dels seus membres en una tercera votació, si en les dues primeres no s'assoleixen els dos terços.

En el comunicat que s'ha emés des del grup s'admet que tampoc no s'entén la desaparició de la figura del director general, les funcions del qual passen a ser assumides pel president del Consell. Tant la desaparició del director general com la reducció de membres no ens semblen greus pel nombre sinó perquè en cap apartat de la nova llei se subratlla i es garanteix que l'objectiu és escollir professionals acreditats i independents, no pas 'representants de partits'. Pel que fa al Consell Assessor, tot i que la reducció ve justificada per la voluntat de retallar la despesa, aquests membres no cobren cap sou per se-ne, malgrat sí que cobren dietes, i, en canvi, sí que són persones triades pel seu prestigi i escollides per una majoria de dos terços del Parlament. A més a més, ja no s'especifica cap representativitat dels treballadors de la CCMA dins del Consell.
 
Per tot plegat, el Grup Barnils manifesta públicament que té seriosos dubtes sobre l'objectiu real d'aquesta reforma de la Llei de la CCMA i alerta que 'tot fa indicar que, emparant-se en la necessitat general d'austeritat, la reforma persegueix un més gran control polític i governamental de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, la qual cosa trencaria l'esperit de la llei actual, aprovada a finals del 2007 per una àmplia majoria de la cambra catalana'.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
6 d'octubre de 2011, 12.46 h

#1 Però si ha sigut notícia a tot el mon: Duquessa d'Alba, nom de trista memòria, multi-multi-mil·lionària, de 85 anys es casa en tercers núpcies amb home de 60. No hauria de ser sorpresa que en una societat masclista sigui més noticia això que el casament d'un multi-multi-mil·lionari de 85 anys que es casa amb una dona de 60!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
serafi fletxa Barcelona
6 d'octubre de 2011, 08.34 h

és curiós que ningú es queixés quan varen posar la Montserrat Minovis devant de Catalunya Radio i fes fora tota la colla d'excelents profesionals -Antoni Bassas, Jordi Basté, etc. etc.- perque un anticatalà anomenat Joan Ferran -del PSC- va dir que calia treure la "crosta nacionalista" i fins i tot va deixar de ser "la radio nacional de Catalunya" per passar a ser la "radio de tots".


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
5 d'octubre de 2011, 23.17 h

esta carregat de espanyolisme inclus als esports amb les "selecciones Españolas" uf jo no se qui o fica pero realment sembla que en alguns casos miris TVE!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
joan fletxa canet
5 d'octubre de 2011, 17.37 h

No sé com quedarà la cosa amb la nova llei, només puc dir que actualment els mitjans de la Corpo són una veritable porqueria: espanyolisme a dojo, esquerranisme pijoprogre, ideologia tercermundista, judeofòbia, sectarisme, manipulació, fotbolitis... en fi pitjor impossible.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan fletxa Palamós.
5 d'octubre de 2011, 16.54 h

Estic començant a creure'm que TV3 també està sota el comandament de Durante y Lérida. Vergonyós !


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jesús fletxa Moià
5 d'octubre de 2011, 16.51 h

Parlant de TV3, avui al TN ens han obsequiat amb una crònica del casament d'una noble espanyola a Sevilla. Vaja, tot plegat molt nostrat. La crònica, a l'estil programa del cor, feia referència a toreros que havien estat convidats, de la "típica mantellina", d'"arrancar-se a ballar sevillanes". Estic profundament indignat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.